Kei spannend: vanavond kook ik voor deze topchef…

Het is vrijdag. Joepie! Ik heb echt ontzettend naar dit weekend uitgekeken. Want na een weekje vroeg opstaan is het weer tijd om vanavond nog eens vrienden uit te nodigen. Je weet dat ik het zalig vind om echt uitgebreide diners te maken voor de mensen die ik graag zie, mijn lieve familie, en toffe vrienden. Ik word daar helemaal zen van, en ook al ben ik al een paar dagen bezig met de voorbereiding, ik vind dat elke inspanning waard.

Ik probeer voor al mijn vrienden even lekker te koken, zonder uitzondering. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, is het toch altijd nog een tikje specialer om te koken voor een topchef. Ik heb er zo enkele onder mijn vrienden, en vanavond komt één van mijn favoriete chefs eten. Hij heeft geen restaurant en geen sterren, maar het is wel één van de meest fantastische hobby-koks onder mijn vrienden die op bezoek komt. Vanavond komen Luc en Bart langs.

Bart Kaëll, je weet dat of je weet dat niet, is een ge-wel-di-ge kok. Hij kookt meestal behoorlijk klassiek, maar beheerst de technieken om van die schitterende topgerechten op tafel te toveren. Bart doet het allemaal zoals de grote chefs van weleer, met een vleugje hedendaagse charme en fantasie. Er zijn weinig vrienden die zo’n succulente kreeft op tafel kunnen toveren als Bart, maar ook grootmoeders klassiekers zoals konijn met pruimen maakt hij als de beste.

Bart en Luc komen vanavond dineren, en ook mijn goede vriendin en collega Tess Goossens en haar man Guy zullen van de partij zijn. Zes echte levensgenieters samen dus, die ook een goed glas wijn weten te waarderen, dus ik heb ook wat mooie flesjes klaargezet voor bij de gerechten.

Ik denk dat ik vanmiddag maar beter een dutje ga doen, want het zou wel eens een late en rijke avond kunnen worden. En ik heb de logeerkamers ook maar klaar gemaakt, dat lijkt me veiliger…