Ik ga dan eens eten bij "de vijand" ...
Nieuws

Ik ga dan eens eten bij “de vijand” …

Ik vertelde vanochtend op Joe, net toen ik 7 Nation Army had gedraaid, dat ik vanavond ga eten bij de “vijand”. Ik zei dat met een big smile. Hopelijk hadden de luisteraars dat door. Want ik heb geen vijanden, voor zover ik weet, en ik gun iedereen het licht in de ogen.

Maar ik vind het wel speciaal, als overtuigd Club Supporter, sinds jaar en dag, om te gaan dineren bij Horseele in Gent. Pas op, Danny Horseele is natuurlijk een enorm gewaardeerde sterrenchef waar ik al bijzonder veel goed heb over gehoord, maar zijn restaurant bevindt zich wel op een zeer speciale locatie: in de Ghelamco Arena, het stadion van KAA Gent.

Er zullen niet veel Brugge-supporters spontaan gaan dineren in dat stadion, denk ik. Maar sinds ik in Lochristi woon heb ik er al een hele tijd veel goesting in om er eens heen te gaan. Het is eigenlijk vlakbij, het stadion is, laat ons wel wezen, het mooiste van België op dit moment, en ik ga voor het ongetwijfeld lekkere eten, niet om naar voetbal te kijken. En dan nog… een spannende match kan ik altijd waarderen.

Overigens heb ik nogal wat vrienden die Buffalo-supporter zijn, logisch hier in het Gentse, en dat zijn ook gewoon fijne mensen. Ik kan met hen wel eens van mening verschillen over voetbal, maar dat hoort er gewoon bij. Dus ik ga echt met volle goesting, en zelfs hoge verwachtingen naar hun stadion vanavond. Ik ben bijna zeker dat het er heerlijk zal zijn, met prachtig uitzicht over het veld. En hopelijk word ik niet vergiftigd… (mopje!)

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer