Ik ga morgen koken in het buitenland, en het is niet in Spanje!
Nieuws

Ik ga morgen koken in het buitenland, en het is niet in Spanje!

Plots had ik een zot idee. Omdat ik toch een paar dagen alleen ben in Barcelona kreeg ik een paar dagen geleden goesting om nog eens naar mijn oude studiekameraad Jorge te rijden in Frankrijk. We kennen elkaar al meer dan dertig jaar, en elke zomer passeer ik met heel veel plezier langs Condom (het mooie stadje op de foto) in de Gers in Frankrijk waar hij met z’n partner woont in een prachtig huis.

Maar ik had geen zin om te wachten tot juli om hen terug te zien. Ik merk dat veel vrienden van mijn ouders plots toch wat beginnen te verouderen en sommigen krijgen echt gezondheidsproblemen. Mama en papa zeggen daarom terecht: we profiteren zo hard mogelijk van het leven. En ik denk dan: Jorge is ook bijna 77. Ik moet elke kans die ik krijg grijpen om het leven te vieren met hem.

Ik vertrek straks met een koffer vol lekkers in mijn gehuurd cabriootje naar Frankrijk. Ik heb namelijk beloofd om morgen een heerlijke paaslunch te koken voor hen en enkele gasten die ze wilden uitnodigen. Ik heb primeur-erwtjes mee, en een kreeft voor een heerlijk frisse salade met papaya, en de typische calçots (een zalige groente uit Barcelona die het midden houdt tussen lente-ui en prei) met romesco saus, en nog een heleboel andere lekkernijen die je enkel op de lokale marktjes vinden kunt.

Dat wordt weer een gezellig weerzien. En Jorge heeft beloofd enkele mooie wijnen uit de kelder te halen. Ik verzeker je: als hij zoiets zegt, dan wordt het sowieso feest. Ik vertrek dus met een hele brede glimlach naar Frankrijk zometeen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer