Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Joepie! Het is de ochtend voor de krokusvakantie.  Telkens voor een vakantie doen wij bij Joe in de ochtend “Vrijdag De Luxe”. Iedereen die tussen zes en tien dat een plaatje aanvraagt bij Anke en mezelf en ook vermeld wordt op de radio krijgt dan bubbels. We doen dat nu al jaren.

En vanochtend geef ik mijn eigen bubbels weg, de Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis. Heb je zelf een verzoekje, stuur dat dan door via de gratis app van Joe. En wie weet trakteer ik jou wel op een lekker flesje. Als je deze cava wil bestellen kan dat trouwens via www.wijnornelis.be

Mijn cava hebben van Wijn Ornelis heb ik gevonden in de mooie wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Een regio waar ik de wijnhuizen tijdens mijn vakanties supergraag ga bezoeken en waar de mooiste cava’s worden gemaakt, meestal van lokale druivenrassen zoals xarel-lo (zuur), macabeo (bloemig aroma), parellada (citrusfruit) en soms ook chardonnay. Onze elegante cava, waarmee ik elke maaltijd in ons Spaanse flatje feestelijk start, is op de koop toe een reserva die minimaal 15 maanden op vat gerijpt heeft. Geloof me, als je met deze cava klinkt op het leven, dan waan je jezelf ook in de Spaanse zon. Het is een topper als aperitief, maar je kunt hem ook lekker doordrinken bij heerlijke zeevruchten.