Ik heb iets zaligs ontdekt in de tuin van ons nieuwe huis!!!!
Nieuws

Ik heb iets zaligs ontdekt in de tuin van ons nieuwe huis!!!!

Laat ik maar meteen beginnen met eerlijk te zijn: ja, we zijn dit weekend de werf van ons huis in Lochristi gaan bezoeken. Dat mag. Dat is een essentiële verplaatsing. Enkele weken geleden heb ik me overal goed geïnformeerd of dat wel mocht. Ik vond het zelf essentieel, want als “bouwheer” moet je toch de evolutie van de werken ter plekke controleren. In andere omstandigheden zou ik wellicht om de twee dagen naar daar rijden. Maar mag het nu eigenlijk wel? Ik wil vooral niks doen dat illegaal is of mensen in gevaar zou brengen. Door de week, wanneer er voorzichtig op de werf gewerkt wordt, ga ik sowieso niet.

De wet is duidelijk: het mag. Je mag werken op je eigen werf, en je mag ze ook gaan bezoeken. We doen het wel uiterst voorzichtig. Uiteraard. Maximaal één keer per week. We stappen thuis in de auto en in de tuin in Lochristi stappen we uit. We doen de deur van ons huis open en wassen en “gellen” onze handen meteen. Dus, OK, die bezoekjes doen we dus af en toe wel. En terecht ook denk ik, want elke keer merk je wel iets waarvan je denkt: even checken bij de aannemer en architect of dit wel normaal is. Maar geloof me: ze doen het prima. Er wordt voorzichtig verder gewerkt, en het ziet er naar uit dat we deze zomer kunnen verhuizen. Super gevoel geeft dat!!

Dit weekend waren er twee zalige momenten. De oude parketvloer werd deze week afgeschuurd, en ziet er nu echt waanzinnig mooi uit. We waren al verliefd op de visgraat-parket toen we het huis kochten, maar toen was die nog een beetje blinkend oranje, zoals dat in oudere huizen het geval is. Nu is, na het schuren, het bleke blanke hout gewoon waanzinnig mooi geworden. Wij dolblij. Ons tweede gelukje was het zien van de tuin, die nu in de lente werkelijk prachtig is. Alle grote oude bomen staan nu volop in bloei, overal zijn er bloemen en struiken die de lente vieren. Echt zo zo zalig.

En de grootste verrassing: Eric, de erg sympathieke vorige eigenaar van ons nieuwe huis heeft zich duidelijk laten gaan in de tuin, en die volgeplant met prachtige planten en kruiden. Weet je nog dat ik onlangs schreef dat ik graag een moestuin wil gaan inrichten als we eenmaal verhuisd zijn? Wel die is er eigenlijk al…. Er staat een serre en daarin hangt een druivenrank…. Yes! En je ziet al de knopjes van de druifjes heel klein tevoorschijn komen. En daarnaast ontdekten we gigantisch veel verse salie. En verse munt. Op een week tijd waren die gigantisch gegroeid. En laten dat nu toevallig twee kruiden zijn waarmee ik ontzettend graag kook. We hebben dus een paar takjes afgebroken en mee naar huis naar Rijmenam genomen. Zo voelt het nu al een beetje alsof we in Lochristi wonen. Ja, we tellen de dagen af. Tof hoor! Zeker in al deze corona-stress.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer