Ik heb voor vandaag een super spannend plan...
Nieuws

Ik heb voor vandaag een super spannend plan…

Sinds ik in Lochristi woon heb ik het plannetje al in mijn hoofd, en vandaag ga ik er gewoon voor. Ik moest eerst een beetje mijn weg vinden, wat nieuwe wandelroutes ontdekken, en de nieuwe buurt verkennen. En eerlijk gezegd: ik moest ook weer wat op dreef komen. De voorbije maanden heb ik wel gewandeld, maar ik was ook wat kilo’s bijgekomen. En zeker in de periode van in- en uitpakken, verhuizen dus, ben ik toch echt veel te weinig aan wandelen toegekomen. Ik moest m’n tempo wat terugvinden dus, mijn ritme en mijn routine. Maar intussen is mijn dat helemaal gelukt. Ik wandel nu weer minstens 15 kilometer per dag, en tegenwoordig stap ik geregeld zelfs meer dan 25 kilometer. Ik ben dus helemaal klaar voor mijn plannetje!

Vandaag stap ik, te voet, van ons nieuwe huis in Lochristi naar Knesselare. Naar het huis van mijn ouders. Naar daar waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Ik vind het een heerlijk avontuur om te voet weer thuis te komen. Niet als de verloren zoon, zo erg is het niet, maar symbolisch vind ik het wel wat. Ik was als kind immers niet zo sportief, terwijl mijn papa één van de beste atleten van zijn generatie was. Dat ik nu een dikke 35 kilometer ga wandelen, onderweg naar mijn liefste mama en papa, geeft me echt een waanzinnig goed gevoel. Het is op alle mogelijke manieren toch weer een soort van thuiskomen. Ze zullen fier zijn straks. En mama zal zeker iets lekkers klaar hebben staan, en papa zal me graag met de auto terugbrengen straks naar Lochristi. Op mijn Instagram-pagina kun je vandaag mijn tocht uiteraard volgen. Ik neem uiteraard wat water mee onderweg, en mijn reep Nakd voor als ik een hongertje krijg, en voor de rest hoop ik vooral dat ik droog blijf.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer