(KEUKEN)TIPS TEGEN DE WINTERDIP
Nieuws

(keuken)tips tegen de winterdip

Het zijn weer bijzonder koude, en nog altijd korte dagen. Er ligt eindelijk ook nog eens sneeuw. Geen gigantisch pak, maar wat niet is kan altijd nog komen. Want de koude temperaturen zouden nog wel een tijdje kunnen aanhouden. Dat wil voor veel mensen helaas ook zeggen: krabben in de ochtend, uitkijken dat je niet op je neus gaat op de spekgladde stoep, en met een beetje pech ook langere files.

Als we nu niet opletten glijden we zo een would be depressie in. En dat moeten we dus echt niet laten gebeuren. De winter is een seizoen waar je ook moet van genieten, met volle teugen. Ikzelf wapen me tegen winterdipjes altijd met enkele simpele trucjes!

KOM BUITEN

Buitenlucht, en zonlicht is zo belangrijk voor je. Kom buiten. Vaak is het nog donker wanneer je naar je werk rijdt, en alweer donker als je terug naar huis komt. Maar vitamine D krijg je natuurlijk door buiten te komen, en heb je broodnodig. Dus zoek je momentjes. Doe eens een wandelvergadering. Ga je boterhammen eens buiten opeten onder de lunch. De koude zal je niet kapot krijgen, integendeel.

GA WANDELEN

Die had je kunnen zien aankomen: wandel veel. Het is de makkelijkste en misschien wel meest efficiënte manier om te bewegen. En als je een winterwandeling maakt heb je nadien extra veel trek in lekker eten, maar dat heb je dan ook verdiend. Ikzelf blijf mijn tienduizend stappen per dag zeker doen. Liefst overdag natuurlijk, maar ’s avonds wandelen kan ook. Zet een lamp op je hoofd en trek voldoende fluo aan. Geloof me, eens je eraan begint zal je er veel plezier aan beleven. Beter in het donker buitenkomen dan zitten niksen in de zetel. Het houdt mij in elk geval fit en het helpt me om mijn gewicht onder controle te houden.

DRINK VEEL WATER

In de zomer lijkt dat eerder logisch: water drinken wanneer je dorst hebt door de warmere temperaturen. Maar ook in de winter moet je dat blijven doen. Het is een prima manier om je lichaam te zuiveren, en ook om af te vallen. Maak misschien eens wat fruitwater, door wat limoen toe te voegen en wat verse munt, experimenteer er mee, maar blijf in elk geval voldoende vocht opnemen. Zet de fles naast je op kantoor en drink de hele dag door. Je gaat je zoveel beter voelen.

VERWEN JEZELF MET LEKKER (MAAR OOK GEZOND) ETEN

Eten biedt troost. Maar daarom hoef je niet per se voor het typische troosteten te gaan. Na een winterwandeling zijn stoofpotjes een feest, maar blijf ook zeker veel groenten eten. Vette vis is ook een absolute aanrader want bevat Vitamine D die we in de winter sowieso niet enkel uit het zonlicht kunnen halen.

MAAK DE AVONDEN OOK CULINAIR GEZELLIG

In de zomer doe je veel gezellige dingen ’s avonds, dan organiseer je een barbecue met vrienden of een terrasje na het sporten. Organiseer zo’n dingen in de winter ook. Het is niet omdat het al om vijf uur donker wordt dat de avond met een zak chips voor TV eindigen moet. Ga eens op restaurant, of nodig vrienden uit voor een pastaschotel. Er staan heel veel receptjes hier op deze foodblog en veel nuttige tips… profiteer er van. Een mens haalt massa’s energie uit lekker eten. Zeker na het sporten.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer