Je kent dat, het is ochtend, en je moet wennen aan de dag. Je ziet jezelf in de spiegel en denkt, bwa bwa; ik ben duidelijk toch nog wat moe. Je denkt aan je agenda en je denkt: kan ik deze belachelijk drukke dag wel aan. Je denkt aan covid en aan de klimaatopwarming en aan de politiek en je denkt: wat een ellende.
Maar er is één ding dat je echt kunt doen om die ellende niet onder je huid te laten kruipen. Het is een beslissing van drie seconden. Je hebt namelijk zelf de keuze om gelukkig te zijn vandaag of niet. Je kijkt in de spiegel en je zegt tegen jezelf: vandaag is een dag zonder klagen. En de rest van je dag zal anders verlopen.
Het klinkt als klinkklare prietpraat, als flauwe motivatietalk, maar het is wel waar. Want ook al kijk je soms op tegen de nieuwe dag, en zijn er dingen die je moe of depressief zouden kunnen maken, je kunt ook beslissen voor jezelf dat het al bij al zo slecht niet met je gaat. Er zijn zoveel mensen die het slechter hebben dan jezelf, die misschien ziek zijn, of in armoede leven. Die hebben het echt lastig. Maar gaat het met jezelf echt slecht, of denk je dat maar.
Ik probeer het elke ochtend te doen. En ook al komen er in de loop van de dag lastige momenten, of tegenslagen, beslissen dat je niet gaat klagen is het slimste wat je kunt doen. Een stuk van je geluk kun je zelf maken, door het gewoon te zien. Veel succes!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer