Ik ga mij eens belachelijk maken met dit geheimpje

Ik moet jullie iets bekennen. Soms zit er bij mij een serieuze vijs los. Ik ben nogal fanatiek en als ik ergens mijn tanden inzet, dan moet het ook gebeuren. ik ben nu een drietal maand weer erg gezond aan het leven: veel water drinken, lichter, minder en gezonder eten, en vooral heel veel wandelen. Dat laatste is voor mij het allerbelangrijkste. Dus ga ik bijna elke dag op pad. Dan trek ik de wandelschoenen aan en ga de wijde natuur in.

Maar soms zijn er in Belgiƫ dagen dat wandelen echt niet lukt. Dat het ontzettend regent en er ook nog eens veel wind is, zodat je met een paraplu niet geholpen bent. Dan kun je nog altijd een regenpak aan, ik weet het. Maar wanneer het echt verschrikkelijk weer is, is wandelen echt niet plezant meer. En dan doe ik iets heel raars.

Ik wil gewoon elke dag minstens 10000 stappen zetten. En als het buiten niet kan, dan maar … binnen. Het probleem is, ik heb geen loopband, en dus wandel ik gewoon door ons huis. Ik zet de deuren van de eetkamer en de zitkamer open, die van de keuken ook, en boven die van onze bibliotheek en de slaapkamer. En dan vertrek ik voor een uurtje snelwandelen door het huis. Trappen op trappen af, rond het keukeneiland en rond de eettafel en via de slaapkamer en de bib weer naar beneden.

Trappen lopen is gezond, het is lekker warm binnen, je kunt muziek opzetten in alle kamers, en je bent in beweging. Kortom: niks fout mee. De route is wel wat kort en eentonig, dat moet ik toegeven. En het heeft ook iets belachelijks en maniakaals, maar hey, het houdt me in beweging, en in mijn eigen huis doe ik toch lekker wat ik zelf wil, neen?