Ik zie gewoon veel meer mensen dan in de eerste lockdown
Nieuws

Ik zie gewoon veel meer mensen dan in de eerste lockdown

Ik zal eerlijk zijn: ik heb net als iedereen mijn sociale contacten nodig. Ik wil af en toe eens mensen zien. Leuke avonden met hen doorbrengen, of middagen. Ik kan niet zonder. Dat is wel een beetje veranderd hoor. Want in de eerste lockdown vorig jaar, waarin ik ontzettend strikt alle regels heb toegepast, en heiliger dan de paus leek, heb ik echt niemand gezien behalve mijn partner. We wisten nog weinig van het virus, en de regels waren ontzettend streng. Ik maakte radio van thuis uit, dus naar het werk ging ik niet. Niet essentiële verplaatsingen mochten we niet maken. Ons eten bestelde ik online bij de supermarkt en werd thuis geleverd. Het enige wat ik deed om toch eens uit ons huis te komen was wandelen. Alleen of met ons tweetjes. Gelukkig was het een zonnige periode. Al bij al vond ik het best te doen, die strenge lockdown. We moesten even op de tanden bijten en zo onze zomer redden, na een paar maand zou het leven wel weer normaal worden. En het was allemaal een beetje nieuw. Het zorgde voor rust en quality time. Dus niemand zien was niet zo ontzettend erg.

Intussen merk ik dat ik, net als heel veel mensen, toch vaker nood heb aan menselijk contact. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik de nood om mensen in het echt te zien. Ik wil echt gesprekken doen, en niet in de zoom. Ik wil gezichtsuitdrukkingen zien en twijfels tijdens babbels. Ik wil mensen verwennen met lekker eten en klinken op het leven. En ook al hebben we de koudste wintermaanden achter de rug, we zijn er wel in geslaagd om mensen te zien. Ik heb heel vaak gewandeld met vrienden. Dat is sowieso leuk. Maar we hebben ook etentjes georganiseerd. Telkens corona proof: buiten op ons terras. We hebben  een fijn afdakje, we hebben twee van die terrasverwarmers gekocht en veel warme dekentjes. En voor in de schoenen voorzie ik van die zooltjes die warmte geven. Het waren telkens heerlijke middagen, ook al was het soms echt op het randje van te koud. Maar we zagen toch af en toe een bevriend koppel, en hebben genoten van die sociale contacten.

Dit weekend wordt het prachtig weer. Zeventien graden. Zon. Het begin van de lente. Ook nu gaan er vrienden op bezoek komen. Ik ga iets lekkers op de barbecue gooien en we gaan een goed flesje kraken. En we gaan genieten van het samenzijn, buiten, in de lentezon, met z’n vieren, want met meer mag niet. Vanaf vijf ben je illegaal bezig, en daar gaan we niet aan beginnen. Ik lees nu her en der dat de overheid samen met de experts aan het overwegen is om buiten net iets grotere groepen toe te laten. Dat je met ze zou mogen wandelen of op een terras zitten. Ik hoop het. Want ik weet dat er regels nodig zijn, en dat er altijd risico op besmetting blijft, zelfs buiten, maar het virus zal nu toch ook niet zoveel wilder te keer gaan wanneer je buiten met z’n zessen afspreekt en je aan alle afstandsregels houdt in plaats van met z’n vieren? Denk ik dan. Maar ik lig er niet wakker van. Ik ben blij dat we al af en toe eens een koppel vrienden of onze ouders kunnen ontvangen.

Enfin, hou het natuurlijk voorzichtig, en neem geen domme risico’s, maar geniet van de lente, in fijn gezelschap, met vrienden of familie. Want dat beetje sociale contact geeft een mens vreugde en energie. Dus laat de zon in je hart de komende dagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer