Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!
Nieuws

Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!

Wat een gerotzooi zeg. En wat blijven die politici aanmodderen. Aan dit tempo krijgen we nooit een regering. Zouden nieuwe verkiezingen de oplossing zijn? Ik vrees ervoor. Wellicht liggen de meningen dan nog verder uiteen. Een experten-regering is volgens sommigen de oplossing. Maar wat moeten we ons daar dan bij voorstellen? Want het zullen diezelfde politici zijn die niet overeen kunnen komen, die die zogenaamde experts zullen moeten kiezen. En wellicht zorgt dat voor evenveel herrie en onenigheid. De koning heeft al een legertje informateurs in stelling gebracht. Er zijn al zoveel officiële en ook stiekeme gesprekken geweest tussen de partijen, zonder resultaat. Het is tijd voor een noodoplossing.

Er is volgens mij naast voetbal namelijk maar één ding dat de Belgen nog echt verenigt. En dat is lekker eten. Walen en Vlamingen zijn het over bijna niks nog eens met elkaar, behalve over lekker eten en drinken. We houden van onze chocolade en ons Belgisch bier. We noemen onze frietjes Belgisch. We lusten tomate crevette en Ardeense ham van het Zuiden tot het Noorden, en van het Oosten tot het Westen. We zijn een gulzig volk. Bourgondiërs. En we hadden ook in het bedrijfsleven de traditie om contracten te onderhandelen in sterrenrestaurants, bij heerlijke maaltijden, met een topglas wijn. Zeg maar een topfles. Of zelfs meer dan één. En een goede digestief bij de koffie. Zo maken we vriendschappen, zo overwinnen we meningsverschillen.

Dus sire, organiseer een groot banket. Met alle protagonisten. Haal er je Belgische topchefs even bij. Laat ze het beste van zichzelf geven. Ik wil wel mee komen helpen in de keuken. Wat extra peper toevoegen links en rechts om ze wakker te schudden. Want het is nodig. En heel belangrijk, sire, nodig ook eens wat gewone Belgen uit, van beide kanten van de taal

grens. Er zijn wellicht heel veel verschillen en die moeten gerespecteerd worden. Maar laat ze vooral zeggen wat op hun lever ligt, en volg hun buikgevoel. Want dat bedriegt ons, gewone Belgen niet echt. En laat ons hopen dat daar, bij pot en pint, eindelijk een doorbraak komt. Want als het rond de onderhandelingstafel niet lukt, dan misschien wel rond de feestdis. En als het daar niet gaat sire, vergeet het dan maar. Dan houdt het op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer