Ik ben fan van dit wonder ingrediënt voor je ontbijt…

Ontbijten is belangrijk. Als je de dag niet gezond en lekker start, dan is die niet goed begonnen. Iedereen heeft zo wel z’n eigen rituelen, en smaak. Thuis aten wij als kind meestal zoet ontbijt: een boterham met choco of confituur. Soms eens kaas. Smeerkaas. En papa at altijd een banaan op zijn boterham.

Nu als je fruit integreert in je ontbijt, dan wil ik je graag toch ook eens blauwe bessen aanraden. Ik heb vaak een schaaltje blauwe bessen naast me in de auto staan. En onderweg naar de studio van Joe snoep ik dan lekker mijn ontbijtje bij elkaar. Gezond, en smakelijk.

En je kunt blauwe bessen ook prima combineren met wat magere Griekse yoghurt, en eventueel wat granola. Waarom niet? Hoe dan ook: de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen zijn redelijk indrukwekkend.

Blauwe bessen beschermen tegen kanker, bevatten veel antioxidanten, helpen je cholesterol naar beneden, hebben veel voedinsgwaarde maar weinig calorieën, zijn goed voor je hart, verbeteren de hersenfunctie, beschermen je DNA, zodat je niet zo snel veroudert, en kunnen de spierschade verminderen na zware sportieve inspanningen. Wat kan je nog tegen houden?