Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants. We hebben al een paar reservaties gemaakt, om eerlijk te zijn. We gaan nog eens opnieuw naar onze favoriete eetplekjes in de buurt, maar we hebben natuurlijk ook enkele sterrenrestaurants geboekt. Geloof me, we kijken er nu al ontzettend naar uit.
Er is wel één ding wat ik mij vandaag oprecht afvraag. Wat gaat er gebeuren als we pakweg half mei op een terras zitten van een restaurant, en zo tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht kleurt de hemel plotseling pikzwart, en tien minuten later valt de regen met bakken uit de lucht. Dat kan en zal gebeuren, want dit blijft natuurlijk België.
Wat doe je dan? Gaan er overal afdakjes zijn of grote parasollen of paraplu’s die de regen tegen kunnen houden? Schuilen binnen is echt uit den boze, dat is duidelijk. Maar gaat het stiekem toch niet gebeuren? Of ga je dan in je auto schuilen? En als het echt niet op wil houden met regenen, kun je dan nog verder eten? Wat met de gerechten die op dat moment klaar staan om opgediend te worden? Gaan die de vuilbak in? Krijg je die in een bakje mee? Moet je toch volle bak betalen?
Overigens: als je nu al een tafeltje gereserveerd hebt op een terras ergens eind mei, en die dag merk je dat het een rotdag wordt: ga je dan alsnog naar dat restaurant rijden, of ga je dat dinertje toch nog annuleren? Of zal de restaurateur je misschien zelf contacteren en het etentje alsnog afblazen? Moeilijk moeilijk moeilijk.
Natuurlijk gaan we er vanuit dat er vanaf 8 mei enkel zonovergoten zalige dagen aankomen, maar we moeten toch ook een heel klein beetje realistisch blijven. Dat zal niet het geval zijn. En de vraag is dan: hoe gaan we straks omgaan met slecht weer wanneer we de horeca enkel buiten mogen bezoeken? Ik vraag het me oprecht af.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer