Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten
Nieuws

Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten

Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants. We hebben al een paar reservaties gemaakt, om eerlijk te zijn. We gaan nog eens opnieuw naar onze favoriete eetplekjes in de buurt, maar we hebben natuurlijk ook enkele sterrenrestaurants geboekt. Geloof me, we kijken er nu al ontzettend naar uit.

Er is wel één ding wat ik mij vandaag oprecht afvraag. Wat gaat er gebeuren als we pakweg half mei op een terras zitten van een restaurant, en zo tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht kleurt de hemel plotseling pikzwart, en tien minuten later valt de regen met bakken uit de lucht. Dat kan en zal gebeuren, want dit blijft natuurlijk België.

Wat doe je dan? Gaan er overal afdakjes zijn of grote parasollen of paraplu’s die de regen tegen kunnen houden? Schuilen binnen is echt uit den boze, dat is duidelijk. Maar gaat het stiekem toch niet gebeuren? Of ga je dan in je auto schuilen? En als het echt niet op wil houden met regenen, kun je dan nog verder eten? Wat met de gerechten die op dat moment klaar staan om opgediend te worden? Gaan die de vuilbak in? Krijg je die in een bakje mee? Moet je toch volle bak betalen?

Overigens: als je nu al een tafeltje gereserveerd hebt op een terras ergens eind mei, en die dag merk je dat het een rotdag wordt: ga je dan alsnog naar dat restaurant rijden, of ga je dat dinertje toch nog annuleren? Of zal de restaurateur je misschien zelf contacteren en het etentje alsnog afblazen? Moeilijk moeilijk moeilijk.

Natuurlijk gaan we er vanuit dat er vanaf 8 mei enkel zonovergoten zalige dagen aankomen, maar we moeten toch ook een heel klein beetje realistisch blijven. Dat zal niet het geval zijn. En de vraag is dan: hoe gaan we straks omgaan met slecht weer wanneer we de horeca enkel buiten mogen bezoeken? Ik vraag het me oprecht af.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer