Ik ga ook weer op restaurant, maar voorlopig op één voorwaarde ...
Nieuws

Ik ga ook weer op restaurant, maar voorlopig op één voorwaarde …

Vanaf maandag gaan de restaurants en café’s dus weer open. Yes!!!! Na enkele hele zware maanden mag ook de horeca weer op een verantwoorde en voorzichtige manier weer gasten ontvangen. Het worden nog spannende maanden, want velen vrezen nog of ze het financieel wel zullen redden, maar ze zijn wel blij en opgelucht dat ze nu tenminste weer mogen doen wat ze het liefste doen: mensen verwennen.

Ik ben een hele grote fan van de horeca, ik ken veel restaurateurs persoonlijk en ik wil ze ontzettend graag helpen en ondersteunen. Maar ik ben zelf de voorbije maanden uiterst voorzichtig geweest, en nu meteen keihard uit m’n bubbel spatten voelt nog een beetje onwennig aan. Ik ben zelf nog een beetje bezorgd hoe de cijfers straks gaan evolueren. Daarom denk ik dat ik nog heel even de kat uit de boom zal kijken. Sorry.

Maar één belofte alvast, zodra ik zelf ook voel: OK, dit verloopt goed en veilig, dan ga ik het wel weer wagen om eens lekker op restaurant te gaan. Ik kijk er ontzettend naar uit. Maar ik moet eerlijk zijn: dan voorlopig toch nog liefst op een terras. Het lijkt me net iets makkelijker om daar voldoende afstand te bewaren, en in de open lucht is het sowieso veiliger. Alleen spijtig dat na een periode van prachtig weer er nu wat koude regendagen aankomen. Slechte timing dus voor de horeca.

Maar laat ik zo afspreken: ik laat het begin volgende week nog wat regenen, en zodra het zonnetje weer een klein beetje tevoorschijn komt, ga ik ook weer een tafeltje boeken in één van mijn lievelingsrestaurants. In Trattoria 2000, onze lievelings-Italiaan in Keerbergen, in Het Gebaar bij Roger van Damme in Antwerpen of als we eens een uitstapje maken, in het restaurant van Gert De Mangeleer in de oude Hertog Jan, of in Pegasus in Poperinge.

Laat de zon dus maar snel komen. En heel veel succes aan alle mensen in de horeca met de heropening.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer