Ik heb een roman geschreven
Nieuws

Ik heb een roman geschreven

Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is. Want het is intussen wel negen jaar geleden. Maar ik denk dat vele van mij volgers op social media en op deze blog dat eigenlijk niet wisten. De blog kwam zeven jaar na mij roman namelijk.

Maar ik herinner me nog goed wanneer ik “De Smaak van Het Verlangen” geschreven heb. Het was in 2010, net zo’n hete zomer als die van nu. De dag nadat ik fantastisch gegeten had in één van de beste restaurants van de wereld (de latere nummer 1) Osteria Francescana, kreeg ik plotseling de inspiratie voor een razend spannend verhaal dat zich helemaal in de culinaire sfeer afspeelde.

De dag nadien ben ik eraan begonnen. Het werd daardoor een vakantie die ik mij tot op vandaag nog herinner als redelijk waanzinnig. Dag en nacht schreef ik aan “De Smaak Van Het Verlangen” in een soort van roes. Michael Dobson, het hoofdpersonage sleepte me namelijk mee door m’n eigen verhaal waarvan ik in het begin ook niet wist hoe het eindigen zou. Achteraf gezien vind ik het echt ongelofelijk hoe het schrijven me een zomer lang helemaal in de ban wist te houden. Spannend hoor. En bijzonder

Ik weet dat veel mensen nu aan het twijfelen zijn welke boeken ze op vakantie zouden gaan lezen. Ik heb zelf ook een aardig stapeltje boeken meegenomen. Ik hou zelf van spannende verhalen. En je kunt veel zeggen van m’n roman, maar ik denk dat het verhaal wel behoorlijk spannend leest. En als je van lekker eten houdt, en van reizen, dan is het wellicht iets voor jou, want dat alles zit er in. Van het begin tot het einde.

“De Smaak Van Het Verlangen” is volgens mij niet meer te koop in de winkel, maar wel nog hier op de blog. Vanaf 12 juli gaat ons online winkeltje drie weken dicht, enfin, dan kunnen we de gekochte boeken niet meteen meer opsturen, want zijn we echt met vakantie en in het buitenland, maar als je het boek de komende dagen bestelt, dan krijg je het zeker nog voor je reis in de bus.

Laat het smaken. En laat me gerust weten of het licht verteerbaar was of niet.

https://wouldbechef.be/product/roman-smaak-verlangen/

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer