Joepie! Collega Raf Van Brussel heeft geur en smaak terug!
Nieuws

Joepie! Collega Raf Van Brussel heeft geur en smaak terug!

Het was ontroerende en mooie radio deze avond, bij mijn fijne collega’s Raf en Rani op Joe. Raf Van Brussel die een tijdje geleden een paar weken thuis was met covid beleefde een mooi persoonlijk momentje. Raf klinkt elke dag even fris en fruitig op de radio, maar de covid speelde hem nog altijd parten, want z’n smaak en geur heeft hij nog steeds niet terug. Tenminste: had hij nog niet terug.

Vandaag was de sympathieke chef Seppe Nobels te gast in de kerststudio van Joe. De chef van het bekende restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen had namelijk een speciale kroket ontwikkeld. We doen bij Joe tegenwoordig van ‘kroketten voor iedereen’ en Seppe had speciaal een groentekroket bedacht voor deze actie.

En tijdens de uitzending gebeurde dus iets fantastisch. Raf proefde de kroket, en voor het eerst in weken proefde hij werkelijk wat hij at. Ik beken: ik was er zelf van aangedaan. Ik moet ook eerlijk toegeven: ik heb schrik van corona. Ik wil het niet krijgen. Ik wil het niet doorgeven. En zelfs wanneer ik niet echt ziek zou worden ben ik bijzonder bang dat ik als levensgenieter m’n geur en smaak zou verliezen. “Het is als leven in een stolp” hoor ik wel eens zeggen. Ik denk dat het mij als hobbykok enorm veel parten zou spelen.

Raf had dat dus ook voor. En ik weet zeker dat hij dat net als vele andere covidpatiënten ook afschuwelijk vond: niks meer proeven en ruiken. Maar er is licht aan het einde van de tunnel voor mijn sympathieke radio-collega. Dat hij uitgerekend door het eten van de groentekroketjes van Seppe Nobels in de studio van Joe eindelijk weer iets proefde, zal hij echt nooit van z’n leven meer vergeten, geloof me. Het is een kerstmomentje om in te kaderen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer