Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is. Want het is intussen wel negen jaar geleden. Maar ik denk dat vele van mij volgers op social media en op deze blog dat eigenlijk niet wisten. De blog kwam zeven jaar na mij roman namelijk.
Maar ik herinner me nog goed wanneer ik “De Smaak van Het Verlangen” geschreven heb. Het was in 2010, net zo’n hete zomer als die van nu. De dag nadat ik fantastisch gegeten had in één van de beste restaurants van de wereld (de latere nummer 1) Osteria Francescana, kreeg ik plotseling de inspiratie voor een razend spannend verhaal dat zich helemaal in de culinaire sfeer afspeelde.
De dag nadien ben ik eraan begonnen. Het werd daardoor een vakantie die ik mij tot op vandaag nog herinner als redelijk waanzinnig. Dag en nacht schreef ik aan “De Smaak Van Het Verlangen” in een soort van roes. Michael Dobson, het hoofdpersonage sleepte me namelijk mee door m’n eigen verhaal waarvan ik in het begin ook niet wist hoe het eindigen zou. Achteraf gezien vind ik het echt ongelofelijk hoe het schrijven me een zomer lang helemaal in de ban wist te houden. Spannend hoor. En bijzonder
Ik weet dat veel mensen nu aan het twijfelen zijn welke boeken ze op vakantie zouden gaan lezen. Ik heb zelf ook een aardig stapeltje boeken meegenomen. Ik hou zelf van spannende verhalen. En je kunt veel zeggen van m’n roman, maar ik denk dat het verhaal wel behoorlijk spannend leest. En als je van lekker eten houdt, en van reizen, dan is het wellicht iets voor jou, want dat alles zit er in. Van het begin tot het einde.
“De Smaak Van Het Verlangen” is volgens mij niet meer te koop in de winkel, maar wel nog hier op de blog. Vanaf 12 juli gaat ons online winkeltje drie weken dicht, enfin, dan kunnen we de gekochte boeken niet meteen meer opsturen, want zijn we echt met vakantie en in het buitenland, maar als je het boek de komende dagen bestelt, dan krijg je het zeker nog voor je reis in de bus.
Laat het smaken. En laat me gerust weten of het licht verteerbaar was of niet.
https://wouldbechef.be/product/roman-smaak-verlangen/
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer