Ik doe mee aan de hype... Ben ik nu een kuddebeest?
Nieuws

Ik doe mee aan de hype… Ben ik nu een kuddebeest?

Heel eerlijk: bakken heb ik eigenlijk nooit gedaan. Ja, soms bakte ik wel eens een taart naar een recept van m’n mama. Of ik maakte eens iets lekkers met bladerdeeg, dat ik dan uiteraard altijd in de supermarkt kocht. Maar ik was nooit de man van de desserts of zo. Maar om één of andere reden zet deze quarantaine-periode me nu ook aan tot bakken.

Pas op, brood heb ik voorlopig nog niet gebakken. Maar ik heb intussen wel al eens grissini, heerlijke broodstengels, gemaakt. Met het eiwit dat eergisteren overbleef nadat ik zelf bearnaisesaus had gemaakt heb ik zalige merengues gebakken, en ik heb zelf al pittabroodjes gemaakt. De truc is om yoghurt te gebruiken en bloem, en lekkere kruiden, en je kunt ze gewoon droog bakken in een hele hete pan. Te zalig!

Hoe zou dat komen dat iedereen nu aan het bakken gaat? In sommige winkels dreigt nu zelfs een tekort aan bloem. Zot hé. Heeft het met de gezelligheid van bakken te maken? Met teveel tijd? Met een nostalgisch gevoel? Of met de nood aan experimenteren? Heeft iemand een flauw vermoeden waarom we nu zo aan het bakken zijn? Want echt waar: ik ben geen kuddebeest! Enfin, dat was ik toch niet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer