
Zo haal je echt het onderste uit de ketchupfles
Ik geef toe: ik ben een beetje een freak wanneer het over het verspillen van eten gaat. Ik kan het gewoon niet over mijn hart krijgen om eten weg te gooien. Ik kook alle restjes op. Altijd. Ik maak er dan gewoon nieuwe gerechtjes mee. En vlak voor de vakantie moet de frigo leeg.
Ik word ook een beetje lastig van de restjes die onderin doosjes en flessen achterblijven. Maar ik heb zo mijn trucjes. Want met ketchup heb je dat toch ook altijd voor: onderin de fles blijft altijd nog flink wat ketchup over die je er niet zo makkelijk uitknijpt.
Maar…. ik gebruik graag een beetje ketchup in mijn sauzen. In een pastasaus bijvoorbeeld. En weet je wat ik dan doe? Ik doe gewoon een klein beetje vocht in de ketchupfles. Gewoon wat water van de kraan (of wat bouillon of wijn). Dan effe goed schudden met de dop dicht uiteraard. En dan kun je de resterende ketchup zo in je saus gieten!!! Makkelijk! En niks gaat verloren. Simpel maar zo efficiënt.
Reacties