Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen
Nieuws

Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen

Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest. Ik ben al de hele week van ‘s morgens vroeg tot ver in de namiddag aan het schrijven.

Ik kondig nu al meer dan een jaar aan dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al heb ik er in de loop van het jaar best al veel aan geschreven, het raakte maar niet volledig af. Ik had dan ook excuses: in het voorjaar heb ik nauwelijks vakantie gehad, want heb ik maanden lang zeven dagen op zeven, zes uur per dag radio gemaakt van thuis uit. Sinds de zomer presenteren we ook een uur langer elke dag op Joe en is er Kwartier Plezier. En verder heeft deze blog me meer dan ooit in beslag genomen. En oh ja, tussendoor hebben we ook nog eens een huis verbouwd en zijn we ook nog eens verhuisd. Raar jaartje misschien, 2020, maar vooral ook een druk jaar.

Maar nu tijdens de kerstvakantie, heb ik besloten om het boek helemaal af te maken. Gelukkig had ik al heel veel geschreven de voorbije maanden. Ik moet alles nog actualiseren, nog wat persoonlijke verhalen van andere wandelaars en experts eraan toevoegen, en nog een mooi lijstje met handige tips afwerken. Het zal een heel persoonlijk boek worden, waarin ik mijn eigen wandelverhaal vertel. Hoe ik exact tien jaar geleden meer dan 35 kilo ben afgevallen met stappen en gezonder eten. Maar het boek zal ook vol handige tips, trainingsschema’s en routes staan. Als alles goed gaat, en daar ga ik nu wel vanuit, dan zal het boek nog dit voorjaar in de winkel liggen.

Dus nu niet snel naar de boekenwinkel wandelen, het is er nog niet. Maar van zodra de lente in het land komt kun je het in de boekenwinkel en hier op Would Be Chef verwachten. Zorg maar dat de wandelschoenen tegen dan klaar staan, want geloof me, ik ga het wandelvirus verspreiden, en er is geen vaccin dat dit virus klein kan krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer