Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?
Nieuws

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt. In de ziekenhuizen is het nog steeds bijzonder druk. Maar de paaspauze heeft wel effect gehad, de exponentiële verhoging van de besmettingen is gelukkig vermeden.

Daarom komen er binnenkort een paar versoepelingen aan en wordt er volop gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de bevolking. Voor de horeca is er eindelijk ook een beetje goed nieuws. De terrassen gaan weer open wanneer de cijfers OK zijn, en vooral wanneer 7 op de 10 vijfenzestigplussers gevaccineerd zijn, en dat zal dus vanaf acht mei zijn. Voor binnen is er voorlopig nog geen perspectief, maar er wordt wel gesproken over juni.

Het is maar de vraag of de horeca hier echt blij mee is. Voor ons als klanten is het uiteraard een fijn vooruitzicht dat we binnenkort weer terrasjes gaan kunnen doen als het weer wat meewil, maar gaan de cafés en restaurants buiten genoeg omzet gaan kunnen draaien?  De belofte dat op 1 mei alles weer open zou gaan is alvast niet gehouden. En de belangrijkste vraag: wanneer gaan we ook echt weer binnen kunnen gaan eten? Juni, zegt men. Maar wanneer… Veel vragen. Eerlijk: ik denk dat de horeca vandaag niet echt tevreden is met de beslissingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer