Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen

Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest. Ik ben al de hele week van ’s morgens vroeg tot ver in de namiddag aan het schrijven.

Ik kondig nu al meer dan een jaar aan dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al heb ik er in de loop van het jaar best al veel aan geschreven, het raakte maar niet volledig af. Ik had dan ook excuses: in het voorjaar heb ik nauwelijks vakantie gehad, want heb ik maanden lang zeven dagen op zeven, zes uur per dag radio gemaakt van thuis uit. Sinds de zomer presenteren we ook een uur langer elke dag op Joe en is er Kwartier Plezier. En verder heeft deze blog me meer dan ooit in beslag genomen. En oh ja, tussendoor hebben we ook nog eens een huis verbouwd en zijn we ook nog eens verhuisd. Raar jaartje misschien, 2020, maar vooral ook een druk jaar.

Maar nu tijdens de kerstvakantie, heb ik besloten om het boek helemaal af te maken. Gelukkig had ik al heel veel geschreven de voorbije maanden. Ik moet alles nog actualiseren, nog wat persoonlijke verhalen van andere wandelaars en experts eraan toevoegen, en nog een mooi lijstje met handige tips afwerken. Het zal een heel persoonlijk boek worden, waarin ik mijn eigen wandelverhaal vertel. Hoe ik exact tien jaar geleden meer dan 35 kilo ben afgevallen met stappen en gezonder eten. Maar het boek zal ook vol handige tips, trainingsschema’s en routes staan. Als alles goed gaat, en daar ga ik nu wel vanuit, dan zal het boek nog dit voorjaar in de winkel liggen.

Dus nu niet snel naar de boekenwinkel wandelen, het is er nog niet. Maar van zodra de lente in het land komt kun je het in de boekenwinkel en hier op Would Be Chef verwachten. Zorg maar dat de wandelschoenen tegen dan klaar staan, want geloof me, ik ga het wandelvirus verspreiden, en er is geen vaccin dat dit virus klein kan krijgen.