(KEUKEN)TIPS TEGEN DE WINTERDIP
Nieuws

(keuken)tips tegen de winterdip

Het zijn weer bijzonder koude, en nog altijd korte dagen. Er ligt eindelijk ook nog eens sneeuw. Geen gigantisch pak, maar wat niet is kan altijd nog komen. Want de koude temperaturen zouden nog wel een tijdje kunnen aanhouden. Dat wil voor veel mensen helaas ook zeggen: krabben in de ochtend, uitkijken dat je niet op je neus gaat op de spekgladde stoep, en met een beetje pech ook langere files.

Als we nu niet opletten glijden we zo een would be depressie in. En dat moeten we dus echt niet laten gebeuren. De winter is een seizoen waar je ook moet van genieten, met volle teugen. Ikzelf wapen me tegen winterdipjes altijd met enkele simpele trucjes!

KOM BUITEN

Buitenlucht, en zonlicht is zo belangrijk voor je. Kom buiten. Vaak is het nog donker wanneer je naar je werk rijdt, en alweer donker als je terug naar huis komt. Maar vitamine D krijg je natuurlijk door buiten te komen, en heb je broodnodig. Dus zoek je momentjes. Doe eens een wandelvergadering. Ga je boterhammen eens buiten opeten onder de lunch. De koude zal je niet kapot krijgen, integendeel.

GA WANDELEN

Die had je kunnen zien aankomen: wandel veel. Het is de makkelijkste en misschien wel meest efficiënte manier om te bewegen. En als je een winterwandeling maakt heb je nadien extra veel trek in lekker eten, maar dat heb je dan ook verdiend. Ikzelf blijf mijn tienduizend stappen per dag zeker doen. Liefst overdag natuurlijk, maar ’s avonds wandelen kan ook. Zet een lamp op je hoofd en trek voldoende fluo aan. Geloof me, eens je eraan begint zal je er veel plezier aan beleven. Beter in het donker buitenkomen dan zitten niksen in de zetel. Het houdt mij in elk geval fit en het helpt me om mijn gewicht onder controle te houden.

DRINK VEEL WATER

In de zomer lijkt dat eerder logisch: water drinken wanneer je dorst hebt door de warmere temperaturen. Maar ook in de winter moet je dat blijven doen. Het is een prima manier om je lichaam te zuiveren, en ook om af te vallen. Maak misschien eens wat fruitwater, door wat limoen toe te voegen en wat verse munt, experimenteer er mee, maar blijf in elk geval voldoende vocht opnemen. Zet de fles naast je op kantoor en drink de hele dag door. Je gaat je zoveel beter voelen.

VERWEN JEZELF MET LEKKER (MAAR OOK GEZOND) ETEN

Eten biedt troost. Maar daarom hoef je niet per se voor het typische troosteten te gaan. Na een winterwandeling zijn stoofpotjes een feest, maar blijf ook zeker veel groenten eten. Vette vis is ook een absolute aanrader want bevat Vitamine D die we in de winter sowieso niet enkel uit het zonlicht kunnen halen.

MAAK DE AVONDEN OOK CULINAIR GEZELLIG

In de zomer doe je veel gezellige dingen ’s avonds, dan organiseer je een barbecue met vrienden of een terrasje na het sporten. Organiseer zo’n dingen in de winter ook. Het is niet omdat het al om vijf uur donker wordt dat de avond met een zak chips voor TV eindigen moet. Ga eens op restaurant, of nodig vrienden uit voor een pastaschotel. Er staan heel veel receptjes hier op deze foodblog en veel nuttige tips… profiteer er van. Een mens haalt massa’s energie uit lekker eten. Zeker na het sporten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer