Ik heb een roman geschreven

Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is. Want het is intussen wel negen jaar geleden. Maar ik denk dat vele van mij volgers op social media en op deze blog dat eigenlijk niet wisten. De blog kwam zeven jaar na mij roman namelijk.

Maar ik herinner me nog goed wanneer ik “De Smaak van Het Verlangen” geschreven heb. Het was in 2010, net zo’n hete zomer als die van nu. De dag nadat ik fantastisch gegeten had in één van de beste restaurants van de wereld (de latere nummer 1) Osteria Francescana, kreeg ik plotseling de inspiratie voor een razend spannend verhaal dat zich helemaal in de culinaire sfeer afspeelde.

De dag nadien ben ik eraan begonnen. Het werd daardoor een vakantie die ik mij tot op vandaag nog herinner als redelijk waanzinnig. Dag en nacht schreef ik aan “De Smaak Van Het Verlangen” in een soort van roes. Michael Dobson, het hoofdpersonage sleepte me namelijk mee door m’n eigen verhaal waarvan ik in het begin ook niet wist hoe het eindigen zou. Achteraf gezien vind ik het echt ongelofelijk hoe het schrijven me een zomer lang helemaal in de ban wist te houden. Spannend hoor. En bijzonder

Ik weet dat veel mensen nu aan het twijfelen zijn welke boeken ze op vakantie zouden gaan lezen. Ik heb zelf ook een aardig stapeltje boeken meegenomen. Ik hou zelf van spannende verhalen. En je kunt veel zeggen van m’n roman, maar ik denk dat het verhaal wel behoorlijk spannend leest. En als je van lekker eten houdt, en van reizen, dan is het wellicht iets voor jou, want dat alles zit er in. Van het begin tot het einde.

“De Smaak Van Het Verlangen” is volgens mij niet meer te koop in de winkel, maar wel nog hier op de blog. Vanaf 12 juli gaat ons online winkeltje drie weken dicht, enfin, dan kunnen we de gekochte boeken niet meteen meer opsturen, want zijn we echt met vakantie en in het buitenland, maar als je het boek de komende dagen bestelt, dan krijg je het zeker nog voor je reis in de bus.

Laat het smaken. En laat me gerust weten of het licht verteerbaar was of niet.