Is dit de geniale oplossing om de horeca te openen?

Al lachende zegt de zot de waarheid. Dat zegt tenminste het spreekwoord. En stand up comedians doen dat al zeker. Zo heeft comedian Xander De Rycke gisteren een tweet de wereld in gestuurd waarin ik me eigenlijk wel kan vinden. Hij klaagde het feit aan dat de horeca nog niet open mag terwijl mensen wel massaal samen buiten aan het komen zijn.

Daarom deed De Rycke een voorstel: “Als we dan toch al krijtcirkels op pleinen beginnen tekenen waar we mogen zitten? Misschien kunnen we er een tafel met stoelen in zetten en die corona-veilig laten bedienen door iemand uit de horeca?”

Het klinkt funny. Maar het is nog waar ook. Mensen troepen massaal samen buiten. En de afstandsregels worden daar heus niet altijd gevolgd. Daarom worden nu in Kortrijk in parken met kalk cirkels getekend, en gisteren gebeurde hetzelfde op het Gentse Sint-Pieters-Plein.

Zou het echt niet kunnen dat de horeca dit buiten zelf op een professionele en veilige manier gaat organiseren? Dat ze tafeltjes met maximum 4 mensen die op voldoende afstand staan gewoon bedienen, op een veilige manier? En ja, desnoods met geschilderde cirkels. Ik denk mensen in de horeca die cirkels gerust op hun terras willen schilderen. Iets om over na te denken toch? Goede bal, De Rycke!