Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!
Nieuws

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Joepie! Het is de ochtend voor de krokusvakantie.  Telkens voor een vakantie doen wij bij Joe in de ochtend “Vrijdag De Luxe”. Iedereen die tussen zes en tien dat een plaatje aanvraagt bij Anke en mezelf en ook vermeld wordt op de radio krijgt dan bubbels. We doen dat nu al jaren.

En vanochtend geef ik mijn eigen bubbels weg, de Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis. Heb je zelf een verzoekje, stuur dat dan door via de gratis app van Joe. En wie weet trakteer ik jou wel op een lekker flesje. Als je deze cava wil bestellen kan dat trouwens via www.wijnornelis.be

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Mijn cava hebben van Wijn Ornelis heb ik gevonden in de mooie wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Een regio waar ik de wijnhuizen tijdens mijn vakanties supergraag ga bezoeken en waar de mooiste cava’s worden gemaakt, meestal van lokale druivenrassen zoals xarel-lo (zuur), macabeo (bloemig aroma), parellada (citrusfruit) en soms ook chardonnay. Onze elegante cava, waarmee ik elke maaltijd in ons Spaanse flatje feestelijk start, is op de koop toe een reserva die minimaal 15 maanden op vat gerijpt heeft. Geloof me, als je met deze cava klinkt op het leven, dan waan je jezelf ook in de Spaanse zon. Het is een topper als aperitief, maar je kunt hem ook lekker doordrinken bij heerlijke zeevruchten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer