Joepie! Het is de ochtend voor de krokusvakantie. Telkens voor een vakantie doen wij bij Joe in de ochtend “Vrijdag De Luxe”. Iedereen die tussen zes en tien dat een plaatje aanvraagt bij Anke en mezelf en ook vermeld wordt op de radio krijgt dan bubbels. We doen dat nu al jaren.
En vanochtend geef ik mijn eigen bubbels weg, de Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis. Heb je zelf een verzoekje, stuur dat dan door via de gratis app van Joe. En wie weet trakteer ik jou wel op een lekker flesje. Als je deze cava wil bestellen kan dat trouwens via www.wijnornelis.be
Mijn cava hebben van Wijn Ornelis heb ik gevonden in de mooie wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Een regio waar ik de wijnhuizen tijdens mijn vakanties supergraag ga bezoeken en waar de mooiste cava’s worden gemaakt, meestal van lokale druivenrassen zoals xarel-lo (zuur), macabeo (bloemig aroma), parellada (citrusfruit) en soms ook chardonnay. Onze elegante cava, waarmee ik elke maaltijd in ons Spaanse flatje feestelijk start, is op de koop toe een reserva die minimaal 15 maanden op vat gerijpt heeft. Geloof me, als je met deze cava klinkt op het leven, dan waan je jezelf ook in de Spaanse zon. Het is een topper als aperitief, maar je kunt hem ook lekker doordrinken bij heerlijke zeevruchten.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer