Vanaf maandag gaan de restaurants en café’s dus weer open. Yes!!!! Na enkele hele zware maanden mag ook de horeca weer op een verantwoorde en voorzichtige manier weer gasten ontvangen. Het worden nog spannende maanden, want velen vrezen nog of ze het financieel wel zullen redden, maar ze zijn wel blij en opgelucht dat ze nu tenminste weer mogen doen wat ze het liefste doen: mensen verwennen.
Ik ben een hele grote fan van de horeca, ik ken veel restaurateurs persoonlijk en ik wil ze ontzettend graag helpen en ondersteunen. Maar ik ben zelf de voorbije maanden uiterst voorzichtig geweest, en nu meteen keihard uit m’n bubbel spatten voelt nog een beetje onwennig aan. Ik ben zelf nog een beetje bezorgd hoe de cijfers straks gaan evolueren. Daarom denk ik dat ik nog heel even de kat uit de boom zal kijken. Sorry.
Maar één belofte alvast, zodra ik zelf ook voel: OK, dit verloopt goed en veilig, dan ga ik het wel weer wagen om eens lekker op restaurant te gaan. Ik kijk er ontzettend naar uit. Maar ik moet eerlijk zijn: dan voorlopig toch nog liefst op een terras. Het lijkt me net iets makkelijker om daar voldoende afstand te bewaren, en in de open lucht is het sowieso veiliger. Alleen spijtig dat na een periode van prachtig weer er nu wat koude regendagen aankomen. Slechte timing dus voor de horeca.
Maar laat ik zo afspreken: ik laat het begin volgende week nog wat regenen, en zodra het zonnetje weer een klein beetje tevoorschijn komt, ga ik ook weer een tafeltje boeken in één van mijn lievelingsrestaurants. In Trattoria 2000, onze lievelings-Italiaan in Keerbergen, in Het Gebaar bij Roger van Damme in Antwerpen of als we eens een uitstapje maken, in het restaurant van Gert De Mangeleer in de oude Hertog Jan, of in Pegasus in Poperinge.
Laat de zon dus maar snel komen. En heel veel succes aan alle mensen in de horeca met de heropening.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer