Vandaag wordt het de moeite om mij te volgen op de sociale media. Vandaag ben ik immers voor één dagje een onvervalste pinguïn. Eén van mijn allerbeste vrienden trouwt vandaag met de vrouw van zijn dromen, en ik mag zijn getuige zijn. Zalig. Ik voel me ontzettend vereerd.
Mijn goede vriend is maar één jaartje jonger dan ik, en het is zijn eerste huwelijk. Dus ze willen het echt met toeters en bellen doen. Eén van de dingen die ze echt zeer graag wilden is dat iedereen die “in de suite loopt” (en getuigen moeten dat dus zeker doen) een “pitteleer” draagt. Het officiële woord is “rokkostuum”…
Ik ben dat ding twee weken geleden gaan passen bij het verhuurbedrijf en het is.. uhm… redelijk speciaal. Het is de allereerste keer dat ik zo’n ding aandeed. En ik kwam duidelijk van een andere planeet. Of had u soms van een “lavalière” gehoord? Dat is geen das en ook geen strik maar iets daartussen. Dat moet ik aan. En ik heb een hoed en handschoenen.
Maar toen ik de man van het verhuurbedrijf vroeg of ik die hoge hoed niet eens passen moest (alle hoofden hebben toch een andere omvang, dus een verschillende maat?) bekeek hij mij alsof ik een onwetende bruut was in de wereld van de etiquette. Zo’n hoed zet je blijkbaar nooit op, je draagt die op je arm, terwijl je een dame aan je andere arm “begeleidt”. Speciaal.
Ik denk dat het vandaag allemaal redelijk hilarisch wordt. Maar het belangrijkste is dat het niet mijn trouwdag is, maar die van mijn vrienden. En als zij vragen om me te verkleden in een pinguïn dan doe ik dat dus maar eens. Het is hun dag. En ik weet dat ze er altijd van droomden om er een klassiek, chique huwelijk van te maken, en dus kleed ik me voor de gelegenheid graag eens op. Misschien voel ik me er uiteindelijk nog wel comfortabel in. Ik laat het je weten.
Eén vraag nog wel: moet je zo’n pitteleer de ganse avond en nacht aanhouden? Dus ook straks op het huwelijksfeest? Of mag ik tussendoor ergens een normaal jasje aan en een comfortabele broek? Of mag die “lavalière” af na het dessert? Wat denken jullie?
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer