Ik heb voor vandaag een super spannend plan...
Nieuws

Ik heb voor vandaag een super spannend plan…

Sinds ik in Lochristi woon heb ik het plannetje al in mijn hoofd, en vandaag ga ik er gewoon voor. Ik moest eerst een beetje mijn weg vinden, wat nieuwe wandelroutes ontdekken, en de nieuwe buurt verkennen. En eerlijk gezegd: ik moest ook weer wat op dreef komen. De voorbije maanden heb ik wel gewandeld, maar ik was ook wat kilo’s bijgekomen. En zeker in de periode van in- en uitpakken, verhuizen dus, ben ik toch echt veel te weinig aan wandelen toegekomen. Ik moest m’n tempo wat terugvinden dus, mijn ritme en mijn routine. Maar intussen is mijn dat helemaal gelukt. Ik wandel nu weer minstens 15 kilometer per dag, en tegenwoordig stap ik geregeld zelfs meer dan 25 kilometer. Ik ben dus helemaal klaar voor mijn plannetje!

Vandaag stap ik, te voet, van ons nieuwe huis in Lochristi naar Knesselare. Naar het huis van mijn ouders. Naar daar waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Ik vind het een heerlijk avontuur om te voet weer thuis te komen. Niet als de verloren zoon, zo erg is het niet, maar symbolisch vind ik het wel wat. Ik was als kind immers niet zo sportief, terwijl mijn papa één van de beste atleten van zijn generatie was. Dat ik nu een dikke 35 kilometer ga wandelen, onderweg naar mijn liefste mama en papa, geeft me echt een waanzinnig goed gevoel. Het is op alle mogelijke manieren toch weer een soort van thuiskomen. Ze zullen fier zijn straks. En mama zal zeker iets lekkers klaar hebben staan, en papa zal me graag met de auto terugbrengen straks naar Lochristi. Op mijn Instagram-pagina kun je vandaag mijn tocht uiteraard volgen. Ik neem uiteraard wat water mee onderweg, en mijn reep Nakd voor als ik een hongertje krijg, en voor de rest hoop ik vooral dat ik droog blijf.

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer