Ik ben fan van dit wonder ingrediënt voor je ontbijt...
Nieuws

Ik ben fan van dit wonder ingrediënt voor je ontbijt…

Ontbijten is belangrijk. Als je de dag niet gezond en lekker start, dan is die niet goed begonnen. Iedereen heeft zo wel z’n eigen rituelen, en smaak. Thuis aten wij als kind meestal zoet ontbijt: een boterham met choco of confituur. Soms eens kaas. Smeerkaas. En papa at altijd een banaan op zijn boterham.

Nu als je fruit integreert in je ontbijt, dan wil ik je graag toch ook eens blauwe bessen aanraden. Ik heb vaak een schaaltje blauwe bessen naast me in de auto staan. En onderweg naar de studio van Joe snoep ik dan lekker mijn ontbijtje bij elkaar. Gezond, en smakelijk.

En je kunt blauwe bessen ook prima combineren met wat magere Griekse yoghurt, en eventueel wat granola. Waarom niet? Hoe dan ook: de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen zijn redelijk indrukwekkend.

Blauwe bessen beschermen tegen kanker, bevatten veel antioxidanten, helpen je cholesterol naar beneden, hebben veel voedinsgwaarde maar weinig calorieën, zijn goed voor je hart, verbeteren de hersenfunctie, beschermen je DNA, zodat je niet zo snel veroudert, en kunnen de spierschade verminderen na zware sportieve inspanningen. Wat kan je nog tegen houden?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer