Ik ben plots erg rare dingen aan het doen in de keuken

Ik kook graag. Al jarenlang sta ik met veel vreugde en passie, en vooral met veel goesting in de keuken. Ik durf experimenteren, maak rare combinaties, durf al eens fouten te maken. Dat moet je doen als chef, zeker als Would Be Chef.

Er is één ding dat ik niet kan, niet durf, niet doe. Dat is ingewikkelde desserts maken. Bij desserts, en zeker bij gebak, moet je je aan strikte recepten houden. En dat is toch minder mijn ding. Een beetje verkeerd afwegen en je hebt beton of slappe pap. Saai vind ik dat. Enfin: vond ik dat.

Want ik ben rare dingen aan het doen. “Ik ben volle bak aan de bak met bakken.” Echt waar. En ik vind het heerlijk. Spannend ook. Ik heb de voorbije dagen blueberry muffins gemaakt. Een paar keer. Telkens met andere recepten. En gisteren was het denk ik tot nu toe de beste baksessie van allemaal. En de cashew cookies die ik gisteren echt voor het eerst heb gemaakt smaken ook helemaal niet slecht. Maar daar ga ik nog een paar variaties op maken. Ze mogen nog iets langer in de oven. Iets zoeter ook…

Vanochtend heb ik de muffins trouwens meegenomen naar de studio. Benieuw wat ons ochtendteam van Joe er zal van vinden. Hopelijk vallen ze in de smaak. Maar ik gok eigenlijk van wel. Ze zijn luchtig, en zoet, en de verse blauwe bessen zijn zo lekker.

En de cashew cookies? Daarmee ga ik één van de komende weken trakteren. Yep, ik ben volop aan het experimenteren. Met een goede reden. Maar dat zal je nog wel ontdekken de komende weken hier…