Kan men kinderen verbieden in restaurants?
Nieuws

Kan men kinderen verbieden in restaurants?

Noël Brossé van Brasserie Sir Charles in Nieuwpoort ligt zwaar onder vuur op sociale media. Hij heeft namelijk een moeder met haar kind geweigerd om iets te eten op zijn terras. In Het Laatste Nieuws zegt hij “Ik was het volledig beu. Elke dag werd ik 2 tot 3 keer uitgescholden omdat ik vriendelijk vroeg om niet meer met vuile schoenen op mijn stoelen te springen of met messen in de kussens te snijden. Ik kocht namelijk nieuwe stoelen van € 420 per stuk en eerlijk gezegd, aan die cola en dat ijsje verdien ik die stoelen niet terug. Al vier keer kwam er zelfs agressie aan te pas omdat ik vroeg of de kinderen hun manieren wilden houden. Bovendien maken kinderen het zo luidruchtig dat al mijn andere klanten gewoon weglopen. Ik mik op een ouder publiek en die brengen mij veel meer op dan die kinderen.” Nu is de man kop van jut. Terecht?

Vooreerst: het is sowieso jammer dat deze situatie compleet uit de hand is gelopen. Want de man heeft wel het recht om van z’n zaak een ‘volwassenen only‘ plek te maken, lijkt me.  Veel mensen reizen ook graag naar hotels in het buitenland die op dezelfde manier werken. Mensen die geen kinderen hebben en echt van complete rust willen genieten. Maar ook ouders die eens een weekje zonder hun kinderen er op uit trekken en dan geen zin hebben om daar gestoord te worden door de kids van anderen.

Anderzijds is het ook spijtig dat hij deze drastische stap zet. Ouders met goed opgevoede kinderen willen toch ook graag eens lekker gaan eten, en worden op deze manier het slachtoffer van het foute gedrag van anderen. Op de koop toe moet de horeca beseffen dat de kinderen van nu hun toekomstige klanten zijn. Ik herinner me tot op vandaag de restaurants waar m’n ouders en grootouders me meenamen, sommige bestaan nog, en ik heb er nostalgische herinneringen aan voor eeuwig. Ik ken veel vrienden wiens kinderen opgevoed zijn met goede smaak, en die op een beleefde manier mee gaan om te lunchen of dineren met hun ouders, zelfs naar absolute toprestaurants. Gaan we hen vragen om eens terug te komen wanneer ze twaalf zijn, of achttien?

Eigenlijk is de boodschap duidelijk. Als iedereen een beetje water in de wijn doet dan komen we een heel eind vooruit. Neem je kids mee naar de restaurants waar ze echt klaar voor zijn en waar ze al mee kunnen genieten. Neem je ze mee naar een brasserie, voor een spaghetti of frietjes met een curryworst, laat ze zich dan alstublieft ook een beetje gedragen. Beleefd zijn en een beetje rustig zijn is echt niet fout. En besef als horeca-uitbater dat de grote meerderheid van de klanten zich wel gedraagt. Je klanten, ook die met kinderen, gastvrij ontvangen is de kern van jullie service en bestaan. Praat, en leg uit wat wel kan en wat moeilijker is voor andere klanten. Niet altijd makkelijk, maar wel de beste manier, lijkt me.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer