Ik heb maar één wens voor Valentijn, en die komt van diep.
Nieuws

Ik heb maar één wens voor Valentijn, en die komt van diep.

Ik weet hoe jij Valentijn viert! Wedden dat ik gelijk heb? Je hebt een heerlijk menuutje gehaald in een goed restaurant in de buurt? De kans is groot dat er skrei in dat menu zit. Een oestertje? Iets met passievrucht misschien ook. Je hebt het gisteren al gezellig samen opgegeten, of jullie gaan dat vandaag doen. Of je hebt zelf iets lekkers gekookt. Om je geliefde eens culinair te verwennen. Wellicht met een lekker glaasje champagne bij. Maar één ding weet ik zeker, je viert Valentijn zeker niet op restaurant dit jaar.

Ik heb het al vaker gezegd de voorbije jaren. Wij vieren Valentijn altijd thuis. In België of in Barcelona. Ook al ben ik een zeer grote fan van onze restaurateurs, op 14 februari ga ik zelden of nooit op restaurant. Ik vind het altijd een beetje kunstmatig om met een paar tientallen koppels tête-à-tête hetzelfde menu te zitten eten in één ruimte. Ik weet niet waarom, maar ik vind dat niet bijzonder romantisch. Dus daarom eten we altijd thuis op Valentijn.

En ook al moet ik zeggen dat het Valentijns-menu dat we gisteren in Poperinge zijn gaan halen bij Bert en Inge van Restaurant Pegasus, echt fantastisch was, toch had ik het dit jaar graag anders gezien. Toen de lockdown voor de horeca weer begon, wanneer was het, in november, toen dacht iedereen nog dat tegen februari alles wel weer open zou zijn. Maar voorlopig is er nog steeds geen vooruitzicht voor de horeca. Dat begint zwaar te wegen voor onze restaurateurs. En voor ons als klanten.

Toen ik gisteren bij Pegasus in Poperinge in de vrieskou naar buiten wandelde met de grote kartonnen doos vol heerlijke hapjes, tarbot, kreeft en twee mooie desserts, overviel me plots de gedachte: wat zou ik nu dolgraag inchecken in het mooie hotel dat bij het restaurant hoort. Een warm badje nemen na de lange wandeling die we gedaan hadden. En vervolgens net hetzelfde menu eten als al die andere mensen, tientallen koppels in hetzelfde gezellige restaurant. Zou zalig zijn.

Ik wens elk van u een hele mooie Valentijn toe. Deze dag zal er min of meer uitzien als de meeste andere dagen van het voorbije jaar. Je zult er thuis het beste van moeten maken. Met z’n tweetjes of met de kinderen. Met lekker eten en een mooi glas, en met veel liefde voor elkaar. Geniet er maar van. Want het moeilijkst is het vandaag sowieso voor de mensen die alleen zijn, voor hen is het weer een dag zonder warmte of iemand om te knuffelen. Veel sterkte voor hen.

Voor iedereen, singles en koppels, hoop ik vanuit het diepste van mijn hart dat de lente straks goed nieuws brengt en dat we weer snel onze beentjes onder tafel mogen steken in één van de vele prachtige restaurants die ons landje kent. Het virus heeft ons al teveel mooie momenten afgepakt. Ik heb daarom persoonlijk maar één wens: dat ik Valentijn volgend jaar wel kan vieren in een prachtig restaurant. En liefst veel veel sneller. Zonder mondmasker en angst. Wie durft er mee te hopen?

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer