Ik ben jarig en ik trakteer iedereen op...
Nieuws

Ik ben jarig en ik trakteer iedereen op…

Voor elk van u een goedemorgen. Na een zalig verlengd weekend is vandaag weer werkdag. De laatste rechte lijn naar de zomer. En doordat ik vandaag jarig ben, 49 nog wel, is de laatste rechte lijn naar de 50 ook ingezet. Het is wat het is. Ik ben dankbaar voor alle jaren die ik al heb gehad, en nu ik langzaam richting de helft ga (we kunnen maar dromen) geniet ik nog meer van elke nieuwe dag. Ik heb intussen al een aantal zeer goede vrienden en vriendinnen verloren waardoor ik goed besef: het is beter oud te worden dan niet oud te worden.

Ik ga vandaag dan ook goed vieren. Na mijn ochtendshow rij ik naar huis en vanmiddag ga ik met mijn liefste eten in een restaurant waar ik een tijdje naartoe wil… de nieuwe Hertog Jan in Antwerpen. In de vorige drie sterren zaak in Brugge ben ik verschillende keren gaan eten, maar in Antwerpen nog niet. En ik hoorde tot nu toe enkel prachtige berichten over deze nieuwe zaak. Dat Gert en Joachim binnen het jaar twee sterren hebben gekregen wil ook al heel veel zeggen. Het wordt straks ongetwijfeld een heerlijke lunch.

En als je jarig bent dan moet je trakteren. Dat heb ik vanmorgen al gedaan voor de collega’s van Joe. “Geen gezonde groentjes en fruit deze keer”, had Anke tegen me gezegd, “daar zit echt niemand op te wachten”. En kijk, ik heb deze keer netjes naar haar geluisterd. En ik heb dus een zak vol zoets meegebracht meegebracht: Suzy-wafeltjes, Madeleinekes, en Zebra’s en zo. Iedereen tevreden. En ik heb voor alle liefhebbers van mijn wijnen of voor iedereen die ze eens een keertje wil ontdekken een cadeautje…

Iedereen die vandaag, op deze 7de juni wijn van mij bestelt op www.wijnornelis.be krijgt 10 procent korting. Een kleine geste, opdat iedereen mee zou kunnen klinken op het goede leven, en vooral op een goede gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkste. De lancering van mijn wijnen was toch een van de absolute hoogtepunten in mijn 48ste levensjaar. En ik hoop daar nog vele jaren mee door te kunnen gaan. De zoektocht naar goede betaalbare wijnen is iets wat me al lang bezighoudt en nu kan ik die passie ook met jullie delen. Heerlijk. Geniet ervan. En nu al een hele dikke merci voor alle verjaardagswensen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer