Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!
Nieuws

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Joepie! Het is de ochtend voor de krokusvakantie.  Telkens voor een vakantie doen wij bij Joe in de ochtend “Vrijdag De Luxe”. Iedereen die tussen zes en tien dat een plaatje aanvraagt bij Anke en mezelf en ook vermeld wordt op de radio krijgt dan bubbels. We doen dat nu al jaren.

En vanochtend geef ik mijn eigen bubbels weg, de Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis. Heb je zelf een verzoekje, stuur dat dan door via de gratis app van Joe. En wie weet trakteer ik jou wel op een lekker flesje. Als je deze cava wil bestellen kan dat trouwens via www.wijnornelis.be

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Mijn cava hebben van Wijn Ornelis heb ik gevonden in de mooie wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Een regio waar ik de wijnhuizen tijdens mijn vakanties supergraag ga bezoeken en waar de mooiste cava’s worden gemaakt, meestal van lokale druivenrassen zoals xarel-lo (zuur), macabeo (bloemig aroma), parellada (citrusfruit) en soms ook chardonnay. Onze elegante cava, waarmee ik elke maaltijd in ons Spaanse flatje feestelijk start, is op de koop toe een reserva die minimaal 15 maanden op vat gerijpt heeft. Geloof me, als je met deze cava klinkt op het leven, dan waan je jezelf ook in de Spaanse zon. Het is een topper als aperitief, maar je kunt hem ook lekker doordrinken bij heerlijke zeevruchten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer