In welke ellendige nachtmerrie zat ik nu vast?
Nieuws

In welke ellendige nachtmerrie zat ik nu vast?

Ik ben op vakantie. Ik mag uitslapen. Ik hoef me in principe nergens zorgen over te maken. Het enige wat ik moet doen is genieten, een beetje lezen, een beetje schrijven, wat wandelen, lekker eten en toch zorgen dat de weegschaal op gewicht blijft; wat me overigens aardig lukt. Dus ik moet niks. En al zeker niet vroeg opstaan.

Maar dat laatste lukt me niet. Elke dag ben ik voor zes uur wakker. Macht der gewoonte zeker? Normaal sta ik om vier uur op voor de ochtendshow. Dus zes uur is al rijkelijk laat. Maar dan ben ik fris wakker en dan wil ik gewoon mijn laptop erbij nemen en beginnen schrijven. Voor deze blog. Of mijn column voor De Zondag. Of ik werk wat verder aan mijn wandelboek, dat nu echt bijna af is. Enfin, ik ben een vroege vogel, ook tijdens de vakantie.

Maar vandaag ben ik badend in het zweet wakker geworden. Ik zal uitleggen hoe. Maar hou je vast, want het is redelijk meta. Ik heb deze nacht gedroomd dat ik mijn eigen restaurant had geopend. Ik moest werken als een beest. Het was stress tot en met, want de zaak zat bomvol kritische klanten. Mensen gingen zitten aan tafeltjes die ze niet gereserveerd hadden. Anderen begonnen daar dan over te zagen.Ken je dat? Gruwel. Er werd geklaagd dat mijn vis en vlees niet gaar waren, en terecht, want ik kookte gewoon rot slecht. Wat een amateur. En ik kreeg het maar niet goed.

Maar dan, midden in die nachtmerrie, ging mijn wekker zogezegd. Ik keek, nog altijd in mijn droom, naar de wekker, en ik ontdekte dat het al zeven uur was. Terwijl onze ochtendshow op Joe al om zes uur start. En ik zag dat Anke, maar ook mijn producer Sylvie en mijn eindredacteur Grim me tientallen keren gebeld hadden. Ik had er, in mijn nachtmerrie, doorheen geslapen. Daar starte dus mijn tweede nachtmerrie. Want dat was misschien nog gruwelijker dan een restaurant runnen dat niet draait: te laat komen voor Sven en Anke op Joe.

Kort daarna werd ik echt wakker. Uit de nachtmerrie na de nachtmerrie. Het duurde een volle minuut, terwijl ik badend in het zweet lag uit te puffen, voor ik echt besefte: ik ben in Barcelona. Ik moet helemaal geen ochtendshow doen vandaag. Het is woensdag. Ik mag eigenlijk uitslapen. Wat een bevrijding, na wat een stress. Dubbele stress.

Wat heb ik nu geleerd? Dat ik bang blijf om me te overslapen voor de ochtendshow. Gelukkig is me dat de afgelopen zeven jaar bij Joe niet overkomen, en zelfs in de periode daarvoor bij Qmusic ook maar 1 of 2 keer. Maar ik heb in mijn nachtmerrie ook weer gevoeld dat een restaurant runnen veel stress met zich meebrengt. Dat ik ook maar een Would Be Chef ben die als het er op aankomt zo’n echt restaurant niet zo makkelijk zou kunnen runnen. En dat sommige klanten lastige mensen zijn. Hilarisch.

Maar soit. Het meest bizarre is toch dat ik die nachtmerrie in de nachtmerrie had. Dat heb ik bij mijn weten nog nooit voorgehad. Zo’n dubbel-gelaagde nare droom. In elk geval, toen ik eenmaal wakker was, was ik ontzettend dankbaar dat ik uiteindelijk toch geen slechtlopend restaurant heb, en vooral dat ik mij ook niet heb overslapen deze ochtend.

Het was gewoon zes uur in Barcelona. Ik ben rustig mijn bed uitgekomen. Ik heb me een glas water genomen. Ik heb deze ,nare dromen van me af geschreven. En nu ga ik nog wat ontbrekende stukjes in mijn wandelboek schrijven. En dan de wandelschoenen aan en een mooie tocht maken. Het is tenslotte vakantie.

Gerelateerde nieuwsberichten

_74I8659

Zo zalig zijn zomerse feestjes met Big Green Egg #advertentie

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer