Ik ga het mooiste weekend van het jaar tegemoet
Nieuws

Ik ga het mooiste weekend van het jaar tegemoet

Het wordt een zalig weekend. Eentje waar ik al lang naar uitkeek. Voor het eerst na covid nemen we mijn ouders en schoonouders mee op een uitje. Ik vind dat belangrijk en heerlijk om hen geregeld eens uit te nodigen voor een citytrip. Ik ga zelf naar de 50 toe, en mijn ouders zitten nu halfweg de zeventig. Ze zijn nog in super goede doen, en daar ben ik blij mee. Maar ik zie wel in mijn vriendenkring dat meer en meer ouders wegvallen of sukkelen met de gezondheid. Ik wil dus niet beweren dat de tijd dringt, maar ik mors niet graag met mijn geluk. Alle tijd die ik met mijn ouders en schoonouders door kan brengen wil ik daarom koesteren.

In een drukke agenda als de onze is het niet altijd makkelijk plannen, maar dit weekend staat al maandenlang geblokkeerd. Straks zullen we dus met veel plezier vertrekken naar … Den Haag. Het blijft voor mij één van de mooiste steden van de Lage Landen. Ik kom er vaak omdat één van mijn oude studiegenoten en beste vrienden, Sjaak, er al 25 jaar pastoor is van de Engelstalige parochie. Morgenavond hebben we Sjaak dan ook uitgenodigd om mee te gaan dineren in Calla’s, het beste restaurant van de stad en zondagmorgen gaan we met z’n allen naar de mis. We willen Sjaak nog wel eens aan het werk zien.

We hebben voor morgen ook een stadsgids geboekt; hopelijk regent het niet teveel, want we gaan door de stad wandelen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. En we gaan samen ook naar het prachtige Museum Voorlinden. Kortom: een heerlijk weekend weg. Ik kijk er waanzinnig naar uit: een beetje cultuur, lekker eten en drinken, en vooral herinneringen  maken met de allerliefste mensen, onze naaste familie. Het worden dagen van puur genieten, en van het koesteren van ons familiegeluk. Je zou eens moeten zien met welke glimlach ik hier rondloop deze vrijdagochtend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer