Ik kan niet tegen verspilling van eten, en als ik iets kan redden van de vuilnisemmer dan zal ik het doen. Gisteren kwam ik thuis en wou ik een broodje met beleg eten. Zaterdag hadden we een etentje thuis gehad met de ouders en de schoonouders, en ik had lekkere broodjes gehaald bij de bakker, van die kleintjes, voor bij het eten. Tafelbroodjes. En ik wist: er zijn er nog wel wat over in de broodzak. Maar toen ik thuiskwam kon ik ze nergens meer vinden. Wat bleek: ze waren al in de vuilnisemmer beland, omdat ze volgens mijn partner steenhard, en dus niet lekker meer waren. Ze waren ook al vier dagen oud.
Ik weet: het is misschien te eerlijk van me, en misschien vind je me nu een viezerik, maar ik heb meteen in het vuilnisbakje in de keuken gekeken, en daar vond ik de broodzak dus terug met de oude broodjes. De zak was wat bevlekt van de resten van wat saus die er naast gekieperd waren, maar dat was het enige probleem. En de zak lag er hooguit een half uurtje. En ik had honger, en wou niet meer naar de bakker rijden om vers brood, dus ja, ik heb de zak uit de vuilnisemmer gehaald en mijn gouden truc toegepast.
De oven heb ik voorverwarmd op 200 graden. Twee kleine broodjes, en een boterkoek, heb ik heel even onder stromend water gehouden zodat ze nat waren, en vervolgens heb ik ze een paar minuutjes in de hete oven gelegd, kort opnieuw gebakken dus. En weet je wat? De broodjes, èn de koffiekoek waren echt heerlijk!!!! Deze gouden Tante Kaat truc moet je zelf ook maar eens toepassen want die werkt perfect. Opgelet: je kunt de truc maar één keer toepassen, de broodjes dag na dag reanimeren zal dus niet lukken. Maar 1 keer kun je dat perfect doen. OK, het klinkt misschien wat cheap en vuil, maar het gaf me een goed gevoel. De broodjes waren super lekker, ik moest niet opnieuw naar de bakker, en er is geen eten weggegooid. Dat ik ze uit de vuilnisemmer heb moeten vissen, dat moeten we in de toekomst misschien wel zien te vermijden.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer