Is kippensoep echt zo gezond als beweerd wordt?
Nieuws

Is kippensoep echt zo gezond als beweerd wordt?

Het wordt soms wel eens omschreven als een wondermiddel wanneer je ziek bent of koud hebt: kippensoep, daar knap je volgens de legende van op. Maar is het wel zo gezond als beweerd wordt? Over het algemeen wordt kippensoep wel als voedzaam beschouwd. Het is namelijk een eiwitbron. Kippensoep bevat vaak mager kippenvlees, dat een goede bron van eiwitten is. Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor het lichaam en dragen bij aan de groei, reparatie en onderhoud van weefsels. Als de soep wordt bereid met verse groenten, kunnen die ook vezels bevatten, wat dan weer gunstig is voor de spijsvertering en de algehele gezondheid. De bouillon in kippensoep kan mineralen bevatten, zoals natrium en kalium, die belangrijk zijn voor de vochtbalans en het functioneren van het lichaam.

Belangrijk is wel om te werken met mager kippenvlees en de vetten te verwijderen, om er lekker veel groenten aan toe te voegen zoals wortelen, selderij, uien en knoflook, om de voedingswaarde te verhogen. En om er zo weinig mogelijk zout aan toe te voegen, want dat is natuurlijk niet zo gezond. Maar als je daar allemaal wat rekening meehoudt kun je wel stellen dat kippensoep gezond is, het is een aangename manier om gehydrateerd te blijven, vooral als je het warm consumeert. Het vocht in de soep kan helpen bij het verlichten van uitdroging. Kippensoep is natuurlijk heerlijk troostend comfortfood, en kan je zeker helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid en griep en het kan ook je keelpijn verzachten. Leve kippensoep, zeker als die vers bereid is door iemand die jou graag ziet en voor je zorgt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer