Ik heb een big smile op mijn gezicht!
Nieuws

Ik heb een big smile op mijn gezicht!

Mensen die me al lang volgen, hier op Would Be Chef of op mijn sociale media weten dat ik een big smile op mijn gezicht heb wanneer ik dit schrijf: “Sjaak zit in de taxi en is onderweg …” Dat kan maar een ding betekenen: het is begin juli, de zon schijnt, ik ben in Barcelona, en mijn oude studievriend uit Leuven, Sjaak is geland en onderweg naar onze flat. De eerste week van de zomer is dat een zalige traditie. Ik ben dan meestal zonder mijn partner in Barcelona, en Sjaak komt dan altijd twee drie a drie dagen overgevlogen uit Den Haag.

Sjaak is mijn beste vriend. Hij kent me door en door. Weet alles van mij. Geeft me goede raad wanneer ik het nodig heb, troost me in moeilijke momenten, staat me bij wanneer het leven even niet loopt zoals het zou moeten lopen, maar kan ook geweldig feesten. Ik ben, dat weten jullie, iemand die niet zo makkelijk praat over gevoelens of tegenslagen, maar voor Sjaak ben ik een open boek. Dat ik Sjaak al ken van mijn negentiende, toen ik in Leuven ging studeren, en hij aan het doctoreren was, helpt daarbij. Sjaak is rooms katholiek pastoor, en dat respecteer ik enorm, ook al ben ik zelf niet zo gelovig meer. Maar daardoor is hij wel een wijze man die al veel mooie dingen, maar ook al veel ellende heeft gezien in de wereld. Het maakt hem empathisch en nuchter tegelijk. Bijzonder.

De logeerkamer en de tweede badkamer liggen er netjes bij. Er staan lekkere hapjes klaar, en champagne van Wijn Ornelis. De komende drie dagen gaan we enorm veel wandelen, praten, lachen, luisteren, lekker eten, een goed glas drinken, mijmeren en plannen maken. We zien elkaar om de paar maanden wel een avond, en horen elkaar minstens elke week. Maar die drie dag begin juli zijn heilig voor ons allebei. En als iets heilig is voor een pastoor, dan wil dat wel al wat zeggen. Ik prijs me gelukkig met zo’n goede vriend. We gaan genieten van deze mooie dagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer