Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen
Nieuws

Ik heb deze vakantie eindelijk gedaan wat ik al lang had moeten doen

Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest. Ik ben al de hele week van ’s morgens vroeg tot ver in de namiddag aan het schrijven.

Ik kondig nu al meer dan een jaar aan dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al heb ik er in de loop van het jaar best al veel aan geschreven, het raakte maar niet volledig af. Ik had dan ook excuses: in het voorjaar heb ik nauwelijks vakantie gehad, want heb ik maanden lang zeven dagen op zeven, zes uur per dag radio gemaakt van thuis uit. Sinds de zomer presenteren we ook een uur langer elke dag op Joe en is er Kwartier Plezier. En verder heeft deze blog me meer dan ooit in beslag genomen. En oh ja, tussendoor hebben we ook nog eens een huis verbouwd en zijn we ook nog eens verhuisd. Raar jaartje misschien, 2020, maar vooral ook een druk jaar.

Maar nu tijdens de kerstvakantie, heb ik besloten om het boek helemaal af te maken. Gelukkig had ik al heel veel geschreven de voorbije maanden. Ik moet alles nog actualiseren, nog wat persoonlijke verhalen van andere wandelaars en experts eraan toevoegen, en nog een mooi lijstje met handige tips afwerken. Het zal een heel persoonlijk boek worden, waarin ik mijn eigen wandelverhaal vertel. Hoe ik exact tien jaar geleden meer dan 35 kilo ben afgevallen met stappen en gezonder eten. Maar het boek zal ook vol handige tips, trainingsschema’s en routes staan. Als alles goed gaat, en daar ga ik nu wel vanuit, dan zal het boek nog dit voorjaar in de winkel liggen.

Dus nu niet snel naar de boekenwinkel wandelen, het is er nog niet. Maar van zodra de lente in het land komt kun je het in de boekenwinkel en hier op Would Be Chef verwachten. Zorg maar dat de wandelschoenen tegen dan klaar staan, want geloof me, ik ga het wandelvirus verspreiden, en er is geen vaccin dat dit virus klein kan krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer