Vandaag is één van de bekendste artiesten van de voorbije decennia jarig. Lionel Richie wordt 70. Ik ben een grote fan van de zanger, vind dat hij vele mooie songs gemaakt heeft, en heb hem ook al live aan het werk gezien. Het is natuurlijk allemaal smooth wat hij maakt, maar daar hou ik wel van. Er mag al eens een randje zitten aan muziek, maar dat hoeft voor mij niet altijd.
Wat weinigen misschien weten is dat de zanger, die reeds in de jaren 70 met z’n band The Commodores wereldwijd hits scoort een echte foodie is. In een interview met het magazine bonne appétit in 2016 vertelde hij dat hij zelf geen grote kok is, maar er wel ontzettend van houdt om bij hobbykoks in zijn vriendenkring te gaan dineren. Maar dan moet je geen krab, geen octopus en zeker geen mosselen maken, want die vindt hij vies. Een lekkere geroosterde kip met aardappeltjes, dat vindt hij dan wel weer lekker.
Maar Richie is vooral een echte (oude) snoeper. Waar hij ook komt, hij heeft altijd zijn zakje M&M’s bij, hij is werkelijk verslaafd aan de gekleurde snoepjes en wil ze altijd in de buurt. En van chips zal hij ook wel houden, want in 2010 maakte hij een reclamespot voor Walkers Extra Crunchy…
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer