Ik heb een big smile op mijn gezicht!
Nieuws

Ik heb een big smile op mijn gezicht!

Mensen die me al lang volgen, hier op Would Be Chef of op mijn sociale media weten dat ik een big smile op mijn gezicht heb wanneer ik dit schrijf: “Sjaak zit in de taxi en is onderweg …” Dat kan maar een ding betekenen: het is begin juli, de zon schijnt, ik ben in Barcelona, en mijn oude studievriend uit Leuven, Sjaak is geland en onderweg naar onze flat. De eerste week van de zomer is dat een zalige traditie. Ik ben dan meestal zonder mijn partner in Barcelona, en Sjaak komt dan altijd twee drie a drie dagen overgevlogen uit Den Haag.

Sjaak is mijn beste vriend. Hij kent me door en door. Weet alles van mij. Geeft me goede raad wanneer ik het nodig heb, troost me in moeilijke momenten, staat me bij wanneer het leven even niet loopt zoals het zou moeten lopen, maar kan ook geweldig feesten. Ik ben, dat weten jullie, iemand die niet zo makkelijk praat over gevoelens of tegenslagen, maar voor Sjaak ben ik een open boek. Dat ik Sjaak al ken van mijn negentiende, toen ik in Leuven ging studeren, en hij aan het doctoreren was, helpt daarbij. Sjaak is rooms katholiek pastoor, en dat respecteer ik enorm, ook al ben ik zelf niet zo gelovig meer. Maar daardoor is hij wel een wijze man die al veel mooie dingen, maar ook al veel ellende heeft gezien in de wereld. Het maakt hem empathisch en nuchter tegelijk. Bijzonder.

De logeerkamer en de tweede badkamer liggen er netjes bij. Er staan lekkere hapjes klaar, en champagne van Wijn Ornelis. De komende drie dagen gaan we enorm veel wandelen, praten, lachen, luisteren, lekker eten, een goed glas drinken, mijmeren en plannen maken. We zien elkaar om de paar maanden wel een avond, en horen elkaar minstens elke week. Maar die drie dag begin juli zijn heilig voor ons allebei. En als iets heilig is voor een pastoor, dan wil dat wel al wat zeggen. Ik prijs me gelukkig met zo’n goede vriend. We gaan genieten van deze mooie dagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer