Laat me maar met de deur in huis vallen. Als je eerder pessimistisch ingesteld bent, lees dit dan maar niet. Als je denkt dat de lockdown nog drie jaar duurt, of erger: “dat alles nooit meer wordt zoals vroeger”, vergeet dit bericht dan maar. Maar als je net als ik durft te dromen dat deze rare periode maar tijdelijk is, en ook weer zal overgaan, lees dan maar verder. Want ik heb goed nieuws. Ik heb namelijk een plannetje.
Later dit jaar komt mijn wandelboek er aan, dat had ik aan aangekondigd. Ik ben volop aan het schrijven, verschillende experts zijn me volop aan het helpen om mijn verhaal wetenschappelijk te ondersteunen. Dus dat komt goed. Maar ik heb nog ander nieuws: ik ga vanaf dit najaar, en als de lockdown voorbij is, het land intrekken om wandellezingen te geven.
Ik wil graag over mijn wandelpassie gaan vertellen bij verenigingen, bij organisaties en bij bedrijven. Ik wil mensen besmetten met mijn super gezonde microbe. Ik wil gaan uitleggen waarom het mij gezond en fit heeft gekregen. Waarom en hoe ik met wandelen bijna 35 kilo afgevallen ben. Ik wil uitleggen hoe je er moet aan beginnen. Hoe je het gezond en slim kunt aanpakken. Hoe het je leven kan en zal veranderen. En als het even kan wil ik dat zelfs gaan doen tijdens een wandelsessie met jouw vereniging, collega’s of werknemers.
Ik weet niet wanneer we weer gaan samen komen, hoe we dat dan gaan moeten doen, en of we in het najaar nog onze social distancing zullen moeten respecteren. Maar als het je zou boeien om me op bezoek te krijgen na de zomer bij je organisatie of bedrijf, stuur dan een mailtje via onderstaande link. En wie weet gaan we zelfs samen wandelen in de herfst. Ik kijk er al naar uit.
Would Be Chef is het online culinair platform waarop Sven Ornelis mensen wil inspireren om lekker te koken en te eten. Sven staat open voor samenwerkingen. Hij kan recepten voor jouw producten ontwikkelen of jouw restaurant uitproberen. Heb jij net een nieuw product uit, een boek, of een ander culinair concept dat je aan de bezoekers van de Would Be Chef wil voorstellen … Lees meerPagina
Contact
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer