Je tanden poetsen helpt wel degelijk om af te vallen…

Het beste wat je kunt doen om af te vallen is sporten en gezonder eten, dat weet iedereen. Wondermiddeltjes moet je altijd een beetje wantrouwen. Het zijn meestal lapmiddeltjes. Je moet altijd maar denken: als het te mooi is om waar te zijn dan zal het wellicht niet kloppen. Maar toch blijf ik altijd wel op zoek gaan naar kleine trucjes die afvallen net iets makkelijker maken en me vooral helpen om vol te houden. Zeker nu ik weer heel veel aan het sporten ben en door minder te eten toch alweer zes kilo ben afgevallen vind ik dat alle kleine beetjes kunnen helpen.

Eén trucje dat ik heel vaak ben tegengekomen tijdens m’n online zoektocht naar slimme methodes om het afvallen wat te stimuleren is het poetsen van je tanden. Blijkbaar zou dat echt wel een beetje helpen. Pas op: drie keer per dag je tanden poetsen zal er niet voor zorgen dat er meteen tien kilo af gaan, natuurlijk niet. Maar iedereen weet wel dat eten na het poetsen van de tanden echt een stuk minder smaakt. Het zou mensen er vooral van weerhouden om zoetigheid of snacks te eten.

En uit onderzoek blijkt dat tanden poetsen wel degelijk iets met onze hersenen doet: je hongergevoel gaat echt een heel stuk naar beneden. Ook omdat met het poetsen van de tanden alle etensresten verwijdert van tussen je tanden, en dat is goed, want die etensresten stimuleren anders  je hongergevoel. Sommige diëtisten raden het zelfs aan: voel je een hongertje komen, poets je tanden en je zult dat gevoel makkelijk onderdrukken. Er is één maar: niet te snel na het eten de tanden poetsen want dat is dan weer slecht voor je glazuur.