Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?
Nieuws

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt. In de ziekenhuizen is het nog steeds bijzonder druk. Maar de paaspauze heeft wel effect gehad, de exponentiële verhoging van de besmettingen is gelukkig vermeden.

Daarom komen er binnenkort een paar versoepelingen aan en wordt er volop gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de bevolking. Voor de horeca is er eindelijk ook een beetje goed nieuws. De terrassen gaan weer open wanneer de cijfers OK zijn, en vooral wanneer 7 op de 10 vijfenzestigplussers gevaccineerd zijn, en dat zal dus vanaf acht mei zijn. Voor binnen is er voorlopig nog geen perspectief, maar er wordt wel gesproken over juni.

Het is maar de vraag of de horeca hier echt blij mee is. Voor ons als klanten is het uiteraard een fijn vooruitzicht dat we binnenkort weer terrasjes gaan kunnen doen als het weer wat meewil, maar gaan de cafés en restaurants buiten genoeg omzet gaan kunnen draaien?  De belofte dat op 1 mei alles weer open zou gaan is alvast niet gehouden. En de belangrijkste vraag: wanneer gaan we ook echt weer binnen kunnen gaan eten? Juni, zegt men. Maar wanneer… Veel vragen. Eerlijk: ik denk dat de horeca vandaag niet echt tevreden is met de beslissingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer