Is studentenhaver gezond?
Nieuws

Is studentenhaver gezond?

Vandaag, 31 augustus, is de officiële “dag van de studentenhaver”. Ik hou er wel van, van zo’n lekkere mengeling van noten, rozijntjes en zaden. Maar is het ook echt gezond? Eigenlijk wel. Omdat het een voedzame mix is van gedroogde vruchten, noten en zaden is het een goede bron van energie, dankzij de koolhydraten en de gezonde vetten.

De combinatie van vezels en eiwitten in studentenhaver draagt op de koop toe bij aan het gevoel van verzadiging en aan een stabiele bloedsuikerspiegel. De aanwezige vitamines, mineralen en antioxidanten ondersteunen de algehele gezondheid en ook de immuniteit. Het is met andere woorden een handige, draagbare snack die je prima helpt om je honger te beheersen tussen de normale maaltijden door. Gezond dus!

Maar laat je wel niet vangen. Studentenhaver heeft best wel wat calorieën. Ongeveer 1/4 kopje (ongeveer 30 gram) studentenhaver kan ongeveer 150-200 calorieën bevatten, afhankelijk van de samenstelling. Dat is heel wat. Zorg dus voor gematigde porties, want eens je bezig bent kun je er moeilijk vanaf blijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer