Ik ga dan eens eten bij “de vijand” …

Ik vertelde vanochtend op Joe, net toen ik 7 Nation Army had gedraaid, dat ik vanavond ga eten bij de “vijand”. Ik zei dat met een big smile. Hopelijk hadden de luisteraars dat door. Want ik heb geen vijanden, voor zover ik weet, en ik gun iedereen het licht in de ogen.

Maar ik vind het wel speciaal, als overtuigd Club Supporter, sinds jaar en dag, om te gaan dineren bij Horseele in Gent. Pas op, Danny Horseele is natuurlijk een enorm gewaardeerde sterrenchef waar ik al bijzonder veel goed heb over gehoord, maar zijn restaurant bevindt zich wel op een zeer speciale locatie: in de Ghelamco Arena, het stadion van KAA Gent.

Er zullen niet veel Brugge-supporters spontaan gaan dineren in dat stadion, denk ik. Maar sinds ik in Lochristi woon heb ik er al een hele tijd veel goesting in om er eens heen te gaan. Het is eigenlijk vlakbij, het stadion is, laat ons wel wezen, het mooiste van België op dit moment, en ik ga voor het ongetwijfeld lekkere eten, niet om naar voetbal te kijken. En dan nog… een spannende match kan ik altijd waarderen.

Overigens heb ik nogal wat vrienden die Buffalo-supporter zijn, logisch hier in het Gentse, en dat zijn ook gewoon fijne mensen. Ik kan met hen wel eens van mening verschillen over voetbal, maar dat hoort er gewoon bij. Dus ik ga echt met volle goesting, en zelfs hoge verwachtingen naar hun stadion vanavond. Ik ben bijna zeker dat het er heerlijk zal zijn, met prachtig uitzicht over het veld. En hopelijk word ik niet vergiftigd… (mopje!)