Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants. We hebben al een paar reservaties gemaakt, om eerlijk te zijn. We gaan nog eens opnieuw naar onze favoriete eetplekjes in de buurt, maar we hebben natuurlijk ook enkele sterrenrestaurants geboekt. Geloof me, we kijken er nu al ontzettend naar uit.
Er is wel één ding wat ik mij vandaag oprecht afvraag. Wat gaat er gebeuren als we pakweg half mei op een terras zitten van een restaurant, en zo tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht kleurt de hemel plotseling pikzwart, en tien minuten later valt de regen met bakken uit de lucht. Dat kan en zal gebeuren, want dit blijft natuurlijk België.
Wat doe je dan? Gaan er overal afdakjes zijn of grote parasollen of paraplu’s die de regen tegen kunnen houden? Schuilen binnen is echt uit den boze, dat is duidelijk. Maar gaat het stiekem toch niet gebeuren? Of ga je dan in je auto schuilen? En als het echt niet op wil houden met regenen, kun je dan nog verder eten? Wat met de gerechten die op dat moment klaar staan om opgediend te worden? Gaan die de vuilbak in? Krijg je die in een bakje mee? Moet je toch volle bak betalen?
Overigens: als je nu al een tafeltje gereserveerd hebt op een terras ergens eind mei, en die dag merk je dat het een rotdag wordt: ga je dan alsnog naar dat restaurant rijden, of ga je dat dinertje toch nog annuleren? Of zal de restaurateur je misschien zelf contacteren en het etentje alsnog afblazen? Moeilijk moeilijk moeilijk.
Natuurlijk gaan we er vanuit dat er vanaf 8 mei enkel zonovergoten zalige dagen aankomen, maar we moeten toch ook een heel klein beetje realistisch blijven. Dat zal niet het geval zijn. En de vraag is dan: hoe gaan we straks omgaan met slecht weer wanneer we de horeca enkel buiten mogen bezoeken? Ik vraag het me oprecht af.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer