Gisterenavond deed ik tussen zeven en acht mijn voorlaatste uitzending vanuit het Christmas House van Joe. En mijn gast was de Vlaamse minister-president Jan Jambon. We hadden het over de Vlaamse regering, de besparingen op cultuur en in de zorgsector, en de moeilijke vorming van de nieuwe federale regering. Maar uiteraard hadden we het ook over kerst en nieuwjaar. Ik vroeg hem of hij afzakt naar Barcelona (hij is een grote sympathisant van het Catalaanse volk, en was er begin december nog) en waar hij dan graag eten gaat. Maar in de kerstdagen komt hij niet naar Catalonië.
Jan Jambon brengt de kerst het liefst door met zijn familie maar doordat hij volwassen kinderen heeft is het niet eenvoudig om die op kerstavond te verzamelen. Dus wordt het wellicht een gezellige avond met z’n vriendin (en een goed glas rode wijn, want daar houdt Jambon wel van). En oudjaar wordt een feest op verplaatsing. Na een ontzettend druk jaar zonder vakantie trekt de Vlaamse minister-president een paar dagen naar het warme Zanzibar. Platte rust dus en genieten van zee, strand en lekker eten. Sowieso wordt 2020 een speciaal jaar voor Jambon want hij wordt voor de vierde keer opa, en deze keer krijgt zijn zoon een zoontje, waardoor de minister-president een viergeslacht zal vormen met zijn eigen vader en nageslacht, en daar kijkt hij enorm naar uit. We wensen de minister-president en zijn familie gezellige feesten toe en uiteraard heel veel geluk in 2020.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer