Ik moet jullie iets bekennen. Soms zit er bij mij een serieuze vijs los. Ik ben nogal fanatiek en als ik ergens mijn tanden inzet, dan moet het ook gebeuren. ik ben nu een drietal maand weer erg gezond aan het leven: veel water drinken, lichter, minder en gezonder eten, en vooral heel veel wandelen. Dat laatste is voor mij het allerbelangrijkste. Dus ga ik bijna elke dag op pad. Dan trek ik de wandelschoenen aan en ga de wijde natuur in.
Maar soms zijn er in België dagen dat wandelen echt niet lukt. Dat het ontzettend regent en er ook nog eens veel wind is, zodat je met een paraplu niet geholpen bent. Dan kun je nog altijd een regenpak aan, ik weet het. Maar wanneer het echt verschrikkelijk weer is, is wandelen echt niet plezant meer. En dan doe ik iets heel raars.
Ik wil gewoon elke dag minstens 10000 stappen zetten. En als het buiten niet kan, dan maar … binnen. Het probleem is, ik heb geen loopband, en dus wandel ik gewoon door ons huis. Ik zet de deuren van de eetkamer en de zitkamer open, die van de keuken ook, en boven die van onze bibliotheek en de slaapkamer. En dan vertrek ik voor een uurtje snelwandelen door het huis. Trappen op trappen af, rond het keukeneiland en rond de eettafel en via de slaapkamer en de bib weer naar beneden.
Trappen lopen is gezond, het is lekker warm binnen, je kunt muziek opzetten in alle kamers, en je bent in beweging. Kortom: niks fout mee. De route is wel wat kort en eentonig, dat moet ik toegeven. En het heeft ook iets belachelijks en maniakaals, maar hey, het houdt me in beweging, en in mijn eigen huis doe ik toch lekker wat ik zelf wil, neen?
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer