Ik geef toe: ik ben een beetje een freak wanneer het over het verspillen van eten gaat. Ik kan het gewoon niet over mijn hart krijgen om eten weg te gooien. Ik kook alle restjes op. Altijd. Ik maak er dan gewoon nieuwe gerechtjes mee. En vlak voor de vakantie moet de frigo leeg.
Ik word ook een beetje lastig van de restjes die onderin doosjes en flessen achterblijven. Maar ik heb zo mijn trucjes. Want met ketchup heb je dat toch ook altijd voor: onderin de fles blijft altijd nog flink wat ketchup over die je er niet zo makkelijk uitknijpt.
Maar…. ik gebruik graag een beetje ketchup in mijn sauzen. In een pastasaus bijvoorbeeld. En weet je wat ik dan doe? Ik doe gewoon een klein beetje vocht in de ketchupfles. Gewoon wat water van de kraan (of wat bouillon of wijn). Dan effe goed schudden met de dop dicht uiteraard. En dan kun je de resterende ketchup zo in je saus gieten!!! Makkelijk! En niks gaat verloren. Simpel maar zo efficiënt.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer