Het wordt een zalig weekend. Eentje waar ik al lang naar uitkeek. Voor het eerst na covid nemen we mijn ouders en schoonouders mee op een uitje. Ik vind dat belangrijk en heerlijk om hen geregeld eens uit te nodigen voor een citytrip. Ik ga zelf naar de 50 toe, en mijn ouders zitten nu halfweg de zeventig. Ze zijn nog in super goede doen, en daar ben ik blij mee. Maar ik zie wel in mijn vriendenkring dat meer en meer ouders wegvallen of sukkelen met de gezondheid. Ik wil dus niet beweren dat de tijd dringt, maar ik mors niet graag met mijn geluk. Alle tijd die ik met mijn ouders en schoonouders door kan brengen wil ik daarom koesteren.
In een drukke agenda als de onze is het niet altijd makkelijk plannen, maar dit weekend staat al maandenlang geblokkeerd. Straks zullen we dus met veel plezier vertrekken naar … Den Haag. Het blijft voor mij één van de mooiste steden van de Lage Landen. Ik kom er vaak omdat één van mijn oude studiegenoten en beste vrienden, Sjaak, er al 25 jaar pastoor is van de Engelstalige parochie. Morgenavond hebben we Sjaak dan ook uitgenodigd om mee te gaan dineren in Calla’s, het beste restaurant van de stad en zondagmorgen gaan we met z’n allen naar de mis. We willen Sjaak nog wel eens aan het werk zien.
We hebben voor morgen ook een stadsgids geboekt; hopelijk regent het niet teveel, want we gaan door de stad wandelen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. En we gaan samen ook naar het prachtige Museum Voorlinden. Kortom: een heerlijk weekend weg. Ik kijk er waanzinnig naar uit: een beetje cultuur, lekker eten en drinken, en vooral herinneringen maken met de allerliefste mensen, onze naaste familie. Het worden dagen van puur genieten, en van het koesteren van ons familiegeluk. Je zou eens moeten zien met welke glimlach ik hier rondloop deze vrijdagochtend.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer