Ik heb een roman geschreven
Nieuws

Ik heb een roman geschreven

Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is. Want het is intussen wel negen jaar geleden. Maar ik denk dat vele van mij volgers op social media en op deze blog dat eigenlijk niet wisten. De blog kwam zeven jaar na mij roman namelijk.

Maar ik herinner me nog goed wanneer ik “De Smaak van Het Verlangen” geschreven heb. Het was in 2010, net zo’n hete zomer als die van nu. De dag nadat ik fantastisch gegeten had in één van de beste restaurants van de wereld (de latere nummer 1) Osteria Francescana, kreeg ik plotseling de inspiratie voor een razend spannend verhaal dat zich helemaal in de culinaire sfeer afspeelde.

De dag nadien ben ik eraan begonnen. Het werd daardoor een vakantie die ik mij tot op vandaag nog herinner als redelijk waanzinnig. Dag en nacht schreef ik aan “De Smaak Van Het Verlangen” in een soort van roes. Michael Dobson, het hoofdpersonage sleepte me namelijk mee door m’n eigen verhaal waarvan ik in het begin ook niet wist hoe het eindigen zou. Achteraf gezien vind ik het echt ongelofelijk hoe het schrijven me een zomer lang helemaal in de ban wist te houden. Spannend hoor. En bijzonder

Ik weet dat veel mensen nu aan het twijfelen zijn welke boeken ze op vakantie zouden gaan lezen. Ik heb zelf ook een aardig stapeltje boeken meegenomen. Ik hou zelf van spannende verhalen. En je kunt veel zeggen van m’n roman, maar ik denk dat het verhaal wel behoorlijk spannend leest. En als je van lekker eten houdt, en van reizen, dan is het wellicht iets voor jou, want dat alles zit er in. Van het begin tot het einde.

“De Smaak Van Het Verlangen” is volgens mij niet meer te koop in de winkel, maar wel nog hier op de blog. Vanaf 12 juli gaat ons online winkeltje drie weken dicht, enfin, dan kunnen we de gekochte boeken niet meteen meer opsturen, want zijn we echt met vakantie en in het buitenland, maar als je het boek de komende dagen bestelt, dan krijg je het zeker nog voor je reis in de bus.

Laat het smaken. En laat me gerust weten of het licht verteerbaar was of niet.

https://wouldbechef.be/product/roman-smaak-verlangen/

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer