Het was een prachtig feestje vorig jaar. We vierden in sterrenrestaurant het Gebaar bij mijn goede vriend Roger van Damme de tweede verjaardag van de Would Be Chef. Alle tafeltjes zaten vol met mensen die van onze kookkunsten wilden genieten en een mooie bijdrage leverden voor het goede doel. We hebben toen een paar duizend euro opgehaald om een keuken te helpen installeren in het kinderziekenhuis van de UZ Gent. Een avond om nooit te vergeten.
Vandaag is Would Be Chef weer jarig. Al drie jaar bestaat deze blog. Sinds 2017 proberen we hier elke dag nieuwe recepten, culinaire nieuwtjes, en restaurantbesprekingen te delen met jullie. En intussen wordt de site elke maand door meer dan 150 000 mensen bekeken. Sommige maanden zelfs meer dan 200 000 unieke bezoekers. Dat is geweldig veel volk.
We wilden uiteraard ook dit jaar de verjaardag van Would Be Chef vieren met opnieuw een mooie quatre mains. Gert De Mangeleer had ons vorig jaar zelf al gezegd dat hij er ook wel eens zin in had. Maar dat gaat dus uiteraard niet door dit jaar. De reden kennen jullie wel. Jammer, maar helaas. Nu, we gaan er gewoon thuis een goed glas op drinken.
En eens de lockdown voorbij is gaan we er samen weer eens een goede lap op geven. Ik wil hoe dan ook graag zeggen: happy birthday beste volgers van deze blog, dankzij jullie hebben we al drie prachtige culinaire jaren mogen beleven. En we gaan lekker blijven doorgaan, beloofd!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer