Jullie maken me triest en echt kwaad. Volg de regels! Nu!

Dikke proficiat aan alle vrolijke vrienden die gisteren nog een lockdown-party zijn gaan vieren in een overvol café. Ontzettende pluim ook aan die geweldig creatieve cafébazen die gisteren zo’n originele party hebben georganiseerd. Gezellig zeker? Met een hele bende andere roekelozen klinken op het leven? Geen kater vandaag?

Mijn complimenten ook aan al die levensgenieters die het slim vonden om vandaag gezellig te gaan lunchen en shoppen in Nederland. Want daar was alles nog gewoon open. Jullie zijn geweldige durvers! Living on the edge, zoiets? Applaus op alle banken voor zoveel moed en creativiteit. Het corona-virus krijgt jullie niet klein. Jullie leven alsof niks jullie kan overkomen. Top!

En nu maar hopen dat jullie oma en opa, jullie ouders, jullie zieke buren en jullie vrienden met een zwak immuunsysteem niet door jullie dommigheid besmet raken en zwaar gaan afzien en misschien wel sterven door jullie roekeloosheid. Om eerlijk te zijn: jullie maken me triest en kwaad. Schaam u diep. En hou u godverdomme aan de regels vanaf nu! Niet voor jezelf, stoere durvers, wel voor alle andere mensen.