Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten
Nieuws

Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten

Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants. We hebben al een paar reservaties gemaakt, om eerlijk te zijn. We gaan nog eens opnieuw naar onze favoriete eetplekjes in de buurt, maar we hebben natuurlijk ook enkele sterrenrestaurants geboekt. Geloof me, we kijken er nu al ontzettend naar uit.

Er is wel één ding wat ik mij vandaag oprecht afvraag. Wat gaat er gebeuren als we pakweg half mei op een terras zitten van een restaurant, en zo tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht kleurt de hemel plotseling pikzwart, en tien minuten later valt de regen met bakken uit de lucht. Dat kan en zal gebeuren, want dit blijft natuurlijk België.

Wat doe je dan? Gaan er overal afdakjes zijn of grote parasollen of paraplu’s die de regen tegen kunnen houden? Schuilen binnen is echt uit den boze, dat is duidelijk. Maar gaat het stiekem toch niet gebeuren? Of ga je dan in je auto schuilen? En als het echt niet op wil houden met regenen, kun je dan nog verder eten? Wat met de gerechten die op dat moment klaar staan om opgediend te worden? Gaan die de vuilbak in? Krijg je die in een bakje mee? Moet je toch volle bak betalen?

Overigens: als je nu al een tafeltje gereserveerd hebt op een terras ergens eind mei, en die dag merk je dat het een rotdag wordt: ga je dan alsnog naar dat restaurant rijden, of ga je dat dinertje toch nog annuleren? Of zal de restaurateur je misschien zelf contacteren en het etentje alsnog afblazen? Moeilijk moeilijk moeilijk.

Natuurlijk gaan we er vanuit dat er vanaf 8 mei enkel zonovergoten zalige dagen aankomen, maar we moeten toch ook een heel klein beetje realistisch blijven. Dat zal niet het geval zijn. En de vraag is dan: hoe gaan we straks omgaan met slecht weer wanneer we de horeca enkel buiten mogen bezoeken? Ik vraag het me oprecht af.

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer