Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest. Ik ben al de hele week van ’s morgens vroeg tot ver in de namiddag aan het schrijven.
Ik kondig nu al meer dan een jaar aan dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al heb ik er in de loop van het jaar best al veel aan geschreven, het raakte maar niet volledig af. Ik had dan ook excuses: in het voorjaar heb ik nauwelijks vakantie gehad, want heb ik maanden lang zeven dagen op zeven, zes uur per dag radio gemaakt van thuis uit. Sinds de zomer presenteren we ook een uur langer elke dag op Joe en is er Kwartier Plezier. En verder heeft deze blog me meer dan ooit in beslag genomen. En oh ja, tussendoor hebben we ook nog eens een huis verbouwd en zijn we ook nog eens verhuisd. Raar jaartje misschien, 2020, maar vooral ook een druk jaar.
Maar nu tijdens de kerstvakantie, heb ik besloten om het boek helemaal af te maken. Gelukkig had ik al heel veel geschreven de voorbije maanden. Ik moet alles nog actualiseren, nog wat persoonlijke verhalen van andere wandelaars en experts eraan toevoegen, en nog een mooi lijstje met handige tips afwerken. Het zal een heel persoonlijk boek worden, waarin ik mijn eigen wandelverhaal vertel. Hoe ik exact tien jaar geleden meer dan 35 kilo ben afgevallen met stappen en gezonder eten. Maar het boek zal ook vol handige tips, trainingsschema’s en routes staan. Als alles goed gaat, en daar ga ik nu wel vanuit, dan zal het boek nog dit voorjaar in de winkel liggen.
Dus nu niet snel naar de boekenwinkel wandelen, het is er nog niet. Maar van zodra de lente in het land komt kun je het in de boekenwinkel en hier op Would Be Chef verwachten. Zorg maar dat de wandelschoenen tegen dan klaar staan, want geloof me, ik ga het wandelvirus verspreiden, en er is geen vaccin dat dit virus klein kan krijgen.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer