Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen
Nieuws

Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen

Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest. Ik ben al de hele week van ’s morgens vroeg tot ver in de namiddag aan het schrijven.

Ik kondig nu al meer dan een jaar aan dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al heb ik er in de loop van het jaar best al veel aan geschreven, het raakte maar niet volledig af. Ik had dan ook excuses: in het voorjaar heb ik nauwelijks vakantie gehad, want heb ik maanden lang zeven dagen op zeven, zes uur per dag radio gemaakt van thuis uit. Sinds de zomer presenteren we ook een uur langer elke dag op Joe en is er Kwartier Plezier. En verder heeft deze blog me meer dan ooit in beslag genomen. En oh ja, tussendoor hebben we ook nog eens een huis verbouwd en zijn we ook nog eens verhuisd. Raar jaartje misschien, 2020, maar vooral ook een druk jaar.

Maar nu tijdens de kerstvakantie, heb ik besloten om het boek helemaal af te maken. Gelukkig had ik al heel veel geschreven de voorbije maanden. Ik moet alles nog actualiseren, nog wat persoonlijke verhalen van andere wandelaars en experts eraan toevoegen, en nog een mooi lijstje met handige tips afwerken. Het zal een heel persoonlijk boek worden, waarin ik mijn eigen wandelverhaal vertel. Hoe ik exact tien jaar geleden meer dan 35 kilo ben afgevallen met stappen en gezonder eten. Maar het boek zal ook vol handige tips, trainingsschema’s en routes staan. Als alles goed gaat, en daar ga ik nu wel vanuit, dan zal het boek nog dit voorjaar in de winkel liggen.

Dus nu niet snel naar de boekenwinkel wandelen, het is er nog niet. Maar van zodra de lente in het land komt kun je het in de boekenwinkel en hier op Would Be Chef verwachten. Zorg maar dat de wandelschoenen tegen dan klaar staan, want geloof me, ik ga het wandelvirus verspreiden, en er is geen vaccin dat dit virus klein kan krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer