Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?
Nieuws

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt. In de ziekenhuizen is het nog steeds bijzonder druk. Maar de paaspauze heeft wel effect gehad, de exponentiële verhoging van de besmettingen is gelukkig vermeden.

Daarom komen er binnenkort een paar versoepelingen aan en wordt er volop gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de bevolking. Voor de horeca is er eindelijk ook een beetje goed nieuws. De terrassen gaan weer open wanneer de cijfers OK zijn, en vooral wanneer 7 op de 10 vijfenzestigplussers gevaccineerd zijn, en dat zal dus vanaf acht mei zijn. Voor binnen is er voorlopig nog geen perspectief, maar er wordt wel gesproken over juni.

Het is maar de vraag of de horeca hier echt blij mee is. Voor ons als klanten is het uiteraard een fijn vooruitzicht dat we binnenkort weer terrasjes gaan kunnen doen als het weer wat meewil, maar gaan de cafés en restaurants buiten genoeg omzet gaan kunnen draaien?  De belofte dat op 1 mei alles weer open zou gaan is alvast niet gehouden. En de belangrijkste vraag: wanneer gaan we ook echt weer binnen kunnen gaan eten? Juni, zegt men. Maar wanneer… Veel vragen. Eerlijk: ik denk dat de horeca vandaag niet echt tevreden is met de beslissingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer