Ik ga de komende week even op reis. Het liefste was ik in de auto naar Barcelona gesprongen, maar dat is nu gewoon even niet aan de orde. Ook al staat onze flat nu bijna 10 maand leeg en denk ik dat er een dikke laag stof op onze tafel en stoelen, keuken en kasten ligt, we kunnen en mogen er niet naar toe. En dat zal de eerste maanden wellicht ook niet mogen. Dat is jammer en ik heb daar natuurlijk al eens over gevloekt en gezaagd. Maar er is zoveel jammer tegenwoordig. Stom virus.
Maar ik beschouw het echt wel als een kleine en heerlijke daad van verzet om mijn vakantie de komende week echt niet te laten verpesten door dat virus. Dus ik heb gezworen om in gedachten toch lekker een weekje op reis te gaan. Elke dag pluk ik een wijn uit een ander werelddeel uit onze kelder de komende dagen. Ik ga heerlijke boeken lezen over verre landen en prachtige vakanties. Ik ga zelf Thaise en Indische curry’s maken, en Italiaanse pasta’s en de gerechten die ik het liefste maak in mijn geliefde Barcelona. En met al onze vrienden in de hele wereld gaan we online aperitieven.
Verder ga ik ons huis volgende week enkel voor een goede wandeling verlaten. En onze eigen tuin eindelijk helemaal ontdekken. Ik ga vooral geen onnodige risico’s nemen. Ik besef maar al te goed… niemand is veilig voor dat rotvirus. Niemand weet echt waar het in de lucht hangt en hoe het zich blijft verspreiden. Dus ik sluit niet uit dat het me ook ooit te grazen neemt. Maar ik ga het covid echt niet te makkelijk maken. En mijn humeur en zelfs mijn vakantiegevoel krijgt het voorlopig niet kapot. Ik ga dus een weekje lekker op reis in mijn eigen bubbel de komende week. Ik stuur wel eens een kaartje… of ook niet. Want je weet hoe dat gaat op vakantie…
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer