Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt. In de ziekenhuizen is het nog steeds bijzonder druk. Maar de paaspauze heeft wel effect gehad, de exponentiële verhoging van de besmettingen is gelukkig vermeden.

Daarom komen er binnenkort een paar versoepelingen aan en wordt er volop gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de bevolking. Voor de horeca is er eindelijk ook een beetje goed nieuws. De terrassen gaan weer open wanneer de cijfers OK zijn, en vooral wanneer 7 op de 10 vijfenzestigplussers gevaccineerd zijn, en dat zal dus vanaf acht mei zijn. Voor binnen is er voorlopig nog geen perspectief, maar er wordt wel gesproken over juni.

Het is maar de vraag of de horeca hier echt blij mee is. Voor ons als klanten is het uiteraard een fijn vooruitzicht dat we binnenkort weer terrasjes gaan kunnen doen als het weer wat meewil, maar gaan de cafés en restaurants buiten genoeg omzet gaan kunnen draaien?  De belofte dat op 1 mei alles weer open zou gaan is alvast niet gehouden. En de belangrijkste vraag: wanneer gaan we ook echt weer binnen kunnen gaan eten? Juni, zegt men. Maar wanneer… Veel vragen. Eerlijk: ik denk dat de horeca vandaag niet echt tevreden is met de beslissingen.