Ik heb een big smile op mijn gezicht!
Nieuws

Ik heb een big smile op mijn gezicht!

Mensen die me al lang volgen, hier op Would Be Chef of op mijn sociale media weten dat ik een big smile op mijn gezicht heb wanneer ik dit schrijf: “Sjaak zit in de taxi en is onderweg …” Dat kan maar een ding betekenen: het is begin juli, de zon schijnt, ik ben in Barcelona, en mijn oude studievriend uit Leuven, Sjaak is geland en onderweg naar onze flat. De eerste week van de zomer is dat een zalige traditie. Ik ben dan meestal zonder mijn partner in Barcelona, en Sjaak komt dan altijd twee drie a drie dagen overgevlogen uit Den Haag.

Sjaak is mijn beste vriend. Hij kent me door en door. Weet alles van mij. Geeft me goede raad wanneer ik het nodig heb, troost me in moeilijke momenten, staat me bij wanneer het leven even niet loopt zoals het zou moeten lopen, maar kan ook geweldig feesten. Ik ben, dat weten jullie, iemand die niet zo makkelijk praat over gevoelens of tegenslagen, maar voor Sjaak ben ik een open boek. Dat ik Sjaak al ken van mijn negentiende, toen ik in Leuven ging studeren, en hij aan het doctoreren was, helpt daarbij. Sjaak is rooms katholiek pastoor, en dat respecteer ik enorm, ook al ben ik zelf niet zo gelovig meer. Maar daardoor is hij wel een wijze man die al veel mooie dingen, maar ook al veel ellende heeft gezien in de wereld. Het maakt hem empathisch en nuchter tegelijk. Bijzonder.

De logeerkamer en de tweede badkamer liggen er netjes bij. Er staan lekkere hapjes klaar, en champagne van Wijn Ornelis. De komende drie dagen gaan we enorm veel wandelen, praten, lachen, luisteren, lekker eten, een goed glas drinken, mijmeren en plannen maken. We zien elkaar om de paar maanden wel een avond, en horen elkaar minstens elke week. Maar die drie dag begin juli zijn heilig voor ons allebei. En als iets heilig is voor een pastoor, dan wil dat wel al wat zeggen. Ik prijs me gelukkig met zo’n goede vriend. We gaan genieten van deze mooie dagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer