Ik heb echt mooie reisplannen voor de herfstvakantie!

Ik ga de komende week even op reis. Het liefste was ik in de auto naar Barcelona gesprongen, maar dat is nu gewoon even niet aan de orde. Ook al staat onze flat nu bijna 10 maand leeg en denk ik dat er een dikke laag stof op onze tafel en stoelen, keuken en kasten ligt, we kunnen en mogen er niet naar toe. En dat zal de eerste maanden wellicht ook niet mogen. Dat is jammer en ik heb daar natuurlijk al eens over gevloekt en gezaagd. Maar er is zoveel jammer tegenwoordig. Stom virus.

Maar ik beschouw het echt wel als een kleine en heerlijke daad van verzet om mijn vakantie de komende week echt niet te laten verpesten door dat virus. Dus ik heb gezworen om in gedachten toch lekker een weekje op reis te gaan. Elke dag pluk ik een wijn uit een ander werelddeel uit onze kelder de komende dagen. Ik ga heerlijke boeken lezen over verre landen en prachtige vakanties. Ik ga zelf Thaise en Indische curry’s maken, en Italiaanse pasta’s en de gerechten die ik het liefste maak in mijn geliefde Barcelona. En met al onze vrienden in de hele wereld gaan we online aperitieven.

Verder ga ik ons huis volgende week enkel voor een goede wandeling verlaten. En onze eigen tuin eindelijk helemaal ontdekken. Ik ga vooral geen onnodige risico’s nemen. Ik besef maar al te goed… niemand is veilig voor dat rotvirus. Niemand weet echt waar het in de lucht hangt en hoe het zich blijft verspreiden. Dus ik sluit niet uit dat het me ook ooit te grazen neemt. Maar ik ga het covid echt niet te makkelijk maken. En mijn humeur en zelfs mijn vakantiegevoel krijgt het voorlopig niet kapot. Ik ga dus een weekje lekker op reis in mijn eigen bubbel de komende week. Ik stuur wel eens een kaartje… of ook niet. Want je weet hoe dat gaat op vakantie…