Ik heb onze topchef lastig gevallen voor een tafel op 1 mei
Nieuws

Ik heb onze topchef lastig gevallen voor een tafel op 1 mei

Een buitenbubbel van tien. Meer openingen en perspectieven voor onze jongeren. Meer volk op begrafenissen en binnenkort ook voor sport en cultuur in open lucht. En vooral ook: een heropening van de horeca. Niet stapsgewijs. Niet eerst de restaurants en daarna pas de cafés. Niet eerst de terrassen en daarna pas binnen. Neen, op 1 mei gaat de volledige horeca weer open. Het was voor het eerst in lang een persconferentie van Alexander De Croo om een beetje vrolijk van te worden.

Maar goed, 1 mei is niet morgen. Dat is nog best lang. Ik kan me voorstellen dat voor sommige restaurateurs dat nog veel te lang is. Dat is nog bijna twee maanden. Dat wil ook zeggen: niet open in de paasvakantie. Een periode waarin ze zeker op terrassen, en met het verbod op buitenlandse reizen een prachtige omzet zouden kunnen draaien. Maar goed, ik hoor van veel bevriende restaurateurs wel dat ze blij zijn dat er nu eindelijk een datum, en dus ook perspectief is. 1 mei staat in de agenda. Ze zullen klaar zijn. Het wordt sowieso een feestdag.

Hebben jullie trouwens al nagedacht waar jullie op die bewuste eerste mei, een zaterdag nota bene, gaan eten? In de brasserie om de hoek? Of in je favoriete sterrenrestaurant? Ik hoorde van onder andere Roger van Damme van Het Gebaar dat de reservaties voor mei volle bak binnenstromen. Logisch. Mensen snakken ernaar om weer eens iets lekker te gaan eten, op verplaatsing, en bediend te worden. We zullen al moeten uitkijken dat we nog ergens terecht kunnen.

Ik heb zelf mijn stoute schoenen aangetrokken en een sms’je gestuurd naar Peter Goossens. Of er nog een tafeltje voor twee beschikbaar is op op 1 mei, vroeg ik hem. Op de site van het Hof Van Cleve was er nog geen reservatiemogelijkheid. En een halve dag later maak ik me de bedenking dat Peter wellicht honderden van die berichten heeft gekregen gisteren, en waarschijnlijk dacht: rustig jongens, rustig. Hij heeft voorlopig nog niet geantwoord ook. En ik snap het ook wel. Mijn bericht was misschien iets te opdringerig. Peter zal zoveel aanvragen krijgen. En reserveren per sms is ook niet de meest handige en beleefde manier. Sorry Peter.

Anyway: ik kijk er wel naar uit. Naar die eerste mei. En ik denk iedereen. Het is heerlijk dat er eindelijk weer perspectief is. Dat er licht is aan het einde van de tunnel. Nu komt het er op aan om die buitenbubbel niet te hard uit te rekken zodat we niet in de problemen komen in de laatste rechte lijn, en we moeten ons nog een tijdje aan de regels te houden. En in mei gaan we het leven weer vieren. De zon gaat schijnen. De terrassen zullen open zijn. We gaan klinken en toasten op het leven. En we gaan de horeca zwaar ondersteunen. Hof Van Cleve, Het Gebaar, en elk restaurant en brasserie van het land! Joepie!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer