Ik doe tegenwoordig aan ruilhandel...
Nieuws

Ik doe tegenwoordig aan ruilhandel…

Best grappig hoor wat deze rare corona-tijden bij ons teweeg brengen. Mensen vinden vandaag creatieve oplossingen voor allerlei issues. Enkele dagen geleden zag ik op de Instagram stories van Jan, één van m’n vaste wandelkameraden, dat hij voorbij een aspergeveld stapte hier in de buurt. “Ze zijn er bijna, die lekkere asperges” liet hij weten. En ik antwoordde hem dat ik er alweer kei veel zin in had.

Nu wist Jan (we bellen geregeld met elkaar) dat ik niet meer naar de winkel ga tegenwoordig. Ik laat alles thuis bezorgen omdat ik geen risico’s wil nemen. Je kunt je niet barricaderen in een thuisstudio en vervolgens wel nog elders gaan shoppen. Dus belde Jan me of hij eens moest gaan kijken bij de groentewinkel in Keerbergen of er al asperges waren, en of hij dan een portie voor onze deur moest komen leggen.

Dat vond ik natuurlijk een goed idee en heel lief. Maar niets voor niets. Toen ik Jan vroeg hoeveel euro’s ik moest overschrijven of onder de mat leggen voor onze deur, zei hij dat dat toch niet hoefde. Het was een cadeautje van hem. En toen dacht ik: “neen, dat doen we even anders.” En ik heb een flesje witte wijn voor de deur gezet. Eentje van wijndomein Nobel in Lochristi, de plek waar we binnen enkele maanden gaan wonen. Dat vond ik wel een leuke knipoog. Asperges van Keerbergen in ruil voor wijn uit Lochristi.

Het brengt me nu wel op een idee. Misschien moet ik nog wat meer aan ruilhandel gaan doen. Als er iemand in de buurt groentjes kweekt en er teveel heeft, dan mag die die altijd voor onze deur leggen, en dan kan ik er in ruil misschien eens een gerechtje mee maken dat ik dan voor jouw deur kom zetten? Zoiets. Moeten we eens over nadenken. Enfin, creatief zijn we wel.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer