Ik heb maar één klacht over Sting
Nieuws

Ik heb maar één klacht over Sting

Gisterenavond hebben in Cap Roig een fantastisch concert bijgewoond van Sting. Het was een concert zoals ik ze graag heb: rechtaan rechtuit, geen bindteksten van een half uur, goede klank, een artiest met een heerlijke stem die nog altijd top is, een mooie setting, en vooral: veel hits. Ik was op dezelfde locatie al eens een tikkeltje ontgoocheld in bepaalde topartiesten die naar mijn goesting veel teveel onbekende nummers speelden en de bekende nummers in totaal nieuwe jasjes staken of al hun muzikanten twee drie solo’s lieten spelen waardoor de schwung er wat uit dreigde te raken. Niks daarvan bij Sting. Een hitmachine was het; het publiek smulde, zong en danste mee. Echt weer een avondje om nooit te vergeten.

Ik heb maar één klacht. Sting is een spelbederver. Hij maakt het voor alle mannen (en vrouwen) in de wereld gruwelijk om ouder te worden. Ik zeg het met een smile en een korrel zout, maar toch. Gordon Matthew Thomas Sumner (want dat is zijn echte naam) wordt in oktober al 71, maar ziet er uit als een frisse veertiger. Ikzelf, nu rustig onderweg naar de vijftig, ben in vergelijking met hem al een flink afgetakelde veertiger. Hij ziet er jonger uit dan veel van mijn leeftijdsgenoten. Niet normaal. De dames in het publiek, en de eerlijke heren, zullen toegeven: Sting ziet er geen zeventig uit, verre van, het is een jonge god. En vooral: hij staat zo strak als een speer. Hoe doet zo’n man dat eigenlijk, vraag je je af. Wel, ik weet het.

Sting heeft er namelijk in veel interviews over gepraat, want de vraag wordt hem natuurlijk veel gesteld. Sting zegt dat hij bijna volledig macrobiotisch eet, en hij heeft dan ook een persoonlijke chef die al zijn maaltijden voor hem bereidt. Hij eet veel granen en en groenten, probeert alle “processed foods” die bewaarmiddelen bevatten te vermijden, en eet zo weinig mogelijk vlees, en ook nauwelijks zuivel of suiker. Als hij al eens vlees eet dan zijn het loslopende kippetjes van zijn eigen domein, en als er ergens suiker wordt gebruikt dan wordt dat voor Sting door z’n chef vervangen door honing van de eigen bijtjes.

Op de koop toe traint Sting ook om gezond en strak te blijven, maar z’n echt grote geheim is yoga. Sting probeert daar elke dag tijd voor te maken, en hij zegt dat het enkel daardoor is dat hij op deze leeftijd nog zoveel concerten kan doen. Ik zag in z’n schema dat hij nu een weekje rust neemt en dan weer vertrokken is voor zo’n vijftigtal concerten. Wat een leven. Wat een lijf.

Yoga, daar ga ik nog niet aan beginnen, dat is minder mijn ding. Maar na de vakantie, en dat is dus volgende dinsdag, wanneer onze ochtendshow weer start, ga ik toch ook weer een stuk gezonder eten. Ik ga een paar van de regels van strakke Sting proberen te volgen, vele water drinken ook, en veel wandelen. Met de muziek van Sting in de oren. Want over zijn muziek heb ik geen klachten, enkel maar complimenten. Wat is die man geweldig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer