Kan men kinderen verbieden in restaurants?
Nieuws

Kan men kinderen verbieden in restaurants?

Noël Brossé van Brasserie Sir Charles in Nieuwpoort ligt zwaar onder vuur op sociale media. Hij heeft namelijk een moeder met haar kind geweigerd om iets te eten op zijn terras. In Het Laatste Nieuws zegt hij “Ik was het volledig beu. Elke dag werd ik 2 tot 3 keer uitgescholden omdat ik vriendelijk vroeg om niet meer met vuile schoenen op mijn stoelen te springen of met messen in de kussens te snijden. Ik kocht namelijk nieuwe stoelen van € 420 per stuk en eerlijk gezegd, aan die cola en dat ijsje verdien ik die stoelen niet terug. Al vier keer kwam er zelfs agressie aan te pas omdat ik vroeg of de kinderen hun manieren wilden houden. Bovendien maken kinderen het zo luidruchtig dat al mijn andere klanten gewoon weglopen. Ik mik op een ouder publiek en die brengen mij veel meer op dan die kinderen.” Nu is de man kop van jut. Terecht?

Vooreerst: het is sowieso jammer dat deze situatie compleet uit de hand is gelopen. Want de man heeft wel het recht om van z’n zaak een ‘volwassenen only‘ plek te maken, lijkt me.  Veel mensen reizen ook graag naar hotels in het buitenland die op dezelfde manier werken. Mensen die geen kinderen hebben en echt van complete rust willen genieten. Maar ook ouders die eens een weekje zonder hun kinderen er op uit trekken en dan geen zin hebben om daar gestoord te worden door de kids van anderen.

Anderzijds is het ook spijtig dat hij deze drastische stap zet. Ouders met goed opgevoede kinderen willen toch ook graag eens lekker gaan eten, en worden op deze manier het slachtoffer van het foute gedrag van anderen. Op de koop toe moet de horeca beseffen dat de kinderen van nu hun toekomstige klanten zijn. Ik herinner me tot op vandaag de restaurants waar m’n ouders en grootouders me meenamen, sommige bestaan nog, en ik heb er nostalgische herinneringen aan voor eeuwig. Ik ken veel vrienden wiens kinderen opgevoed zijn met goede smaak, en die op een beleefde manier mee gaan om te lunchen of dineren met hun ouders, zelfs naar absolute toprestaurants. Gaan we hen vragen om eens terug te komen wanneer ze twaalf zijn, of achttien?

Eigenlijk is de boodschap duidelijk. Als iedereen een beetje water in de wijn doet dan komen we een heel eind vooruit. Neem je kids mee naar de restaurants waar ze echt klaar voor zijn en waar ze al mee kunnen genieten. Neem je ze mee naar een brasserie, voor een spaghetti of frietjes met een curryworst, laat ze zich dan alstublieft ook een beetje gedragen. Beleefd zijn en een beetje rustig zijn is echt niet fout. En besef als horeca-uitbater dat de grote meerderheid van de klanten zich wel gedraagt. Je klanten, ook die met kinderen, gastvrij ontvangen is de kern van jullie service en bestaan. Praat, en leg uit wat wel kan en wat moeilijker is voor andere klanten. Niet altijd makkelijk, maar wel de beste manier, lijkt me.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer