Ik heb een roman geschreven
Nieuws

Ik heb een roman geschreven

Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is. Want het is intussen wel negen jaar geleden. Maar ik denk dat vele van mij volgers op social media en op deze blog dat eigenlijk niet wisten. De blog kwam zeven jaar na mij roman namelijk.

Maar ik herinner me nog goed wanneer ik “De Smaak van Het Verlangen” geschreven heb. Het was in 2010, net zo’n hete zomer als die van nu. De dag nadat ik fantastisch gegeten had in één van de beste restaurants van de wereld (de latere nummer 1) Osteria Francescana, kreeg ik plotseling de inspiratie voor een razend spannend verhaal dat zich helemaal in de culinaire sfeer afspeelde.

De dag nadien ben ik eraan begonnen. Het werd daardoor een vakantie die ik mij tot op vandaag nog herinner als redelijk waanzinnig. Dag en nacht schreef ik aan “De Smaak Van Het Verlangen” in een soort van roes. Michael Dobson, het hoofdpersonage sleepte me namelijk mee door m’n eigen verhaal waarvan ik in het begin ook niet wist hoe het eindigen zou. Achteraf gezien vind ik het echt ongelofelijk hoe het schrijven me een zomer lang helemaal in de ban wist te houden. Spannend hoor. En bijzonder

Ik weet dat veel mensen nu aan het twijfelen zijn welke boeken ze op vakantie zouden gaan lezen. Ik heb zelf ook een aardig stapeltje boeken meegenomen. Ik hou zelf van spannende verhalen. En je kunt veel zeggen van m’n roman, maar ik denk dat het verhaal wel behoorlijk spannend leest. En als je van lekker eten houdt, en van reizen, dan is het wellicht iets voor jou, want dat alles zit er in. Van het begin tot het einde.

“De Smaak Van Het Verlangen” is volgens mij niet meer te koop in de winkel, maar wel nog hier op de blog. Vanaf 12 juli gaat ons online winkeltje drie weken dicht, enfin, dan kunnen we de gekochte boeken niet meteen meer opsturen, want zijn we echt met vakantie en in het buitenland, maar als je het boek de komende dagen bestelt, dan krijg je het zeker nog voor je reis in de bus.

Laat het smaken. En laat me gerust weten of het licht verteerbaar was of niet.

https://wouldbechef.be/product/roman-smaak-verlangen/

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer