Ontbijten is belangrijk. Als je de dag niet gezond en lekker start, dan is die niet goed begonnen. Iedereen heeft zo wel z’n eigen rituelen, en smaak. Thuis aten wij als kind meestal zoet ontbijt: een boterham met choco of confituur. Soms eens kaas. Smeerkaas. En papa at altijd een banaan op zijn boterham.
Nu als je fruit integreert in je ontbijt, dan wil ik je graag toch ook eens blauwe bessen aanraden. Ik heb vaak een schaaltje blauwe bessen naast me in de auto staan. En onderweg naar de studio van Joe snoep ik dan lekker mijn ontbijtje bij elkaar. Gezond, en smakelijk.
En je kunt blauwe bessen ook prima combineren met wat magere Griekse yoghurt, en eventueel wat granola. Waarom niet? Hoe dan ook: de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen zijn redelijk indrukwekkend.
Blauwe bessen beschermen tegen kanker, bevatten veel antioxidanten, helpen je cholesterol naar beneden, hebben veel voedinsgwaarde maar weinig calorieën, zijn goed voor je hart, verbeteren de hersenfunctie, beschermen je DNA, zodat je niet zo snel veroudert, en kunnen de spierschade verminderen na zware sportieve inspanningen. Wat kan je nog tegen houden?
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer