Het was ontroerende en mooie radio deze avond, bij mijn fijne collega’s Raf en Rani op Joe. Raf Van Brussel die een tijdje geleden een paar weken thuis was met covid beleefde een mooi persoonlijk momentje. Raf klinkt elke dag even fris en fruitig op de radio, maar de covid speelde hem nog altijd parten, want z’n smaak en geur heeft hij nog steeds niet terug. Tenminste: had hij nog niet terug.
Vandaag was de sympathieke chef Seppe Nobels te gast in de kerststudio van Joe. De chef van het bekende restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen had namelijk een speciale kroket ontwikkeld. We doen bij Joe tegenwoordig van ‘kroketten voor iedereen’ en Seppe had speciaal een groentekroket bedacht voor deze actie.
En tijdens de uitzending gebeurde dus iets fantastisch. Raf proefde de kroket, en voor het eerst in weken proefde hij werkelijk wat hij at. Ik beken: ik was er zelf van aangedaan. Ik moet ook eerlijk toegeven: ik heb schrik van corona. Ik wil het niet krijgen. Ik wil het niet doorgeven. En zelfs wanneer ik niet echt ziek zou worden ben ik bijzonder bang dat ik als levensgenieter m’n geur en smaak zou verliezen. “Het is als leven in een stolp” hoor ik wel eens zeggen. Ik denk dat het mij als hobbykok enorm veel parten zou spelen.
Raf had dat dus ook voor. En ik weet zeker dat hij dat net als vele andere covidpatiënten ook afschuwelijk vond: niks meer proeven en ruiken. Maar er is licht aan het einde van de tunnel voor mijn sympathieke radio-collega. Dat hij uitgerekend door het eten van de groentekroketjes van Seppe Nobels in de studio van Joe eindelijk weer iets proefde, zal hij echt nooit van z’n leven meer vergeten, geloof me. Het is een kerstmomentje om in te kaderen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer