Is dit de slimste cafébaas van het land? Of net de domste?
Nieuws

Is dit de slimste cafébaas van het land? Of net de domste?

Alle cafés in ons land moeten om 23u dicht. Een vroeg sluitingsuur om de verspreiding van corona tegen te gaan. Dat is een gigantische streep door de rekening van de café-uitbaters, en voor sommigen misschien wel de doodsteek. Tijdens die late uurtjes, na elf uur, wordt er namelijk nog heel veel geconsumeerd. Maar de corona-cijfers blijven ontzettend stijgen in ons land, en volgens de overheid zijn die nachtelijke cafébezoeken extra gevaarlijk, en daarom dus dat sluitingsuur.

De baas van “La Suite” op Het Zuid in Antwerpen dacht de slimste te zijn. Er is dan wel een verplicht (vervroegd) sluitingsuur. Maar geen verplicht openingsuur. En dus had de café-baas er iets op gevonden. Hij sloot z’n zaak netjes om elf uur, zoals dat hoort. Maar vijf minuutjes over middernacht ging de zaak gewoon weer open. Strikt genomen slim gezien. Naar de letter van de wet wellicht juist geredeneerd. Maar zo zag de politie het niet. Die hield alles in de gaten, en viel na middernacht binnen om processen verbaal op te stellen, en het café definitief te sluiten. Het valt te vrezen dat “La Suite” de komende dagen niet meer open zal mogen gaan.

Slim geprobeerd van de cafébaas misschien, maar dit had hij natuurlijk wel kunnen verwachten. Je kunt het eens of oneens zijn met de maatregelen van de overheid, maar met dit soort stunts zal je niemand op andere gedachten brengen. De corona-cijfers zijn wel degelijk gigantisch aan het stijgen, ik merk dat het virus ook steeds dichter en vaker in mijn omgeving begint op te duiken. De overheid kan die cijfers niet negeren, en zoekt duidelijk naar oplossingen, maar makkelijk is dat niet.

Ik hou m’n hart vast voor wat er ons de komende weken en maanden weer te wachten staat. In Brussel zijn de cafés en theehuizen al helemaal op slot, al minstens voor een maand. Volgt de rest van het land ook? Gaan de restaurants straks ook op slot? En hoe zit dat met de winkels? Kan de economie een nieuwe lockdown aan? Premier De Croo heeft al meermaals gezegd dat er geen tweede lockdown komt, maar in interviews dit weekend zet hij de deur toch op een kier en sluit hij niks meer uit.

De actie van de eigenaar van La Suite is er eentje uit frustratie en boosheid. Het is duidelijk niet de slimste actie. En ik denk dat er weinig begrip zal zijn bij de mensen die werken in de zorg, bij mensen die ziek geweest zijn, of iemand verloren zijn aan dit rotvirus, bij risicopatiënten en bij de vele honderdduizenden mensen die zich wel aan de regels proberen te houden. Beste cafébaas, ik begrijp uw frustratie volledig, ik deel ze met u, ik ben het ook kotsbeu. Maar door er de kantjes af te lopen gaan we corona niet klein krijgen, vrees ik.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer