Het wordt een zalig weekend. Eentje waar ik al lang naar uitkeek. Voor het eerst na covid nemen we mijn ouders en schoonouders mee op een uitje. Ik vind dat belangrijk en heerlijk om hen geregeld eens uit te nodigen voor een citytrip. Ik ga zelf naar de 50 toe, en mijn ouders zitten nu halfweg de zeventig. Ze zijn nog in super goede doen, en daar ben ik blij mee. Maar ik zie wel in mijn vriendenkring dat meer en meer ouders wegvallen of sukkelen met de gezondheid. Ik wil dus niet beweren dat de tijd dringt, maar ik mors niet graag met mijn geluk. Alle tijd die ik met mijn ouders en schoonouders door kan brengen wil ik daarom koesteren.
In een drukke agenda als de onze is het niet altijd makkelijk plannen, maar dit weekend staat al maandenlang geblokkeerd. Straks zullen we dus met veel plezier vertrekken naar … Den Haag. Het blijft voor mij één van de mooiste steden van de Lage Landen. Ik kom er vaak omdat één van mijn oude studiegenoten en beste vrienden, Sjaak, er al 25 jaar pastoor is van de Engelstalige parochie. Morgenavond hebben we Sjaak dan ook uitgenodigd om mee te gaan dineren in Calla’s, het beste restaurant van de stad en zondagmorgen gaan we met z’n allen naar de mis. We willen Sjaak nog wel eens aan het werk zien.
We hebben voor morgen ook een stadsgids geboekt; hopelijk regent het niet teveel, want we gaan door de stad wandelen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. En we gaan samen ook naar het prachtige Museum Voorlinden. Kortom: een heerlijk weekend weg. Ik kijk er waanzinnig naar uit: een beetje cultuur, lekker eten en drinken, en vooral herinneringen maken met de allerliefste mensen, onze naaste familie. Het worden dagen van puur genieten, en van het koesteren van ons familiegeluk. Je zou eens moeten zien met welke glimlach ik hier rondloop deze vrijdagochtend.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer