Ik heb gisteren uit de vuilnisbak gegeten
Nieuws

Ik heb gisteren uit de vuilnisbak gegeten

Ik kan niet tegen verspilling van eten, en als ik iets kan redden van de vuilnisemmer dan zal ik het doen. Gisteren kwam ik thuis en wou ik een broodje met beleg eten. Zaterdag hadden we een etentje thuis gehad met de ouders en de schoonouders, en ik had lekkere broodjes gehaald bij de bakker, van die kleintjes, voor bij het eten. Tafelbroodjes. En ik wist: er zijn er nog wel wat over in de broodzak. Maar toen ik thuiskwam kon ik ze nergens meer vinden. Wat bleek: ze waren al in de vuilnisemmer beland, omdat ze volgens mijn partner steenhard, en dus niet lekker meer waren. Ze waren ook al vier dagen oud.

Ik weet: het is misschien te eerlijk van me, en misschien vind je me nu een viezerik, maar ik heb meteen in het vuilnisbakje in de keuken gekeken, en daar vond ik de broodzak dus terug met de oude broodjes. De zak was wat bevlekt van de resten van wat saus die er naast gekieperd waren, maar dat was het enige probleem. En de zak lag er hooguit een half uurtje. En ik had honger, en wou niet meer naar de bakker rijden om vers brood, dus ja, ik heb de zak uit de vuilnisemmer gehaald en mijn gouden truc toegepast.

De oven heb ik voorverwarmd op 200 graden. Twee kleine broodjes, en een boterkoek, heb ik heel even onder stromend water gehouden zodat ze nat waren, en vervolgens heb ik ze een paar minuutjes in de hete oven gelegd, kort opnieuw gebakken dus. En weet je wat? De broodjes, èn de koffiekoek waren echt heerlijk!!!! Deze gouden Tante Kaat truc moet je zelf ook maar eens toepassen want die werkt perfect. Opgelet: je kunt de truc maar één keer toepassen, de broodjes dag na dag reanimeren zal dus niet lukken. Maar 1 keer kun je dat perfect doen. OK, het klinkt misschien wat cheap en vuil, maar het gaf me een goed gevoel. De broodjes waren super lekker, ik moest niet opnieuw naar de bakker, en er is geen eten weggegooid. Dat ik ze uit de vuilnisemmer heb moeten vissen, dat moeten we in de toekomst misschien wel zien te vermijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Vorige week woensdag was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

MIJN BARCELONA 04

Hou je brievenbus in de gaten. Mijn Barcelona is onderweg

Het is er eindelijk. Lang aan gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Mijn Barcelona is een handig stevig boek geworden met meer dan 180 pagina’s vol tips en verhalen uit het mooie Barcelona … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer