Ik doe mee aan de hype... Ben ik nu een kuddebeest?
Nieuws

Ik doe mee aan de hype… Ben ik nu een kuddebeest?

Heel eerlijk: bakken heb ik eigenlijk nooit gedaan. Ja, soms bakte ik wel eens een taart naar een recept van m’n mama. Of ik maakte eens iets lekkers met bladerdeeg, dat ik dan uiteraard altijd in de supermarkt kocht. Maar ik was nooit de man van de desserts of zo. Maar om één of andere reden zet deze quarantaine-periode me nu ook aan tot bakken.

Pas op, brood heb ik voorlopig nog niet gebakken. Maar ik heb intussen wel al eens grissini, heerlijke broodstengels, gemaakt. Met het eiwit dat eergisteren overbleef nadat ik zelf bearnaisesaus had gemaakt heb ik zalige merengues gebakken, en ik heb zelf al pittabroodjes gemaakt. De truc is om yoghurt te gebruiken en bloem, en lekkere kruiden, en je kunt ze gewoon droog bakken in een hele hete pan. Te zalig!

Hoe zou dat komen dat iedereen nu aan het bakken gaat? In sommige winkels dreigt nu zelfs een tekort aan bloem. Zot hé. Heeft het met de gezelligheid van bakken te maken? Met teveel tijd? Met een nostalgisch gevoel? Of met de nood aan experimenteren? Heeft iemand een flauw vermoeden waarom we nu zo aan het bakken zijn? Want echt waar: ik ben geen kuddebeest! Enfin, dat was ik toch niet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer