Ik ben fan van dit wonder ingrediënt voor je ontbijt...
Nieuws

Ik ben fan van dit wonder ingrediënt voor je ontbijt…

Ontbijten is belangrijk. Als je de dag niet gezond en lekker start, dan is die niet goed begonnen. Iedereen heeft zo wel z’n eigen rituelen, en smaak. Thuis aten wij als kind meestal zoet ontbijt: een boterham met choco of confituur. Soms eens kaas. Smeerkaas. En papa at altijd een banaan op zijn boterham.

Nu als je fruit integreert in je ontbijt, dan wil ik je graag toch ook eens blauwe bessen aanraden. Ik heb vaak een schaaltje blauwe bessen naast me in de auto staan. En onderweg naar de studio van Joe snoep ik dan lekker mijn ontbijtje bij elkaar. Gezond, en smakelijk.

En je kunt blauwe bessen ook prima combineren met wat magere Griekse yoghurt, en eventueel wat granola. Waarom niet? Hoe dan ook: de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen zijn redelijk indrukwekkend.

Blauwe bessen beschermen tegen kanker, bevatten veel antioxidanten, helpen je cholesterol naar beneden, hebben veel voedinsgwaarde maar weinig calorieën, zijn goed voor je hart, verbeteren de hersenfunctie, beschermen je DNA, zodat je niet zo snel veroudert, en kunnen de spierschade verminderen na zware sportieve inspanningen. Wat kan je nog tegen houden?

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer