Ik heb onze topchef lastig gevallen voor een tafel op 1 mei
Nieuws

Ik heb onze topchef lastig gevallen voor een tafel op 1 mei

Een buitenbubbel van tien. Meer openingen en perspectieven voor onze jongeren. Meer volk op begrafenissen en binnenkort ook voor sport en cultuur in open lucht. En vooral ook: een heropening van de horeca. Niet stapsgewijs. Niet eerst de restaurants en daarna pas de cafés. Niet eerst de terrassen en daarna pas binnen. Neen, op 1 mei gaat de volledige horeca weer open. Het was voor het eerst in lang een persconferentie van Alexander De Croo om een beetje vrolijk van te worden.

Maar goed, 1 mei is niet morgen. Dat is nog best lang. Ik kan me voorstellen dat voor sommige restaurateurs dat nog veel te lang is. Dat is nog bijna twee maanden. Dat wil ook zeggen: niet open in de paasvakantie. Een periode waarin ze zeker op terrassen, en met het verbod op buitenlandse reizen een prachtige omzet zouden kunnen draaien. Maar goed, ik hoor van veel bevriende restaurateurs wel dat ze blij zijn dat er nu eindelijk een datum, en dus ook perspectief is. 1 mei staat in de agenda. Ze zullen klaar zijn. Het wordt sowieso een feestdag.

Hebben jullie trouwens al nagedacht waar jullie op die bewuste eerste mei, een zaterdag nota bene, gaan eten? In de brasserie om de hoek? Of in je favoriete sterrenrestaurant? Ik hoorde van onder andere Roger van Damme van Het Gebaar dat de reservaties voor mei volle bak binnenstromen. Logisch. Mensen snakken ernaar om weer eens iets lekker te gaan eten, op verplaatsing, en bediend te worden. We zullen al moeten uitkijken dat we nog ergens terecht kunnen.

Ik heb zelf mijn stoute schoenen aangetrokken en een sms’je gestuurd naar Peter Goossens. Of er nog een tafeltje voor twee beschikbaar is op op 1 mei, vroeg ik hem. Op de site van het Hof Van Cleve was er nog geen reservatiemogelijkheid. En een halve dag later maak ik me de bedenking dat Peter wellicht honderden van die berichten heeft gekregen gisteren, en waarschijnlijk dacht: rustig jongens, rustig. Hij heeft voorlopig nog niet geantwoord ook. En ik snap het ook wel. Mijn bericht was misschien iets te opdringerig. Peter zal zoveel aanvragen krijgen. En reserveren per sms is ook niet de meest handige en beleefde manier. Sorry Peter.

Anyway: ik kijk er wel naar uit. Naar die eerste mei. En ik denk iedereen. Het is heerlijk dat er eindelijk weer perspectief is. Dat er licht is aan het einde van de tunnel. Nu komt het er op aan om die buitenbubbel niet te hard uit te rekken zodat we niet in de problemen komen in de laatste rechte lijn, en we moeten ons nog een tijdje aan de regels te houden. En in mei gaan we het leven weer vieren. De zon gaat schijnen. De terrassen zullen open zijn. We gaan klinken en toasten op het leven. En we gaan de horeca zwaar ondersteunen. Hof Van Cleve, Het Gebaar, en elk restaurant en brasserie van het land! Joepie!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer