Best grappig hoor wat deze rare corona-tijden bij ons teweeg brengen. Mensen vinden vandaag creatieve oplossingen voor allerlei issues. Enkele dagen geleden zag ik op de Instagram stories van Jan, één van m’n vaste wandelkameraden, dat hij voorbij een aspergeveld stapte hier in de buurt. “Ze zijn er bijna, die lekkere asperges” liet hij weten. En ik antwoordde hem dat ik er alweer kei veel zin in had.
Nu wist Jan (we bellen geregeld met elkaar) dat ik niet meer naar de winkel ga tegenwoordig. Ik laat alles thuis bezorgen omdat ik geen risico’s wil nemen. Je kunt je niet barricaderen in een thuisstudio en vervolgens wel nog elders gaan shoppen. Dus belde Jan me of hij eens moest gaan kijken bij de groentewinkel in Keerbergen of er al asperges waren, en of hij dan een portie voor onze deur moest komen leggen.
Dat vond ik natuurlijk een goed idee en heel lief. Maar niets voor niets. Toen ik Jan vroeg hoeveel euro’s ik moest overschrijven of onder de mat leggen voor onze deur, zei hij dat dat toch niet hoefde. Het was een cadeautje van hem. En toen dacht ik: “neen, dat doen we even anders.” En ik heb een flesje witte wijn voor de deur gezet. Eentje van wijndomein Nobel in Lochristi, de plek waar we binnen enkele maanden gaan wonen. Dat vond ik wel een leuke knipoog. Asperges van Keerbergen in ruil voor wijn uit Lochristi.
Het brengt me nu wel op een idee. Misschien moet ik nog wat meer aan ruilhandel gaan doen. Als er iemand in de buurt groentjes kweekt en er teveel heeft, dan mag die die altijd voor onze deur leggen, en dan kan ik er in ruil misschien eens een gerechtje mee maken dat ik dan voor jouw deur kom zetten? Zoiets. Moeten we eens over nadenken. Enfin, creatief zijn we wel.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer