Het is vrijdag. Joepie! Ik heb echt ontzettend naar dit weekend uitgekeken. Want na een weekje vroeg opstaan is het weer tijd om vanavond nog eens vrienden uit te nodigen. Je weet dat ik het zalig vind om echt uitgebreide diners te maken voor de mensen die ik graag zie, mijn lieve familie, en toffe vrienden. Ik word daar helemaal zen van, en ook al ben ik al een paar dagen bezig met de voorbereiding, ik vind dat elke inspanning waard.
Ik probeer voor al mijn vrienden even lekker te koken, zonder uitzondering. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, is het toch altijd nog een tikje specialer om te koken voor een topchef. Ik heb er zo enkele onder mijn vrienden, en vanavond komt één van mijn favoriete chefs eten. Hij heeft geen restaurant en geen sterren, maar het is wel één van de meest fantastische hobby-koks onder mijn vrienden die op bezoek komt. Vanavond komen Luc en Bart langs.
Bart Kaëll, je weet dat of je weet dat niet, is een ge-wel-di-ge kok. Hij kookt meestal behoorlijk klassiek, maar beheerst de technieken om van die schitterende topgerechten op tafel te toveren. Bart doet het allemaal zoals de grote chefs van weleer, met een vleugje hedendaagse charme en fantasie. Er zijn weinig vrienden die zo’n succulente kreeft op tafel kunnen toveren als Bart, maar ook grootmoeders klassiekers zoals konijn met pruimen maakt hij als de beste.
Bart en Luc komen vanavond dineren, en ook mijn goede vriendin en collega Tess Goossens en haar man Guy zullen van de partij zijn. Zes echte levensgenieters samen dus, die ook een goed glas wijn weten te waarderen, dus ik heb ook wat mooie flesjes klaargezet voor bij de gerechten.
Ik denk dat ik vanmiddag maar beter een dutje ga doen, want het zou wel eens een late en rijke avond kunnen worden. En ik heb de logeerkamers ook maar klaar gemaakt, dat lijkt me veiliger…
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer