Tijdens de vakantie een belangrijke beslissing genomen
Nieuws

Tijdens de vakantie een belangrijke beslissing genomen

Wanneer ik in de laatste week van juni de koffer in de auto stak, een laatste ochtendshow deed samen met Anke, en vervolgens vol enthousiasme vertrok richting Frankrijk, om nadien door te rijden naar Spanje, dacht ik: wow, zes weken, dat is een echte eeuwigheid. Die eeuwigheid is intussen helemaal voorbij. Vanochtend vroeg ging die koffer opnieuw de auto in en intussen zijn we terug aan het rijden naar België. Het feest is voorbij. De zes weken zijn gevlogen.

We hebben genoten van het leven. Lekker gegeten, veel gewandeld, mooie wijntjes herontdekt, eindelijk nog eens kunnen leven in de flat waar we zo lang niet waren geweest, onze vrienden hier terug gezien en tussendoor heel veel niks gedaan aan een gezapig tempo. Zo is het leven. En we hebben een belangrijke beslissing genomen over de toekomst.

Dat zit zo: een jaar of twee geleden, vlak voor covid, was ik er van overtuigd dat de tijd gekomen was om wat permanenter in Barcelona te komen wonen en van hieruit radio te maken. Je kunt immers van overal radio maken. Ik weet dat Anke daar geen al te grote fan van is, zij vindt het zoveel fijner om samen in de studio te staan, en ze vindt wellicht terecht dat we betere radio maken als we fysiek in dezelfde ruimte staan, maar ze zou het me wel gunnen.

Maar nu hebben we meer dan ooit beseft: Barcelona is voor ons vakantie. Als ik echt quasi permanent van hieruit zou werken dan werd ons vakantieflatje ook een werkplek en dan ben je niet meer lekker weg van alles. Dus voorlopig houden we het zoals we het al jaren doen. We wonen gewoon in België, maken radio in Vilvoorde, en telkens wanneer we een vrij weekend hebben, of een vakantie, vliegen we naar de zon. Prima plan. Hopelijk gaan de covid-varianten in de herfst die plannen niet teveel dwarsbomen.

Het is met een zalig uitgerust gevoel dat we terug rijden. Ik ga Gilbert, onze lieve kat een heel weekend knuffelen. Ik ga genieten van ons mooie huis. Veel wandelen ga ik doen, desnoods in de regen. Vrienden en familie in België wil ik terugzien, en over een weekje gaan we weer lekker ochtendshows maken, net zoals vorig seizoen, tussen zes en tien op Joe. Ik heb er echt waar waanzinnig veel zin in.

En intussen ben ik zo blij en dankbaar voor de zalige weken in Barcelona. Ook al is het een rode zone, we hebben het goed overleefd. Dankzij onze volledige vaccinatie, maar vooral dankzij ons gedrag: we hebben alle veiligheidsregels goed gevolgd. Afstand gehouden van andere mensen, nooit het nachtleven ingedoken (doe ik trouwens nooit) en bijna alle bezoekjes aan restaurants deden we op terrassen. Maar we hebben vooral genoten. Zonder ons al te veel zorgen te maken.

Dank je Barcelona voor de zalige weken. Je bent mijn lievelingsstad, al zo lang, en je zult het blijven. De plek waar het heerlijk ontsnappen en bijtanken is.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer