Je kent dat, het is ochtend, en je moet wennen aan de dag. Je ziet jezelf in de spiegel en denkt, bwa bwa; ik ben duidelijk toch nog wat moe. Je denkt aan je agenda en je denkt: kan ik deze belachelijk drukke dag wel aan. Je denkt aan covid en aan de klimaatopwarming en aan de politiek en je denkt: wat een ellende.
Maar er is één ding dat je echt kunt doen om die ellende niet onder je huid te laten kruipen. Het is een beslissing van drie seconden. Je hebt namelijk zelf de keuze om gelukkig te zijn vandaag of niet. Je kijkt in de spiegel en je zegt tegen jezelf: vandaag is een dag zonder klagen. En de rest van je dag zal anders verlopen.
Het klinkt als klinkklare prietpraat, als flauwe motivatietalk, maar het is wel waar. Want ook al kijk je soms op tegen de nieuwe dag, en zijn er dingen die je moe of depressief zouden kunnen maken, je kunt ook beslissen voor jezelf dat het al bij al zo slecht niet met je gaat. Er zijn zoveel mensen die het slechter hebben dan jezelf, die misschien ziek zijn, of in armoede leven. Die hebben het echt lastig. Maar gaat het met jezelf echt slecht, of denk je dat maar.
Ik probeer het elke ochtend te doen. En ook al komen er in de loop van de dag lastige momenten, of tegenslagen, beslissen dat je niet gaat klagen is het slimste wat je kunt doen. Een stuk van je geluk kun je zelf maken, door het gewoon te zien. Veel succes!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer