Joepie! Collega Raf Van Brussel heeft geur en smaak terug!
Nieuws

Joepie! Collega Raf Van Brussel heeft geur en smaak terug!

Het was ontroerende en mooie radio deze avond, bij mijn fijne collega’s Raf en Rani op Joe. Raf Van Brussel die een tijdje geleden een paar weken thuis was met covid beleefde een mooi persoonlijk momentje. Raf klinkt elke dag even fris en fruitig op de radio, maar de covid speelde hem nog altijd parten, want z’n smaak en geur heeft hij nog steeds niet terug. Tenminste: had hij nog niet terug.

Vandaag was de sympathieke chef Seppe Nobels te gast in de kerststudio van Joe. De chef van het bekende restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen had namelijk een speciale kroket ontwikkeld. We doen bij Joe tegenwoordig van ‘kroketten voor iedereen’ en Seppe had speciaal een groentekroket bedacht voor deze actie.

En tijdens de uitzending gebeurde dus iets fantastisch. Raf proefde de kroket, en voor het eerst in weken proefde hij werkelijk wat hij at. Ik beken: ik was er zelf van aangedaan. Ik moet ook eerlijk toegeven: ik heb schrik van corona. Ik wil het niet krijgen. Ik wil het niet doorgeven. En zelfs wanneer ik niet echt ziek zou worden ben ik bijzonder bang dat ik als levensgenieter m’n geur en smaak zou verliezen. “Het is als leven in een stolp” hoor ik wel eens zeggen. Ik denk dat het mij als hobbykok enorm veel parten zou spelen.

Raf had dat dus ook voor. En ik weet zeker dat hij dat net als vele andere covidpatiënten ook afschuwelijk vond: niks meer proeven en ruiken. Maar er is licht aan het einde van de tunnel voor mijn sympathieke radio-collega. Dat hij uitgerekend door het eten van de groentekroketjes van Seppe Nobels in de studio van Joe eindelijk weer iets proefde, zal hij echt nooit van z’n leven meer vergeten, geloof me. Het is een kerstmomentje om in te kaderen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer