Ik klink dan maar op m'n eentje op onze verjaardag...
Nieuws

Ik klink dan maar op m’n eentje op onze verjaardag…

Het was een prachtig feestje vorig jaar. We vierden in sterrenrestaurant het Gebaar bij mijn goede vriend Roger van Damme de tweede verjaardag van de Would Be Chef. Alle tafeltjes zaten vol met mensen die van onze kookkunsten wilden genieten en een mooie bijdrage leverden voor het goede doel. We hebben toen een paar duizend euro opgehaald om een keuken te helpen installeren in het kinderziekenhuis van de UZ Gent. Een avond om nooit te vergeten.

Vandaag is Would Be Chef weer jarig. Al drie jaar bestaat deze blog. Sinds 2017 proberen we hier elke dag nieuwe recepten, culinaire nieuwtjes, en restaurantbesprekingen te delen met jullie. En intussen wordt de site elke maand door meer dan 150 000 mensen bekeken. Sommige maanden zelfs meer dan 200 000 unieke bezoekers. Dat is geweldig veel volk.

We wilden uiteraard ook dit jaar de verjaardag van Would Be Chef vieren met opnieuw een mooie quatre mains. Gert De Mangeleer had ons vorig jaar zelf al gezegd dat hij er ook wel eens zin in had. Maar dat gaat dus uiteraard niet door dit jaar. De reden kennen jullie wel. Jammer, maar helaas. Nu, we gaan er gewoon thuis een goed glas op drinken.

En eens de lockdown voorbij is gaan we er samen weer eens een goede lap op geven. Ik wil hoe dan ook graag zeggen: happy birthday beste volgers van deze blog, dankzij jullie hebben we al drie prachtige culinaire jaren mogen beleven. En we gaan lekker blijven doorgaan, beloofd!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer