Ik vertelde vanochtend op Joe, net toen ik 7 Nation Army had gedraaid, dat ik vanavond ga eten bij de “vijand”. Ik zei dat met een big smile. Hopelijk hadden de luisteraars dat door. Want ik heb geen vijanden, voor zover ik weet, en ik gun iedereen het licht in de ogen.
Maar ik vind het wel speciaal, als overtuigd Club Supporter, sinds jaar en dag, om te gaan dineren bij Horseele in Gent. Pas op, Danny Horseele is natuurlijk een enorm gewaardeerde sterrenchef waar ik al bijzonder veel goed heb over gehoord, maar zijn restaurant bevindt zich wel op een zeer speciale locatie: in de Ghelamco Arena, het stadion van KAA Gent.
Er zullen niet veel Brugge-supporters spontaan gaan dineren in dat stadion, denk ik. Maar sinds ik in Lochristi woon heb ik er al een hele tijd veel goesting in om er eens heen te gaan. Het is eigenlijk vlakbij, het stadion is, laat ons wel wezen, het mooiste van België op dit moment, en ik ga voor het ongetwijfeld lekkere eten, niet om naar voetbal te kijken. En dan nog… een spannende match kan ik altijd waarderen.
Overigens heb ik nogal wat vrienden die Buffalo-supporter zijn, logisch hier in het Gentse, en dat zijn ook gewoon fijne mensen. Ik kan met hen wel eens van mening verschillen over voetbal, maar dat hoort er gewoon bij. Dus ik ga echt met volle goesting, en zelfs hoge verwachtingen naar hun stadion vanavond. Ik ben bijna zeker dat het er heerlijk zal zijn, met prachtig uitzicht over het veld. En hopelijk word ik niet vergiftigd… (mopje!)
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer