Vandaag is één van de bekendste artiesten van de voorbije decennia jarig. Lionel Richie wordt 70. Ik ben een grote fan van de zanger, vind dat hij vele mooie songs gemaakt heeft, en heb hem ook al live aan het werk gezien. Het is natuurlijk allemaal smooth wat hij maakt, maar daar hou ik wel van. Er mag al eens een randje zitten aan muziek, maar dat hoeft voor mij niet altijd.
Wat weinigen misschien weten is dat de zanger, die reeds in de jaren 70 met z’n band The Commodores wereldwijd hits scoort een echte foodie is. In een interview met het magazine bonne appétit in 2016 vertelde hij dat hij zelf geen grote kok is, maar er wel ontzettend van houdt om bij hobbykoks in zijn vriendenkring te gaan dineren. Maar dan moet je geen krab, geen octopus en zeker geen mosselen maken, want die vindt hij vies. Een lekkere geroosterde kip met aardappeltjes, dat vindt hij dan wel weer lekker.
Maar Richie is vooral een echte (oude) snoeper. Waar hij ook komt, hij heeft altijd zijn zakje M&M’s bij, hij is werkelijk verslaafd aan de gekleurde snoepjes en wil ze altijd in de buurt. En van chips zal hij ook wel houden, want in 2010 maakte hij een reclamespot voor Walkers Extra Crunchy…
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer