We eten zelf graag iets extra als het koud is buiten, of als de dagen kort zijn. Maar is het ook slim om vogeltjes te voederen? Ik vroeg het me af omdat 3 februari Feed The Birds Day is. Ik kan je geruststellen, het voeren van vogels in de winter kan nuttig zijn vooral in gebieden waar de voedselbronnen schaars zijn tijdens koude maanden.
In de winter is het voor vogels moeilijker om voedsel te vinden, omdat natuurlijke bronnen zoals insecten en zaden schaars zijn. Het bieden van vogelvoer is dan een goede aanvulling op hun dieet. Vogels hebben ook wel extra energie nodig om warm te blijven in koude temperaturen. Voedsel met een hoog vetgehalte, zoals zaden en noten, voorziet hen van de benodigde calorieën om hun energie op peil te houden. Het actieve metabolisme van vogels helpt hen sowieso wel om warm te blijven, maar ze hebben voldoende voedsel nodig om dit metabolisme te ondersteunen. Als je vogels eten geeft is de kans ook groot dat je ze van iets dichterbij zult kunnen observeren, wat sowieso plezant is: vogeltjes kijken in de tuin.
Als je ervoor kiest om vogels in de winter te voeren, zijn er een paar tips om in gedachten te houden:
Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer
Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer