Ik ga ook weer op restaurant, maar voorlopig op één voorwaarde …

Vanaf maandag gaan de restaurants en café’s dus weer open. Yes!!!! Na enkele hele zware maanden mag ook de horeca weer op een verantwoorde en voorzichtige manier weer gasten ontvangen. Het worden nog spannende maanden, want velen vrezen nog of ze het financieel wel zullen redden, maar ze zijn wel blij en opgelucht dat ze nu tenminste weer mogen doen wat ze het liefste doen: mensen verwennen.

Ik ben een hele grote fan van de horeca, ik ken veel restaurateurs persoonlijk en ik wil ze ontzettend graag helpen en ondersteunen. Maar ik ben zelf de voorbije maanden uiterst voorzichtig geweest, en nu meteen keihard uit m’n bubbel spatten voelt nog een beetje onwennig aan. Ik ben zelf nog een beetje bezorgd hoe de cijfers straks gaan evolueren. Daarom denk ik dat ik nog heel even de kat uit de boom zal kijken. Sorry.

Maar één belofte alvast, zodra ik zelf ook voel: OK, dit verloopt goed en veilig, dan ga ik het wel weer wagen om eens lekker op restaurant te gaan. Ik kijk er ontzettend naar uit. Maar ik moet eerlijk zijn: dan voorlopig toch nog liefst op een terras. Het lijkt me net iets makkelijker om daar voldoende afstand te bewaren, en in de open lucht is het sowieso veiliger. Alleen spijtig dat na een periode van prachtig weer er nu wat koude regendagen aankomen. Slechte timing dus voor de horeca.

Maar laat ik zo afspreken: ik laat het begin volgende week nog wat regenen, en zodra het zonnetje weer een klein beetje tevoorschijn komt, ga ik ook weer een tafeltje boeken in één van mijn lievelingsrestaurants. In Trattoria 2000, onze lievelings-Italiaan in Keerbergen, in Het Gebaar bij Roger van Damme in Antwerpen of als we eens een uitstapje maken, in het restaurant van Gert De Mangeleer in de oude Hertog Jan, of in Pegasus in Poperinge.

Laat de zon dus maar snel komen. En heel veel succes aan alle mensen in de horeca met de heropening.