Ik wens je deze vijf dingen toe voor een prachtig nieuw jaar!!!
Nieuws

Ik wens je deze vijf dingen toe voor een prachtig nieuw jaar!!!

Het is 2020 zeg. Een nieuw jaar. Een nieuw decennium. En dan nog eens een speciaal jaar ook met die twee keer 20 na elkaar. Ik wens u het aller allerbeste toe. Maar wat is dat: het allerbeste. geluk natuurlijk, plezier, gezondheid, positieve momenten met wie je liefhebt om je heen.

Maar op mijn foodblog, beste liefhebbers van het betere, het lekkere, het gezonde en het mooie, zijn dit de 5 dingen die ik je graag toewensen wil.

Lekker eten

Dat klinkt evident maar dat is het niet. Als we heel eerlijk zijn, dan eten we soms zo maar om te eten. Dat is dan voedzaam eten. Het vult. Maar is het lekker? Een slaatje kan zoveel lekkerder zijn dan de voor de hand liggende junkfood waar je te makkelijk naar grijpt, uit gemak, uit gewoonte. Maar zelfs in dure restaurants krijg je soms speciale en origineel en bijzondere gerechtjes waar je van denkt: is dit nu wel lekker? Sommige chefs zoeken het veel te ver. Goed gemaakt stoofvlees kan zoveel lekkerder zijn dan speciale gerechtjes met veel blablabla in een chique restaurant waar de chef enkel wil bewijzen hoe origineel hij wel kan koken, maar vergeet dat het vooral lekker moet zijn.

Eerlijk eten

Ik wens je heel veel eerlijk eten toe. Echte bio als het beloofd wordt. Groenten die niet van de andere kant van de wereld komen. Witloof in de winter. Asperges tussen april en juni. Geen vlees van dieren die mishandeld zijn. Geen lichtproducten die dan wel minder  vet maar veel extra suiker bevatten. Ingrediënten waar de boer z’n eerlijke prijs heeft voor gekregen. Eerlijk eten is beter eten, is lekkerder, is gezonder, klopt zoveel meer.

Genoeg eten

Er zijn jammer genoeg mensen die het vandaag erg lastig hebben, financieel of mentaal. Voor hen is voldoende eten niet evident. Soms eten ze te weinig, soms eten ze te veel. Ze komen niet toe aan gezond en lekker eten, of ze vreten hun verdriet weg. Ik wens je een mooi evenwicht toe, want dat zorgt voor geluk. In je hoofd, in je maag, in je lijf en in je geest.

Leuke mensen om mee te eten

Koken is vooral leuk wanneer je samen eten kunt met mensen met wie je het goed kunt vinden. Dan is tafelen een feest. De dagelijkse momenten aan tafel met je geliefde(n) zijn goud waard. Maar ook de bijzondere etentjes waar je al je tijd en inspiratie insteekt. Ik wens je goede, lieve, zorgzame, boeiende, mooie, karaktervolle, echte mensen toe aan je tafel. Mensen waarmee je praten kunt, of stilzijn, mensen die jou waarderen, en die jij ook genegen bent. Want samen tafelen is het mooiste wat er is.

Gezondheid om nog lang lekker te kunnen eten

Een cliché is het, maar gezondheid is alles. Om te kunnen blijven genieten van het leven, zo lang mogelijk. Je hebt je gezondheid niet volledig in de hand. Mensen krijgen afschuwelijke ziektes waar ze niks aan kunnen doen. Maar sommige dingen kun je wel in de hand houden. Gezond en genoeg eten, niet teveel, niet te weinig. Evenwicht is zo belangrijk. Bewegen is ook goud waard. Het houdt je firis en gezond, het helpt om calorieën te verbranden. En geregeld jezelf laten checken bij de dokter is ook zo belangrijk. Sommige ziektes zijn zoveel makkelijker te genezen wanneer je er snel bij bent. Doe dat allemaal. Denk en werk aan je gezondheid zo goed je maar kan. Want het leven is te mooi om er onzorgvuldig mee om te springen.

Klinkt op het leven. Geniet met volle teugen. besef hoe bijzonder het leven is. Santé! Gezondheid! Cheers.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_7213 kopiëren

Boekenweek bij mijn uitgeverij: -20% op mijn eerste drie boeken, tot zondag 20 oktober

Het najaar is weer daar. De dagen worden korter en de avonden gezellig. Het ideale moment om bij een kopje thee of een glaasje wijn een goed boek te lezen … Lees meer

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer