Laat ik maar meteen beginnen met eerlijk te zijn: ja, we zijn dit weekend de werf van ons huis in Lochristi gaan bezoeken. Dat mag. Dat is een essentiële verplaatsing. Enkele weken geleden heb ik me overal goed geïnformeerd of dat wel mocht. Ik vond het zelf essentieel, want als “bouwheer” moet je toch de evolutie van de werken ter plekke controleren. In andere omstandigheden zou ik wellicht om de twee dagen naar daar rijden. Maar mag het nu eigenlijk wel? Ik wil vooral niks doen dat illegaal is of mensen in gevaar zou brengen. Door de week, wanneer er voorzichtig op de werf gewerkt wordt, ga ik sowieso niet.
De wet is duidelijk: het mag. Je mag werken op je eigen werf, en je mag ze ook gaan bezoeken. We doen het wel uiterst voorzichtig. Uiteraard. Maximaal één keer per week. We stappen thuis in de auto en in de tuin in Lochristi stappen we uit. We doen de deur van ons huis open en wassen en “gellen” onze handen meteen. Dus, OK, die bezoekjes doen we dus af en toe wel. En terecht ook denk ik, want elke keer merk je wel iets waarvan je denkt: even checken bij de aannemer en architect of dit wel normaal is. Maar geloof me: ze doen het prima. Er wordt voorzichtig verder gewerkt, en het ziet er naar uit dat we deze zomer kunnen verhuizen. Super gevoel geeft dat!!
Dit weekend waren er twee zalige momenten. De oude parketvloer werd deze week afgeschuurd, en ziet er nu echt waanzinnig mooi uit. We waren al verliefd op de visgraat-parket toen we het huis kochten, maar toen was die nog een beetje blinkend oranje, zoals dat in oudere huizen het geval is. Nu is, na het schuren, het bleke blanke hout gewoon waanzinnig mooi geworden. Wij dolblij. Ons tweede gelukje was het zien van de tuin, die nu in de lente werkelijk prachtig is. Alle grote oude bomen staan nu volop in bloei, overal zijn er bloemen en struiken die de lente vieren. Echt zo zo zalig.
En de grootste verrassing: Eric, de erg sympathieke vorige eigenaar van ons nieuwe huis heeft zich duidelijk laten gaan in de tuin, en die volgeplant met prachtige planten en kruiden. Weet je nog dat ik onlangs schreef dat ik graag een moestuin wil gaan inrichten als we eenmaal verhuisd zijn? Wel die is er eigenlijk al…. Er staat een serre en daarin hangt een druivenrank…. Yes! En je ziet al de knopjes van de druifjes heel klein tevoorschijn komen. En daarnaast ontdekten we gigantisch veel verse salie. En verse munt. Op een week tijd waren die gigantisch gegroeid. En laten dat nu toevallig twee kruiden zijn waarmee ik ontzettend graag kook. We hebben dus een paar takjes afgebroken en mee naar huis naar Rijmenam genomen. Zo voelt het nu al een beetje alsof we in Lochristi wonen. Ja, we tellen de dagen af. Tof hoor! Zeker in al deze corona-stress.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer