Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!
Nieuws

Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!

Wat een gerotzooi zeg. En wat blijven die politici aanmodderen. Aan dit tempo krijgen we nooit een regering. Zouden nieuwe verkiezingen de oplossing zijn? Ik vrees ervoor. Wellicht liggen de meningen dan nog verder uiteen. Een experten-regering is volgens sommigen de oplossing. Maar wat moeten we ons daar dan bij voorstellen? Want het zullen diezelfde politici zijn die niet overeen kunnen komen, die die zogenaamde experts zullen moeten kiezen. En wellicht zorgt dat voor evenveel herrie en onenigheid. De koning heeft al een legertje informateurs in stelling gebracht. Er zijn al zoveel officiële en ook stiekeme gesprekken geweest tussen de partijen, zonder resultaat. Het is tijd voor een noodoplossing.

Er is volgens mij naast voetbal namelijk maar één ding dat de Belgen nog echt verenigt. En dat is lekker eten. Walen en Vlamingen zijn het over bijna niks nog eens met elkaar, behalve over lekker eten en drinken. We houden van onze chocolade en ons Belgisch bier. We noemen onze frietjes Belgisch. We lusten tomate crevette en Ardeense ham van het Zuiden tot het Noorden, en van het Oosten tot het Westen. We zijn een gulzig volk. Bourgondiërs. En we hadden ook in het bedrijfsleven de traditie om contracten te onderhandelen in sterrenrestaurants, bij heerlijke maaltijden, met een topglas wijn. Zeg maar een topfles. Of zelfs meer dan één. En een goede digestief bij de koffie. Zo maken we vriendschappen, zo overwinnen we meningsverschillen.

Dus sire, organiseer een groot banket. Met alle protagonisten. Haal er je Belgische topchefs even bij. Laat ze het beste van zichzelf geven. Ik wil wel mee komen helpen in de keuken. Wat extra peper toevoegen links en rechts om ze wakker te schudden. Want het is nodig. En heel belangrijk, sire, nodig ook eens wat gewone Belgen uit, van beide kanten van de taal

grens. Er zijn wellicht heel veel verschillen en die moeten gerespecteerd worden. Maar laat ze vooral zeggen wat op hun lever ligt, en volg hun buikgevoel. Want dat bedriegt ons, gewone Belgen niet echt. En laat ons hopen dat daar, bij pot en pint, eindelijk een doorbraak komt. Want als het rond de onderhandelingstafel niet lukt, dan misschien wel rond de feestdis. En als het daar niet gaat sire, vergeet het dan maar. Dan houdt het op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer