Jan Jambon heeft fantastisch nieuws en is klaar voor kerst en nieuwjaar
Nieuws

Jan Jambon heeft fantastisch nieuws en is klaar voor kerst en nieuwjaar

Gisterenavond deed ik tussen zeven en acht mijn voorlaatste uitzending vanuit het Christmas House van Joe. En mijn gast was de Vlaamse minister-president Jan Jambon. We hadden het over de Vlaamse regering, de besparingen op cultuur en in de zorgsector, en de moeilijke vorming van de nieuwe federale regering. Maar uiteraard hadden we het ook over kerst en nieuwjaar. Ik vroeg hem of hij afzakt naar Barcelona (hij is een grote sympathisant van het Catalaanse volk, en was er begin december nog) en waar hij dan graag eten gaat. Maar in de kerstdagen komt hij niet naar Catalonië.

Jan Jambon brengt de kerst het liefst door met zijn familie maar doordat hij volwassen kinderen heeft is het niet eenvoudig om die op kerstavond te verzamelen. Dus wordt het wellicht een gezellige avond met z’n vriendin (en een goed glas rode wijn, want daar houdt Jambon wel van). En oudjaar wordt een feest op verplaatsing. Na een ontzettend druk jaar zonder vakantie trekt de Vlaamse minister-president een paar dagen naar het warme Zanzibar. Platte rust dus en genieten van zee, strand en lekker eten. Sowieso wordt 2020 een speciaal jaar voor Jambon want hij wordt voor de vierde keer opa, en deze keer krijgt zijn zoon een zoontje, waardoor de minister-president een viergeslacht zal vormen met zijn eigen vader en nageslacht, en daar kijkt hij enorm naar uit. We wensen de minister-president en zijn familie gezellige feesten toe en uiteraard heel veel geluk in 2020.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer