Kan men kinderen verbieden in restaurants?
Nieuws

Kan men kinderen verbieden in restaurants?

Noël Brossé van Brasserie Sir Charles in Nieuwpoort ligt zwaar onder vuur op sociale media. Hij heeft namelijk een moeder met haar kind geweigerd om iets te eten op zijn terras. In Het Laatste Nieuws zegt hij “Ik was het volledig beu. Elke dag werd ik 2 tot 3 keer uitgescholden omdat ik vriendelijk vroeg om niet meer met vuile schoenen op mijn stoelen te springen of met messen in de kussens te snijden. Ik kocht namelijk nieuwe stoelen van € 420 per stuk en eerlijk gezegd, aan die cola en dat ijsje verdien ik die stoelen niet terug. Al vier keer kwam er zelfs agressie aan te pas omdat ik vroeg of de kinderen hun manieren wilden houden. Bovendien maken kinderen het zo luidruchtig dat al mijn andere klanten gewoon weglopen. Ik mik op een ouder publiek en die brengen mij veel meer op dan die kinderen.” Nu is de man kop van jut. Terecht?

Vooreerst: het is sowieso jammer dat deze situatie compleet uit de hand is gelopen. Want de man heeft wel het recht om van z’n zaak een ‘volwassenen only‘ plek te maken, lijkt me.  Veel mensen reizen ook graag naar hotels in het buitenland die op dezelfde manier werken. Mensen die geen kinderen hebben en echt van complete rust willen genieten. Maar ook ouders die eens een weekje zonder hun kinderen er op uit trekken en dan geen zin hebben om daar gestoord te worden door de kids van anderen.

Anderzijds is het ook spijtig dat hij deze drastische stap zet. Ouders met goed opgevoede kinderen willen toch ook graag eens lekker gaan eten, en worden op deze manier het slachtoffer van het foute gedrag van anderen. Op de koop toe moet de horeca beseffen dat de kinderen van nu hun toekomstige klanten zijn. Ik herinner me tot op vandaag de restaurants waar m’n ouders en grootouders me meenamen, sommige bestaan nog, en ik heb er nostalgische herinneringen aan voor eeuwig. Ik ken veel vrienden wiens kinderen opgevoed zijn met goede smaak, en die op een beleefde manier mee gaan om te lunchen of dineren met hun ouders, zelfs naar absolute toprestaurants. Gaan we hen vragen om eens terug te komen wanneer ze twaalf zijn, of achttien?

Eigenlijk is de boodschap duidelijk. Als iedereen een beetje water in de wijn doet dan komen we een heel eind vooruit. Neem je kids mee naar de restaurants waar ze echt klaar voor zijn en waar ze al mee kunnen genieten. Neem je ze mee naar een brasserie, voor een spaghetti of frietjes met een curryworst, laat ze zich dan alstublieft ook een beetje gedragen. Beleefd zijn en een beetje rustig zijn is echt niet fout. En besef als horeca-uitbater dat de grote meerderheid van de klanten zich wel gedraagt. Je klanten, ook die met kinderen, gastvrij ontvangen is de kern van jullie service en bestaan. Praat, en leg uit wat wel kan en wat moeilijker is voor andere klanten. Niet altijd makkelijk, maar wel de beste manier, lijkt me.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer