Ik heb vanochtend iets zots gedaan...
Nieuws

Ik heb vanochtend iets zots gedaan…

Ja ik ben nogal een durver. Living on the edge in deze corona-tijden zeg maar. Ik heb vandaag iets gedaan dat nu al weken geleden was. Ik maak nu al bijna een maand ochtendradio van uit mijn living in Bonheiden. Dat is natuurlijk niet zo fijn als samen met de collega’s radio maken in Vilvoorde. Maar ongezellig is het ook niet. En alles went. Dus ik geniet van mijn radio-uurtjes, elke dag opnieuw.

De voorbije 26 dagen heb ik een ochtendshow gemaakt. Soms van zes tot twaalf, soms van zeven tot twaalf, en de voorbije vakantieweek van zeven tot tien. Maar vandaag heb ik dus na 26 dagen eens geen ochtendshow. En ik heb…. geen wekker gezet…. en losweg uitgeslapen. Zottekes he?

Ik werd automatisch wakker iets voor zes. Ik heb eens naar de wekker gekeken en gedacht: ik draai mij nog eens om. En warempel, ik ben weer in slaap gevallen. En nog een uurtje lekker gedroomd. In mijn dromen was het zomer en was er een groot feest met onze familie en vrienden in de tuin van ons nieuwe huis in Lochristi.

Dat was een fijne droom, want dat zou betekenen dat het huis af is geraakt tegen de zomer. En dat het corona-virus zo danig onder controle is dat we weer mogen bij vrienden en familie komen. Tenzij die droom zich afspeelde in de zomer van 2023 natuurlijk. Daar heb ik niet bij stil gestaan, of stil gelegen in mijn zomerse droom…

Uitslapen tot kwart over zeven. Het is wat. Ik had het wel verdiend of zo. Maar weet je dat ik me dan op een rare manier toch een beetje schuldig voel? Want effe liggen niksen dat lukt mij niet zo goed. Ik  heb het gevoel dat ik altijd wel aan de slag moet zijn. Radio maken. Schrijven. DJ’n. Koken. Nuttig zijn. Gelukkig heb ik op zo’n moment wel mijn uitlaatklep van het wandelen.

Ik trek mijn wandelschoenen nu dus aan, en vertrek voor een stevige wandeling. Genieten van de frisse lucht, de rust, en de ochtendzon. Genieten!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer