Ik was heel even een slechte ambassadeur van CURCUFEN en ik heb het gevoeld #collab

Sinds begin januari ben ik weer wat anders aan het leven. Ik was de laaste maanden van 2020 weer wat verzwaard, ik at weer wat ongezonder, ik dronk weer vaker een wijntje door de week, en ik wandelde wat minder. Had het wat met covid te maken? Met de winter? Wellicht. En niet onlogisch. Je hebt altijd betere en moeilijker momenten. Maar ideaal was het natuurlijk niet. Begin januari ben ik er dan weer met goede moed ingevlogen, en de gevolgen zijn er: ik weeg een flink aantal kilo’s minder, en ik voel me ook veel frisser, gezonder, kortom: beter.

Op één dingetje na misschien: ik heb in januari best wel wat afgezien van overbelasting aan mijn spieren en gewrichten. Vooral mijn enkels zijn dan m’n zwak punt. Niet onlogisch, als je een periode veel minder gesport hebt, en je gaat er opnieuw stevig tegenaan, dan is de kans gewoon groot dat je lichaam op dat moment een beetje hapert. Zeker als je geen twintig meer bent, zoals ik. Maar zelfs topsporters kennen dat, na een rustige periode weer stevig beginnen trainen houdt wel wat risico’s in. Je doet gewoon wat aan overbelasting. En dat voel je snel. Het gevolg is voor veel mensen dat het hen tegenhoudt om te blijven sporten.

Ik had dit echter perfect kunnen vermijden. Ik ben, zoals je misschien weet, ambassadeur van CURCUFEN, een voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor het behoud van soepele spieren & gewrichten. CURCUFEN bevat Curcuma longa & Boswellia serrata in vloeibare vorm. Ik gebruikte het al meer dan een jaar, en ik was zeer tevreden van de resultaten. Van overbelasting van mijn spieren en gewrichten was eigenlijk geen sprake meer.

Maar ik moet iets bekennen. Ook al ben ik overtuigd ambassadeur van CURCUFEN, de laatste weken van december ben ik stomweg gestopt met het dagelijks nemen van het voedingssuplement. Hoe gaat dat? In principe moet je er twee nemen ’s ochtends, maar het doosje was op, en het nieuwe doosje stond wat achterin de kast. Enfin, vele kleine redentjes, en luiheid was wellicht nog de belangrijkste. Luiheid, slordigheid, zoiets. En doordat ik minder wandelde had ik er ook weinig last van.

Maar toen ik dus weer intens ben beginnen wandelen,  kwam de overbelasting er vanzelf al snel weer bij. Mijn spieren voelden snel weer stram, mijn gewrichten haperden ook, en vooral mijn enkel deed snel weer pijn. Ik dacht gelukkig wel meteen: verdorie ik moet echt weer CURCUFEN beginnen nemen. En toen gebeurde er de eerste dagen niks. De pijn bleef. Maar ik wist uit ervaring dat ik moest volhouden. En effectief, na een kleine tien dagen was alle overlast weer verdwenen. Bij mij werkt CURCUFEN echt.

Maar waarom is CURCUFEN zo doeltreffend? Omdat het Curcuma longa & Boswellia serrata bevat, en deze twee krachtige ingrediënten zorgen samen voor een synergetisch effect. De combinatie werkt beter dan elk ingrediënt apart. Curcuma longa, het extract uit de Kurkuma wortel, is een zeer krachtige antioxidant dat de gewrichten ondersteunt. Boswellia serrata, afkomstig van de wierookboom helpt om de gewrichten soepel te houden. Samen met vitamine D vormen zij een complete formule voor spieren & gewrichten.