Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?
Nieuws

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt. In de ziekenhuizen is het nog steeds bijzonder druk. Maar de paaspauze heeft wel effect gehad, de exponentiële verhoging van de besmettingen is gelukkig vermeden.

Daarom komen er binnenkort een paar versoepelingen aan en wordt er volop gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de bevolking. Voor de horeca is er eindelijk ook een beetje goed nieuws. De terrassen gaan weer open wanneer de cijfers OK zijn, en vooral wanneer 7 op de 10 vijfenzestigplussers gevaccineerd zijn, en dat zal dus vanaf acht mei zijn. Voor binnen is er voorlopig nog geen perspectief, maar er wordt wel gesproken over juni.

Het is maar de vraag of de horeca hier echt blij mee is. Voor ons als klanten is het uiteraard een fijn vooruitzicht dat we binnenkort weer terrasjes gaan kunnen doen als het weer wat meewil, maar gaan de cafés en restaurants buiten genoeg omzet gaan kunnen draaien?  De belofte dat op 1 mei alles weer open zou gaan is alvast niet gehouden. En de belangrijkste vraag: wanneer gaan we ook echt weer binnen kunnen gaan eten? Juni, zegt men. Maar wanneer… Veel vragen. Eerlijk: ik denk dat de horeca vandaag niet echt tevreden is met de beslissingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer