Ik ben wel wat moe, en ook een beetje lomp, zo blijkt
Nieuws

Ik ben wel wat moe, en ook een beetje lomp, zo blijkt

Hoe moe ben jij nu op de schaal van richter? Dat was de vraag die een fijne vriend en luisteraar van de ochtendshow op Joe mij stuurde deze morgen. Ik had nog net een uitzending gemaakt vanop het dak van ons hotel in Andalusië, in Cadiz, en de studio (dat is een laptop met een microfoon) weer netjes in de handbagage gestoken. Ik vond de vraag wel grappig: “op de schaal van Richter” want die schaal wordt toch enkel gebruikt voor aardbevingen en niet voor vermoeidheid? En een aardbeving heb ik gelukkig nog niet meegemaakt.

Ik moet zeggen dat het wel al een pittig weekje is geweest, en dat ik natuurlijk wel een beetje moe ben van al die vroege ochtendshows en al dat reizen. Maar ik heb ook zoveel mooie momenten al mee mogen maken, zoveel prachtige plekken mogen zien, dat ik ik eigenlijk nog best veel energie heb. Dus de komende twee shows, en de komende twee prachtige plekken waar ik nog een handdoek moet leggen zal ik ook wel aankunnen. Met veel plezier.

Vandaag is wel geen zeer makkelijke dag. Integendeel. Er is een soort van hindernis op mijn pad gekomen, een beetje door mijn eigen lompheid, en vermoeidheid. Hoe en wat kan ik nu nog niet vertellen. Maar als alles goed gaat, dan hoor je me morgen weer op Joe, tussen zes en tien, en dan zal je zeggen: pipo. En nu ga ik ergens op een verre luchthaven een klein hapje eten. Oh ja, dat ben ik misschien wel een klein beetje beu: dat luchthaven-eten, maar voor de rest gaat alles top. Zelfs op die schaal van Richter, dank u om het te vragen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer