Ik ben jarig en ik trakteer iedereen op…

Voor elk van u een goedemorgen. Na een zalig verlengd weekend is vandaag weer werkdag. De laatste rechte lijn naar de zomer. En doordat ik vandaag jarig ben, 49 nog wel, is de laatste rechte lijn naar de 50 ook ingezet. Het is wat het is. Ik ben dankbaar voor alle jaren die ik al heb gehad, en nu ik langzaam richting de helft ga (we kunnen maar dromen) geniet ik nog meer van elke nieuwe dag. Ik heb intussen al een aantal zeer goede vrienden en vriendinnen verloren waardoor ik goed besef: het is beter oud te worden dan niet oud te worden.

Ik ga vandaag dan ook goed vieren. Na mijn ochtendshow rij ik naar huis en vanmiddag ga ik met mijn liefste eten in een restaurant waar ik een tijdje naartoe wil… de nieuwe Hertog Jan in Antwerpen. In de vorige drie sterren zaak in Brugge ben ik verschillende keren gaan eten, maar in Antwerpen nog niet. En ik hoorde tot nu toe enkel prachtige berichten over deze nieuwe zaak. Dat Gert en Joachim binnen het jaar twee sterren hebben gekregen wil ook al heel veel zeggen. Het wordt straks ongetwijfeld een heerlijke lunch.

En als je jarig bent dan moet je trakteren. Dat heb ik vanmorgen al gedaan voor de collega’s van Joe. “Geen gezonde groentjes en fruit deze keer”, had Anke tegen me gezegd, “daar zit echt niemand op te wachten”. En kijk, ik heb deze keer netjes naar haar geluisterd. En ik heb dus een zak vol zoets meegebracht meegebracht: Suzy-wafeltjes, Madeleinekes, en Zebra’s en zo. Iedereen tevreden. En ik heb voor alle liefhebbers van mijn wijnen of voor iedereen die ze eens een keertje wil ontdekken een cadeautje…

Iedereen die vandaag, op deze 7de juni wijn van mij bestelt op www.wijnornelis.be krijgt 10 procent korting. Een kleine geste, opdat iedereen mee zou kunnen klinken op het goede leven, en vooral op een goede gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkste. De lancering van mijn wijnen was toch een van de absolute hoogtepunten in mijn 48ste levensjaar. En ik hoop daar nog vele jaren mee door te kunnen gaan. De zoektocht naar goede betaalbare wijnen is iets wat me al lang bezighoudt en nu kan ik die passie ook met jullie delen. Heerlijk. Geniet ervan. En nu al een hele dikke merci voor alle verjaardagswensen.