Het is gebeurd, we hebben de beste investering van 2020 gedaan. Geen toiletpapier, ook al is dat sinds het virus het nieuwe goud geworden. Maar daar hebben we altijd voldoende van in huis. Ook geen aandelen, ook al weet ik dat veel mensen, ondanks de crisis, daar dit op verdiend hebben de voorbije maanden. Maar we hebben, eindelijk, een terrasverwarmer gekocht. Een paar dagen geleden besteld, gisteren thuis geleverd.
Voorlopig mag je nog geen gasten ontvangen, maar de komende weken of maanden zal dat er voorzichtig toch van komen, wanneer de covidcijfers verder gaan dalen. En dan zal toch nog altijd gevraagd worden om vooral buiten met mensen af te spreken. Maar we staan natuurlijk voor de korte en vooral koude wintermaanden, en dan is buiten afspreken niet super evident.
Dus we hebben een terrasverwarmer gekocht. Een elektrische die er ook nog eens mooi uitziet en redelijk betaalbaar is. Echt een zalig ding. We hebben het gisterenavond al uitgetest, op ons overdekt terras hebben we buiten een aperitiefje genomen en een ovenschotel gegeten. Het was super gezellig, om eerlijk te zijn.
Zo gezellig dat we zelfs overwegen om er een tweede bij te kopen. Wanneer we langs twee kanten lekkere warmte op onze gasten los zullen laten zal het nog eens zo gezellig, en warm in alle mogelijke betekenissen worden. Kortom: wij zijn klaar voor mooie winterdagen, aperitiefjes en voorzichtige etentjes, van zodra het mag, veilig buiten. Nog even op de tanden bijten, maar er komen mooie winterse momenten aan.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer