Ik ben jarig en ik trakteer iedereen op...
Nieuws

Ik ben jarig en ik trakteer iedereen op…

Voor elk van u een goedemorgen. Na een zalig verlengd weekend is vandaag weer werkdag. De laatste rechte lijn naar de zomer. En doordat ik vandaag jarig ben, 49 nog wel, is de laatste rechte lijn naar de 50 ook ingezet. Het is wat het is. Ik ben dankbaar voor alle jaren die ik al heb gehad, en nu ik langzaam richting de helft ga (we kunnen maar dromen) geniet ik nog meer van elke nieuwe dag. Ik heb intussen al een aantal zeer goede vrienden en vriendinnen verloren waardoor ik goed besef: het is beter oud te worden dan niet oud te worden.

Ik ga vandaag dan ook goed vieren. Na mijn ochtendshow rij ik naar huis en vanmiddag ga ik met mijn liefste eten in een restaurant waar ik een tijdje naartoe wil… de nieuwe Hertog Jan in Antwerpen. In de vorige drie sterren zaak in Brugge ben ik verschillende keren gaan eten, maar in Antwerpen nog niet. En ik hoorde tot nu toe enkel prachtige berichten over deze nieuwe zaak. Dat Gert en Joachim binnen het jaar twee sterren hebben gekregen wil ook al heel veel zeggen. Het wordt straks ongetwijfeld een heerlijke lunch.

En als je jarig bent dan moet je trakteren. Dat heb ik vanmorgen al gedaan voor de collega’s van Joe. “Geen gezonde groentjes en fruit deze keer”, had Anke tegen me gezegd, “daar zit echt niemand op te wachten”. En kijk, ik heb deze keer netjes naar haar geluisterd. En ik heb dus een zak vol zoets meegebracht meegebracht: Suzy-wafeltjes, Madeleinekes, en Zebra’s en zo. Iedereen tevreden. En ik heb voor alle liefhebbers van mijn wijnen of voor iedereen die ze eens een keertje wil ontdekken een cadeautje…

Iedereen die vandaag, op deze 7de juni wijn van mij bestelt op www.wijnornelis.be krijgt 10 procent korting. Een kleine geste, opdat iedereen mee zou kunnen klinken op het goede leven, en vooral op een goede gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkste. De lancering van mijn wijnen was toch een van de absolute hoogtepunten in mijn 48ste levensjaar. En ik hoop daar nog vele jaren mee door te kunnen gaan. De zoektocht naar goede betaalbare wijnen is iets wat me al lang bezighoudt en nu kan ik die passie ook met jullie delen. Heerlijk. Geniet ervan. En nu al een hele dikke merci voor alle verjaardagswensen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer