Een buitenbubbel van tien. Meer openingen en perspectieven voor onze jongeren. Meer volk op begrafenissen en binnenkort ook voor sport en cultuur in open lucht. En vooral ook: een heropening van de horeca. Niet stapsgewijs. Niet eerst de restaurants en daarna pas de cafés. Niet eerst de terrassen en daarna pas binnen. Neen, op 1 mei gaat de volledige horeca weer open. Het was voor het eerst in lang een persconferentie van Alexander De Croo om een beetje vrolijk van te worden.
Maar goed, 1 mei is niet morgen. Dat is nog best lang. Ik kan me voorstellen dat voor sommige restaurateurs dat nog veel te lang is. Dat is nog bijna twee maanden. Dat wil ook zeggen: niet open in de paasvakantie. Een periode waarin ze zeker op terrassen, en met het verbod op buitenlandse reizen een prachtige omzet zouden kunnen draaien. Maar goed, ik hoor van veel bevriende restaurateurs wel dat ze blij zijn dat er nu eindelijk een datum, en dus ook perspectief is. 1 mei staat in de agenda. Ze zullen klaar zijn. Het wordt sowieso een feestdag.
Hebben jullie trouwens al nagedacht waar jullie op die bewuste eerste mei, een zaterdag nota bene, gaan eten? In de brasserie om de hoek? Of in je favoriete sterrenrestaurant? Ik hoorde van onder andere Roger van Damme van Het Gebaar dat de reservaties voor mei volle bak binnenstromen. Logisch. Mensen snakken ernaar om weer eens iets lekker te gaan eten, op verplaatsing, en bediend te worden. We zullen al moeten uitkijken dat we nog ergens terecht kunnen.
Ik heb zelf mijn stoute schoenen aangetrokken en een sms’je gestuurd naar Peter Goossens. Of er nog een tafeltje voor twee beschikbaar is op op 1 mei, vroeg ik hem. Op de site van het Hof Van Cleve was er nog geen reservatiemogelijkheid. En een halve dag later maak ik me de bedenking dat Peter wellicht honderden van die berichten heeft gekregen gisteren, en waarschijnlijk dacht: rustig jongens, rustig. Hij heeft voorlopig nog niet geantwoord ook. En ik snap het ook wel. Mijn bericht was misschien iets te opdringerig. Peter zal zoveel aanvragen krijgen. En reserveren per sms is ook niet de meest handige en beleefde manier. Sorry Peter.
Anyway: ik kijk er wel naar uit. Naar die eerste mei. En ik denk iedereen. Het is heerlijk dat er eindelijk weer perspectief is. Dat er licht is aan het einde van de tunnel. Nu komt het er op aan om die buitenbubbel niet te hard uit te rekken zodat we niet in de problemen komen in de laatste rechte lijn, en we moeten ons nog een tijdje aan de regels te houden. En in mei gaan we het leven weer vieren. De zon gaat schijnen. De terrassen zullen open zijn. We gaan klinken en toasten op het leven. En we gaan de horeca zwaar ondersteunen. Hof Van Cleve, Het Gebaar, en elk restaurant en brasserie van het land! Joepie!
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer