Het is gebeurd, we hebben de beste investering van 2020 gedaan. Geen toiletpapier, ook al is dat sinds het virus het nieuwe goud geworden. Maar daar hebben we altijd voldoende van in huis. Ook geen aandelen, ook al weet ik dat veel mensen, ondanks de crisis, daar dit op verdiend hebben de voorbije maanden. Maar we hebben, eindelijk, een terrasverwarmer gekocht. Een paar dagen geleden besteld, gisteren thuis geleverd.
Voorlopig mag je nog geen gasten ontvangen, maar de komende weken of maanden zal dat er voorzichtig toch van komen, wanneer de covidcijfers verder gaan dalen. En dan zal toch nog altijd gevraagd worden om vooral buiten met mensen af te spreken. Maar we staan natuurlijk voor de korte en vooral koude wintermaanden, en dan is buiten afspreken niet super evident.
Dus we hebben een terrasverwarmer gekocht. Een elektrische die er ook nog eens mooi uitziet en redelijk betaalbaar is. Echt een zalig ding. We hebben het gisterenavond al uitgetest, op ons overdekt terras hebben we buiten een aperitiefje genomen en een ovenschotel gegeten. Het was super gezellig, om eerlijk te zijn.
Zo gezellig dat we zelfs overwegen om er een tweede bij te kopen. Wanneer we langs twee kanten lekkere warmte op onze gasten los zullen laten zal het nog eens zo gezellig, en warm in alle mogelijke betekenissen worden. Kortom: wij zijn klaar voor mooie winterdagen, aperitiefjes en voorzichtige etentjes, van zodra het mag, veilig buiten. Nog even op de tanden bijten, maar er komen mooie winterse momenten aan.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer