Ik ga morgen koken in het buitenland, en het is niet in Spanje!
Nieuws

Ik ga morgen koken in het buitenland, en het is niet in Spanje!

Plots had ik een zot idee. Omdat ik toch een paar dagen alleen ben in Barcelona kreeg ik een paar dagen geleden goesting om nog eens naar mijn oude studiekameraad Jorge te rijden in Frankrijk. We kennen elkaar al meer dan dertig jaar, en elke zomer passeer ik met heel veel plezier langs Condom (het mooie stadje op de foto) in de Gers in Frankrijk waar hij met z’n partner woont in een prachtig huis.

Maar ik had geen zin om te wachten tot juli om hen terug te zien. Ik merk dat veel vrienden van mijn ouders plots toch wat beginnen te verouderen en sommigen krijgen echt gezondheidsproblemen. Mama en papa zeggen daarom terecht: we profiteren zo hard mogelijk van het leven. En ik denk dan: Jorge is ook bijna 77. Ik moet elke kans die ik krijg grijpen om het leven te vieren met hem.

Ik vertrek straks met een koffer vol lekkers in mijn gehuurd cabriootje naar Frankrijk. Ik heb namelijk beloofd om morgen een heerlijke paaslunch te koken voor hen en enkele gasten die ze wilden uitnodigen. Ik heb primeur-erwtjes mee, en een kreeft voor een heerlijk frisse salade met papaya, en de typische calçots (een zalige groente uit Barcelona die het midden houdt tussen lente-ui en prei) met romesco saus, en nog een heleboel andere lekkernijen die je enkel op de lokale marktjes vinden kunt.

Dat wordt weer een gezellig weerzien. En Jorge heeft beloofd enkele mooie wijnen uit de kelder te halen. Ik verzeker je: als hij zoiets zegt, dan wordt het sowieso feest. Ik vertrek dus met een hele brede glimlach naar Frankrijk zometeen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer