Ik ben plots erg rare dingen aan het doen in de keuken
Nieuws

Ik ben plots erg rare dingen aan het doen in de keuken

Ik kook graag. Al jarenlang sta ik met veel vreugde en passie, en vooral met veel goesting in de keuken. Ik durf experimenteren, maak rare combinaties, durf al eens fouten te maken. Dat moet je doen als chef, zeker als Would Be Chef.

Er is één ding dat ik niet kan, niet durf, niet doe. Dat is ingewikkelde desserts maken. Bij desserts, en zeker bij gebak, moet je je aan strikte recepten houden. En dat is toch minder mijn ding. Een beetje verkeerd afwegen en je hebt beton of slappe pap. Saai vind ik dat. Enfin: vond ik dat.

Want ik ben rare dingen aan het doen. “Ik ben volle bak aan de bak met bakken.” Echt waar. En ik vind het heerlijk. Spannend ook. Ik heb de voorbije dagen blueberry muffins gemaakt. Een paar keer. Telkens met andere recepten. En gisteren was het denk ik tot nu toe de beste baksessie van allemaal. En de cashew cookies die ik gisteren echt voor het eerst heb gemaakt smaken ook helemaal niet slecht. Maar daar ga ik nog een paar variaties op maken. Ze mogen nog iets langer in de oven. Iets zoeter ook…

Vanochtend heb ik de muffins trouwens meegenomen naar de studio. Benieuw wat ons ochtendteam van Joe er zal van vinden. Hopelijk vallen ze in de smaak. Maar ik gok eigenlijk van wel. Ze zijn luchtig, en zoet, en de verse blauwe bessen zijn zo lekker.

En de cashew cookies? Daarmee ga ik één van de komende weken trakteren. Yep, ik ben volop aan het experimenteren. Met een goede reden. Maar dat zal je nog wel ontdekken de komende weken hier…

Gerelateerde nieuwsberichten

_74I8659

Zo zalig zijn zomerse feestjes met Big Green Egg #advertentie

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer