Ik ga de komende week even op reis. Het liefste was ik in de auto naar Barcelona gesprongen, maar dat is nu gewoon even niet aan de orde. Ook al staat onze flat nu bijna 10 maand leeg en denk ik dat er een dikke laag stof op onze tafel en stoelen, keuken en kasten ligt, we kunnen en mogen er niet naar toe. En dat zal de eerste maanden wellicht ook niet mogen. Dat is jammer en ik heb daar natuurlijk al eens over gevloekt en gezaagd. Maar er is zoveel jammer tegenwoordig. Stom virus.
Maar ik beschouw het echt wel als een kleine en heerlijke daad van verzet om mijn vakantie de komende week echt niet te laten verpesten door dat virus. Dus ik heb gezworen om in gedachten toch lekker een weekje op reis te gaan. Elke dag pluk ik een wijn uit een ander werelddeel uit onze kelder de komende dagen. Ik ga heerlijke boeken lezen over verre landen en prachtige vakanties. Ik ga zelf Thaise en Indische curry’s maken, en Italiaanse pasta’s en de gerechten die ik het liefste maak in mijn geliefde Barcelona. En met al onze vrienden in de hele wereld gaan we online aperitieven.
Verder ga ik ons huis volgende week enkel voor een goede wandeling verlaten. En onze eigen tuin eindelijk helemaal ontdekken. Ik ga vooral geen onnodige risico’s nemen. Ik besef maar al te goed… niemand is veilig voor dat rotvirus. Niemand weet echt waar het in de lucht hangt en hoe het zich blijft verspreiden. Dus ik sluit niet uit dat het me ook ooit te grazen neemt. Maar ik ga het covid echt niet te makkelijk maken. En mijn humeur en zelfs mijn vakantiegevoel krijgt het voorlopig niet kapot. Ik ga dus een weekje lekker op reis in mijn eigen bubbel de komende week. Ik stuur wel eens een kaartje… of ook niet. Want je weet hoe dat gaat op vakantie…
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer