Het was een prachtig feestje vorig jaar. We vierden in sterrenrestaurant het Gebaar bij mijn goede vriend Roger van Damme de tweede verjaardag van de Would Be Chef. Alle tafeltjes zaten vol met mensen die van onze kookkunsten wilden genieten en een mooie bijdrage leverden voor het goede doel. We hebben toen een paar duizend euro opgehaald om een keuken te helpen installeren in het kinderziekenhuis van de UZ Gent. Een avond om nooit te vergeten.
Vandaag is Would Be Chef weer jarig. Al drie jaar bestaat deze blog. Sinds 2017 proberen we hier elke dag nieuwe recepten, culinaire nieuwtjes, en restaurantbesprekingen te delen met jullie. En intussen wordt de site elke maand door meer dan 150 000 mensen bekeken. Sommige maanden zelfs meer dan 200 000 unieke bezoekers. Dat is geweldig veel volk.
We wilden uiteraard ook dit jaar de verjaardag van Would Be Chef vieren met opnieuw een mooie quatre mains. Gert De Mangeleer had ons vorig jaar zelf al gezegd dat hij er ook wel eens zin in had. Maar dat gaat dus uiteraard niet door dit jaar. De reden kennen jullie wel. Jammer, maar helaas. Nu, we gaan er gewoon thuis een goed glas op drinken.
En eens de lockdown voorbij is gaan we er samen weer eens een goede lap op geven. Ik wil hoe dan ook graag zeggen: happy birthday beste volgers van deze blog, dankzij jullie hebben we al drie prachtige culinaire jaren mogen beleven. En we gaan lekker blijven doorgaan, beloofd!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer